دختر وزیر خارجه پیشین فرانسه روز پنجشنبه کتابی منتشر کرد که در آن به اذیت و آزار جنسی برادرش از سوی ناپدریشان پرداخته است. انتشار این کتاب واکنش و بحثهای زیادی را در محافل سیاسی و اجتماعی فرانسه برانگیخت.
انتشار کتابی درباره اذیت و آزار جنسی از سوی محارم در فرانسه واکنش و بحث زیادی را در رسانه ها و محافل سیاسی و اجتماعی این کشور به دنبال داشته است.
کمی کوشنر، دختر وزیر خارجه پیشین فرانسه روز پنجشنبه کتابی منتشر کرد که در آن به اذیت و آزار جنسی برادرش از سوی ناپدری شان پرداخته است. ناپدری او و برادرش که اولیویه دوهامل نام دارد یکی از سرشناس ترین استادان علوم سیاسی در فرانسه و عضو پیشین پارلمان اروپا است.
برنار کوشنر، وزیر خارجه فرانسه در دوران ریاست جمهوری نیکولا سارکوزی از همسر اولش سه فرزند از جمله کمی و آنتوآن کوشنر دارد. همسر اول برنار کوشنر پس از جدایی از او با اولیویه دوهامل ازدواج کرد. کمی کوشنر در کتابش به اذیت و آزار جنسی آنتوآن، برادر دوقلویش از سوی ناپدری شان در اواخر دهه ۱۹۸۰ پرداخته است. به گفته او همسر مادرش در آن دوران در حالی که برادرش نوجوانی ۱۳ـ۱۴ ساله بود او را مورد اذیت و آزار جنسی قرار می داد.
اولیویه دوهامل، ۷۰ ساله با حضور رسانه ای پررنگش در دهه های اخیر برای بسیاری از فرانسوی ها چهره ای شناخته شده است. او تاکنون به ادعای فرزند خوانده اش واکنشی نشان نداده اما از ابتدای هفته جاری از همه سمت های خود از جمله مقام دانشگاهی اش کناره گیری کرده است.
برنار کوشنر که یکی از موسسان سازمان پزشکان بدون مرز به شمار می رود دو بار سابقه وزارت را در کارنامه خود دارد.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
انتقادها از «قانون مرور زمان»
دادستانی پاریس در واکنش به طرح ادعای اذیت و آزار جنسی علیه اولیویه دوهامل اعلام کرد که تحقیق در مورد «تجاوز و اذیت و آزار جنسی کودک زیر ۱۵ سال» را در این پرونده آغاز کرده است. این در حالی است که بنا به قوانین فرانسه اصل «قانون مرور زمان» اجازه تعقیب قضایی اذیت و آزار جنسی کودکان پس از گذشت ۳۰ سال را نمی دهد.
منتقدان قوانین فرانسه بر این باور هستند که بسیاری از قربانیان اذیت و آزارهای جنسی گاه سال ها به دلیل تاثیر روانی تجربه ای که داشته اند و یا به دلایل دیگر از اذیت و آزار جنسی خود سخنی نمی گویند. به گفته آنها تجربه اذیت و آزار جنسی از سوی محارم نیز به دلیل روابط خانوادگی پیچیدگی خاص خود را دارد و قربانیان گاه دهه ها از افشای حقیقت خودداری می کنند.
در همین راستا درخواست هایی برای افزایش دوره امکان طرح شکایت به دلیل اذیت و آزار جنسی کودکان در فرانسه مطرح شده است. انجمن های دفاع از حقوق کودکان اجرای «قانون مرور زمان» در پرونده های اذیت و آزار جنسی را مانند «مجوزی برای تجاوز» توصیف کرده اند.
در قوانین کیفری فرانسه «جنایت علیه بشریت» تنها اتهامی است که از اصل «قانون مرور زمان» مستثنی شده است.
استقبال از «تابوشکنی» و افشای تجاوز جنسی از سوی محارم
برنار کوشنر یکی از اولین افرادی بود که به افشاگری دخترش علیه ناپدری خود واکنش نشان داد. وزیر خارجه پیشین فرانسه در بیانیه خود از اینکه «بار راز سنگینی که مدتها بر دوش ما بود برداشته شد» ابراز خرسندی کرد. کمی کوشنر در کتابش نوشته است که برادرش آنتوآن در سال ۲۰۱۱ پدر خود را در جریان اذیت و آزارهای جنسی ناپدرش اش قرار داد اما از او خواست تا واکنشی نشان ندهد.
الیزابت گیگو، وزیر دادگستری پیشین فرانسه که به عنوان رئیس کمیسیون مستقل مقابله با زنای با محارم و خشونت جنسی علیه کودکان فعالیت می کند از «تابوشکنی» در یکی از خانواده های سرشناس فرانسه استقبال کرد. وی گفت: «همه ما روزمره با قربانیان و عاملان [اذیت و آزار جنسی از سوی محارم] روبرو می شویم بدون اینکه از آن اطلاعی داشته باشیم.»
با این حال کمی کوشنر در کتابش نوشته است که بسیاری از اعضای خانواده، دوستان و آشنایان از اذیت و آزار جنسی برادرش آگاه بودند اما سکوت کرده بودند.
پژوهشگران بر این باور هستند که به طور میانگین از هر ۱۰ فرانسوی نزدیک به یک نفر قربانی تجاوز و یا اذیت و آزار جنسی از سوی محارم بوده است. از کل کودکانی نیز که در فرانسه مورد اذیت و آزار جنسی قرار گرفته اند حدود ۸۰ درصد از سوی محارم خود چنین تجربه ای را داشته اند.
حمایت از خانواده و وفاداری به نزدیکان از جمله دلایلی است که بسیاری از قربانیان اذیت و آزارهای جنسی از سوی محارم پس از رسیدن به سن قانونی نیز مایل به افشای تجربه های خود نیستند.