بریتانیا نخستین کشور غربی است که استفاده از یک واکسن برای مقابله با ویروس کرونا را تایید کرده است.
بریتانیا استفاده از واکسن کرونا ساخت شرکت فایزر-بیونتک را تایید کرد. به این ترتیب بریتانیا نخستین کشور غربی است که استفاده از یک واکسن برای مقابله با ویروس کرونا را مجاز اعلام کرده است.
دولت بریتانیا روز سه شنبه اعلام کرد که توصیه آژانس مستقل نظارت بر دارو و محصولات بهداشتی این کشور مبنی بر تایید استفاده از واکسن ضد کرونای تولید شده توسط دو شرکت آمریکایی و آلمانی بیونتک و فایزر را پذیرفته است.
در بیانیه دولت بریتانیا تاکید شده است که این واکسن از هفته آینده در این کشور در دسترس قرار خواهد گرفت.
سخنگوی وزارت بهداشت و امور اجتماعی دولت بریتانیا روز چهارشنبه با اعلام این خبر یادآور شد: «سرویس سلامت همگانی (NHS) دههها تجربه در ارائه برنامههای واکسیناسیون در مقیاس بزرگ دارد و به زودی خود را برای مقدمات لازم جهت خدمات درمانی و حمایت لازم از افراد واجد شرایط برای دریافت واکسن مهیا خواهد کرد.»
سخنگوی وزارت بهداشت بریتانیا با اعلام اینکه به زودی جزئیات بیشتری از نحوه توزیع و برنامه ریزی واکسیناسیون اعلام خواهد شد، تصریح کرد: «برای کمک به موفقیت برنامه واکسیناسیون، بسیار مهم است که همه همچنان به وظیفه خود خوب عمل کنند و به رعایت محدودیتهای وضع شده در مناطق خود ادامه دهند، تا بتوانیم در مقابله با ویروس توفیق بیشتری داشته باشیم و به سرویس سلامت همگانی NHS اجازه دهیم بدون اینکه تحت فشار بیشتر قرار گیرد کار خود را انجام دهد.»
مت هانكوك، وزیر بهداشت بریتانیا نیز با انتشار توئیتی در این خصوص اعلام کرد: «کمک در راه است.» وزیر بهداشت بریتانیا در این پیام از تایید رسمی واسکن فایزر/بایونتک توسط آژانس مستقل نظارت بر دارو و محصولات بهداشتی خبر داده و تصریح کرده که کشورش آماده است تا واکسیناسیون کرونا را از اوایل هفته آینده آغاز کند.
در همین راستا آلبرت بورلا، رئیس شرکت داروسازی فایزر با انتشار بیانیهای خبر تایید استفاده از واکسن تولیدی مشترک این شرکت با شرکت بیونتک آلمان را «لحظهای تاریخی در مبارزه با بیماری کووید۱۹» توصیف کرد.
بدین ترتیب با صدور نخستین مجوز رسمی استفاده از واکسن کرونا در بریتانیا، دوزهای سفارش داده شده طی روزهای آینده برای واکسیناسیون عمومی به این کشور ارسال خواهد شد.
اوگور شاهین، رئیس شرکت بیونتک آلمان نیز در این خصوص گفت: «ما انتظار داریم که استفاده از واکسن شمار موارد بستری شدن افراد در معرض خطر را به شکل قابل ملاحظهای کاهش دهد.»
گفته میشود که بریتانیا ۴۰ میلیون دوز واکسن فایزر/بیونتک را برای استفاده در ماههای پایانی سال جاری و نیز سال ۲۰۲۱ میلادی سفارش داده است.
در بریتانیا تاکنون بیش از یک میلیون و ششصد هزار نفر به بیماری کووید۱۹ مبتلا شدهاند و نزدیک به ۶۰ هزار نفر نیز بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
بیونتک به همراه فایزر نخستین شرکتهای داروسازی در جهان بودند که از پیشرفت چشمگیر و کارایی بیش از ۹۰ درصدی پروژه مشترک تولید واکسن کرونای خود خبر دادند.
کمیسیون اروپا پیشتر اعلام کرده بود که عقد قرارداد با دو شرکت بیونتک و فایزر را برای خرید ۳۰۰ میلیون دوز واکسن کرونا تصویب کرده است.