رئیس سازمان فضایی روسیه: «باید سفینهای با ویژگیهای کاملاً متفاوت بسازیم، چیزی شبیه سفینهٔ بوران که بتواند روی باند فرود بیاید.»
سازمان فضایی روسیه اعلام کرد بهدنبال گزینههای تازهای برای طراحی و تولید فضاپیماهای سرنشیندار است.
بنا به گفتهٔ دیمیتری روگوژین، مدیر روسکوسموس (سازمان فضایی روسیه) این نهاد قصد دارد فضاپیمای بالداری شبیه به مُدل دههٔ هشتادیِ «بوران» را جایگزین فضاپیمای سویوز کند.
وی گفت: «باید سفینهای با ویژگیهای کاملاً متفاوت بسازیم، چیزی شبیه فضاپیمای بوران که بتواند روی باند فرود بیاید.» وی تأکید کرد با آنکه چنین کاری زمانبر خواهد بود اما نوسازی دائمی یک طرح (مانند سویوز) هم «برای رشد فناوری فضا مضر» است و باید به سراغ طرحهای تازه رفت.
فضاپیمای بوران (از اصل ترکی به معنای کولاک) شبیه به شاتلِ ساخت ایالات متحده بود. آنتونوف آن-۲۲۵ مِریا، عظیمترین هواپیمای وقتِ جهان برای جابجا کردن همین فضاپیما ساخته شد.
از سه نمونهٔ این هواپیما یکی در سال ۲۰۰۲ میلادی در اثر ریزش آشیانهٔ آن از میان رفت و دو تای دیگر سه دهه است که در پایگاه فضایی بایکونور قزاقستان خاک میخورند.
بوران پس از یک گشتِ مداری در سال ۱۹۸۸ میلادی دیگر پروازی نداشت، چراکه شوروی سابق فروپاشید و بودجهٔ سازمان فضایی وقت تمام شد.
سازمان فضایی روسیه همزمان در حال ساختن فضاپیمای پرشکوه «اورییول» برای سفر به ماه است اما این سازمان نیاز دارد برای مأموریتهای مداری و رسیدگی به ایستگاههای فضایی، فضاپیمای ارزانتر و مناسبتتری بسازد.