نشت نفت در اقیانوس هند؛ جمهوری موریس وضعیت اضطراری زیست محیطی اعلام کرد

جزیره موریس در جنوبغرب اقیانوس هند پس از نشت نفت از یک کشتی ژاپنی در نزدیکی سواحل این جزیره، وضعیت اضطراری زیست محیطی اعلام کرد.
تصاویر ماهوارهای لکه سیاه در حال گسترشی را در آبهای فیروزهای این جزیره نشان میدهند و دولت این موضوع را «بسیار حساس» توصیف کرده است.
مقامهای موریس اعلام کردهاند که این کشتی نزدیک به چهار هزار تن سوخت حمل میکرد و ترکهایی در بدنه آن ظاهر شده است.
پراویند جوگنوت، نخستوزیر جمهوری موریس روز جمعه گفت که از فرانسه درخواست کمک کردهاند. وی افزود که «این یک خطر برای جمعیت ۱.۳ میلیون نفری موریس است.»
جزیره فرانسوی ریونیون، نزدیکترین همسایه با موریس است و وزیر خارجه فرانسه میگوید که این کشور یکی از برجستهترین سرمایهگذاران خارجی موریس و از بزرگترین شرکای تجاری این کشور است.
فرانسه در بیانیهای روز شنبه هشت اوت (۱۸ مرداد) گفت که یک هواپیمای نظامی تجهیزات کنترل آلودگی را به جزیره موریس منتقل میکند و یک کشتی با تجهیزات بیشتر به سمت این جزیره روانه میشود.
کاوی رامانو، وزیر محیط زیست موریس تاکید کرد که این کشور در شرایط بحرانی زیست محیطی قرار دارد.
وی روز پنجشنبه گذشته به خبرنگاران گفت که پس از شناسایی یک شکاف روی بدنه کشتی، گروه نجاتی که مشغول کار روی کشتی بود، تخلیه شدند. حدود ۴۰۰ سدآبراه نیز در اطراف کشتی کار گذاشته شده است تا نشت نفت کنترل و مهار شود.
دولت جمهوری موریس در بیانیهای گفته است که این کشتی در تاریخ ۲۵ ژوئیه به گِل نشست اما گارد ساحلی ملی هیچ گونه هشداری دریافت نکرد. مالکان این کشتی دو شرکت ژاپنی هستند.
پلیس موریس در حال حاضر روی پرونده نشت نفت کار میکند و تحقیقات درباره سهلانگاری احتمالی در حال انجام است.
واکنش شرکت ژاپنی چه بود؟
با این حال شرکت ژاپنی ناگاشیکی گفته است که به دلیل هوای بد و تکانهای مداوم طی چند روز گذشته، مخزن ذخیره سوخت کشتی دچار مشکل و مقداری نفت به داخل دریا سرازیر شد.
این شرکت حملونقل دریایی تاکید کرد که آنها مسئولیتهای زیست محیطی خود را بسیار جدی میگیرند و هر تلاشی با همراهی آژانسها و پیمانکاران شریک خود انجام میدهند تا از آلودگی بیشتر جلوگیری شود.