NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

دیده‌بان حقوق بشر: هزاران نفر با مشکلات «بهداشت روان» به غل و زنجیر کشیده‌ شده‌اند

In this photo of Wednesday April 28, 2011, chained mentally ill patients sit within Ahlu Khayr mental health center in Mogaidshu, Somalia. Somalia may be the worst place on ea
In this photo of Wednesday April 28, 2011, chained mentally ill patients sit within Ahlu Khayr mental health center in Mogaidshu, Somalia. Somalia may be the worst place on ea Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

گزارش دیده‌بان حقوق بشر می گوید «صدها هزار نفر در حدود ۶۰ کشور جهان که مشکلات «بهداشت روان» دارند به غل و زنجیر کشیده شده و در شرایط بشدت غیرانسانی نگهداری می‌شوند.

آگهی

سازمان دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید صدها هزار نفر در سراسر جهان به دلیل مشکلات مرتبط با «بهداشت روان» غل‌ و زنجیر‌ شده‌اند و در شرایط غیر‌انسانی نگه‌داشته می شوند.

این افراد شامل مردان، زنان و کودکانی هستند که در حدود ۶۰ کشور جهان، با عقاید، مذاهب و سیستم‌های سیاسی مختلف به زنجیر کشیده‌ شده‌اند.

در فقدان حمایت‌ها یا آگاهی‌های مرتبط با «بهداشت روان»، خانواده‌ها و سازمان‌های مرتبط اغلب این افراد را علی رغم تمایل‌شان به زنجیر می کشند و این افراد تنها یک مکان کوچک برای برآورده کردن تمامی احتیاجات بیولوژیک از غذا، آب، خواب و توالت کردن در اختیار دارند.

گزارش دیده‌بان حقوق بشر درباره شرایط این افراد در آستانه روز جهانی بهداشت روان در دهم اکتبر و از طریق مستند سازی تقریبا ۸۰۰ مصاحبه بدست آمده است. گزارش نشان می‌دهد که چگونه افراد دارای معلولیت روانی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ـاجتماعی در کشورهایی مانند چین، نیجریه و مکزیک برای سالها غل‌ و زنجیر شده‌اند، به درختان زنجیر شده‌اند، در قفس حبس یا در آلونک حیوانات نگهداری شده‌اند.

کریتی شارما، محقق ارشد حقوق افراد دارای معلولیت در دیده‌بان حقوق بشر می گوید: «ما رسم غل و زنجیر کردن را در بین همه ادیان، همه قشرهای اجتماعی و طبقات اقتصادی، فرهنگی و قومی مشاهده می کنیم. این رسم و عملکردی است که در سراسر جهان دیده می شود.»

این محقق ارشد دیده بان حقوق بشر می افزاید که در بسیاری از کشورها مردم فکر می کنند افرادی که دارای مشکلات مرتبط با بهداشت روان هستند یا جادو شده‌اند یا مرتکب گناهی شده‌اند و به همین دلیل به این بیماری دچار‌اند.

دیده‌بان حقوق بشر در گزارشش همچنین از مشاغل سود‌آوری همچون تاسیس مراکز شفابخشی سنتی و مذهبی و همچنین فروش داروهای گیاهی در این زمینه سخن گفته است.

یورش سال گذشته پلیس نیجریه به مراکز توانبخشی اسلامی برای جستجوی مواد مخدر و مسائل رفتاری، موضوع سوء رفتار با افراد دارای مشکلات «بهداشت روان» را در صدر اخبار جهان قرار داد. در آن زمان جمعی از پسران و مردانی که از این مراکز آزاد شده بودند اعلام کردند که در این مرکز برهنه نگه‌داشته شده، ضرب و شتم شده و مورد آزار جنسی قرار گرفته‌اند.

گزارش دیده بان حقوق بشر همچنین اشاره کرده است که خانواده‌ها در این مصاحبه‌ها گفته اند که از ترس فرار این افراد و برای مانع شدن از اینکه به خود یا دیگران آسیب بزنند، تصمیم گرفته‌اند عزیزانشان را به زنجیر ببندند یا آنها را حبس کنند.

وزارت خارجه چین و وزارت بهداشت مکزیک هنوز به ایمیل رویترز که خواستار پاسخ این دو کشور به گزارش دیده‌بان حقوق بشر شده است، پاسخ نداده‌اند. سخنگوی وزارت بهداشت نیجریه نیز گفته است که این وزارتخانه هنوز گزارش را مشاهده نکرده است و نمی تواند درباره آن اظهار نظر کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

همه‌پرسی الزام شرکت‌ها به رعایت پادمان‌های جهانی در سوئیس برگزار می‌شود

سازمان ملل: بحران «بیماری‌های روانی» میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند

سازمان جهانی بهداشت: اعتیاد به بازی‌های ویدیویی یک اختلال روانی است