یک مقام بلندپایه وزارت بهداشت چین گفته است این کشور استفاده از واکسن کرونا را از یک ماه گذشته شروع کرده است.
یک مقام بلندپایه وزارت بهداشت چین گفته است که این کشور از یک ماه پیش استفاده از واکسن کرونا بر روی افراد از گروههای مختلف جامعه را شروع کرده است.
ژنگ ژونگی، مدیر مرکز توسعه علوم پزشکی و فناوری کمیسیون ملی سلامت چین روز یکشنبه ۲۳ اوت (۲ شهریور) به تلویزیون دولتی این کشور گفت مقامات اجازه «استفاده اضطراری» از واکسن کرونا را برای کارمندان بیمارستانی از جمله کادر درمان صادر کرده اند.
آقای ژونگی که مدیریت پروژه توسعه واکسن در چین را برعهده دارد گفته است هرچند برای هفتمین روز متوالی هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا در کشور ثبت نشده است، با اینحال کادر درمان همچنان در رده مشاغل پرخطر محسوب میشوند.
این اولین باری است که استفاده از واکسن خارج از حیطه آزمایشات بالینی در چین تایید میشود.
وی دقیقا اشاره نکرده است که کدام واکسن در دست تولید در چین مورد استفاده قرار گرفته و تنها گفته است که این اقدام مطابق با قانونی بوده است که اجازه میدهد در زمان شرایط بحران سلامت در مقیاس ملی واکسنهای تایید نشده تجویز شوند.
آقای ژونگی گفت: «ما مجموعهای از فرمهای رضایت پزشکی، نظارت بر عوارض جانبی، برنامههای امداد و نجات و جبران خسارت تهیه دیدهایم تا اطمینان یابیم این استفاده اورژانسی تحت نظارت قرار دارد.»
این مقام وزارت بهداشت چین اضافه کرد قرار است برنامه استفاده از واکسن در فصلهای پاییز و زمستان در مقیاس بزرگتری بر روی کارکنان بخش حملونقل، فعالان بازار مواد غذایی و دیگر بخشهای خدماتی عملیاتی شود.
سازمان جهانی بهداشت میگوید ۱۷۰ موسسه در جهان در حال تلاش برای تولید واکسن کرونا هستند که از میان آنان شش شرکت چینی در فاز ۳ و نهایی آزمایشات بالینی قرار دارند.
در ماه ژوئن دولت چین از کارمندان این کشور که به بیرون مرزها رفت و آمد دارند خواسته بود داوطلب تست واکسن شوند.
پیشتر در هفته گذشته تلویزیون چین از ثبت رسمی نخستین واکسن ساخت محققان این کشور برای مقابله با ویروس کرونا توسط شرکت داروسازی دولتی «سینوفارم» خبر داده بود. لیو ژینگژن که علاوه بر مقام مدیرعاملی همزمان سمت نمایندگی حزب کمونیست در شرکت دارویی را برعهده دارد گفته بود خود این واکسن را دریافت کرده است.
گزارشها درباره اینکه محققان چینی و مدیران اجرایی شرکتهای دارویی این کشور واکسنها را بر روی خود امتحان میکنند، سوالاتی اخلاقی را در مجامع علمی جهان برانگیخته است
تا کنون نزدیک به ۲۳ میلیون نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند که از این میان بیش از ۸۰۰ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.