حزبالله هنوز واکنشی به مذاکره میان لبنان و اسرائیل نشان نداده است.
رئیس مجلس لبنان اعلام کرد این کشور با اسرائیل برای حل اختلافات مرزی مذاکره میکند.
این خبر در حالی اعلام میشود که لبنان پس از استعفای کابینه حسان دیاب هنوز نتوانسته دولت تشکیل دهد.
ایالات متحده آمریکا این تصمیم را «یک توافق تاریخی» توصیف کرده و از آغاز مذاکرات در ۱۲ اکتبر (۱۰ روز دیگر) خبر داده است.
اسرائیل و لبنان پس از اشغال جنوب این کشور در دهه ۱۹۸۰ و با وجود خروج نیروهای اسرائیلی از بیشتر مناطق این کشور در سال ۲۰۰۰ هنوز صلح نکردهاند. حزبالله لبنان در تابستان سال ۲۰۰۶ برای آخرین بار وارد جنگی تمام عیار با اسرائیل شد.
نبیه بری، رئیس مجلس لبنان از جنبش امل (شیعیان) با صدور بیانیهای ضمن تایید خبر آغاز مذاکرات اعلام کرد گفتوگوها زیر نظر دفتر هماهنگی سازمان ملل متحد در لبنان پیش خواهد رفت. بر اساس همین بیانیه هر دو کشور از ایالات متحده آمریکا خواسته اند تا نقش میانجی را میان تل آویو و بیروت ایفا کند.
اختلافات مرزهای آبی و خاکی دو کشور محور این مذاکرات خواهد بود.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا هم با صدور بیانیهای اعلام کرد این مذاکرات، نتیجه سه سال تلاش دیپلماتیک گسترده واشنگتن است.
از زمان به قدرت رسیدن دونالد ترامپ، ایالات متحده تلاشهای گستردهای را برای عادیسازی روابط میان کشورهای عرب و اسرائیل آغاز کرد. شناسایی اسرائیل از سوی امارات و بحرین در ماههای گذشته، به مثابه آغاز روند پذیرش و مشروعیت اسرائیل در جهان اسلام به شمار میرود. پیش از این و از زمان تشکیل اسرائیل در دهه ۱۹۴۰ در جهان عرب تنها مصر و اردن، دو همسایه این کشور این دولت را به رسمیت شناخته بودند.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد هم با صدور بیانیهای از توافق دو طرف برای آغاز گفتوگوها حمایت کرد
جنبش حزبالله تا زمان تنظیم این خبر واکنشی به توافق میان لبنان و اسرائیل برای آغاز مذاکرات نشان نداده است.