روز جمعه دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا گزارشی ۷۱ صفحهای را منتشر کردند که عملکرد دولت ترامپ در واکنش به این بیماری همهگیر را «در میان یکی از بدترین شکستهای رهبری در تاریخ آمریکا» قرار میداد که باعث شده بود دستکم ۶ میلیون آمریکایی فقیر و میلیونها نفر بیکار شوند
در حالی که تنها چهار روز تا ۳ نوامبر و روز انتخابات آمریکا باقی مانده، گزارشها حاکی از افزایش بیسابقۀ شمار مبتلایان جدید ویروس کرونا در این کشور است.
تنها در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰۰ هزار و ۲۳۳ مورد جدید ابتلا به کووید۱۹ در ایالات متحده تایید شده است که شمار کل مبتلایان به این بیماری را در این کشور ۳۳۱ میلیون نفری، به رقمی بیش از ۹ میلیون و ۳۱۶ هزار نفر میرساند.
در شبانهروز گذشته ۹۲۶ بیمار کرونا نیز جان خود را از دست دادهاند که با احتساب این آمار، شمار قربانیان کرونا در آمریکا به بیش از ۲۳۵ هزار نفر میرسد.
ایالات متحده در حال حاضر چه در موضوع شمار مبتلایان و چه آمار مرگ و میر، همچنان در صدر جدول رتبهبندی جهانی کشورهای گرفتار به این ویروس قرار دارد.
شمار بیماران دارای وضعیت بحرانی نیز در این کشور رو به افزایش است و بیمارستانها اعلام کردهاند بهزودی ظرفیتشان برای پذیرش بیمار تکمیل خواهد شد.
شمار مبتلایان بستری شده در بیمارستانهای آمریکا در ماه اکتبر بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته و به بالاترین میزان از نیمه ماه اوت به اینسو رسیده است.
«یکی از بدترین شکستهای رهبری در تاریخ آمریکا»
با وجود آمار بالای ابتلا و مرگ و میر کرونا در ایالات متحده، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا همچنان اصرار دارد که کشورش در مقابله با همهگیری این ویروس موفق بوده است.
او بار دیگر روز جمعه با انتشار توییتی ادعا کرد که کشورش برای مقابله با این ویروس، بسیار بهتر از اروپا عمل کرده است.
ادعاهای او اعتراضات بسیاری را در داخل این کشور بویژه در میان دموکراتها در پی داشته است.
روز جمعه دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا گزارشی ۷۱ صفحهای را منتشر کردند که عملکرد دولت ترامپ در واکنش به این بیماری همهگیر را «در میان یکی از بدترین شکستهای رهبری در تاریخ آمریکا» قرار میداد که باعث شده بود دستکم ۶ میلیون آمریکایی فقیر و میلیونها نفر بیکار شوند.
تحقیقات انجام شده در چهارچوب این گزارش نشان داد که تا کنون دستکم در ۶۰ مورد، مقامات دولت ترامپ با هدف برای پیشبرد منافع سیاسی رئیس جمهور، دانشمندان برجستهای را که به سیاستهای او در قبال این بحران انتقاد داشتهاند، مجبور به سکوت کرده یا به حاشیه راندهاند.
گزارش همچنین تاکید دارد که «پاسخ دولت به بحران اقتصادیِ ناشی از شیوع کرونا نیز همواره در راستای منافع کمپانیهای بزرگ و ثروتمندان آمریکا بوده است و به همین دلیل طبقات محروم یا مشاغل کوچک که به سختی با تبعات این بحران دست و پنجه نرم میکنند، نادیده گرفته شدهاند.»