آنتونیو گوترش تاکید کرد که انرژیهای تجدیدپذیر سه برابر بیشتر از صنایعی مانند نفت و گاز و انرژیهای فسیلی به ایجاد شغل و کاهش نرخ بیکاری کمک خواهند کرد.
سازمان جهانی هواشناسی روز پنجشنبه ۹ ژوئیه با انتشار گزارشی هشدار داد احتمال افزایش یک و نیم درجهای دمای زمین در ۴ سال آینده بسیار محتمل است.
براساس این گزارش، کره زمین در پنج سال گذشته گرمترین دوران را سپری کرده است و اگر دولتها به تعهدات خود برای کاهش آلایندهها عمل نکنند، این روند در سالهای پیش رو تشدید خواهد شد.
آمریکای جنوبی، بخشهایی از قاره آفریقا و همچنین استرالیا، بیش از سایر نقاط جهان افزایش دما داشته اند.
همزمان با انتشار این گزارش نگران کننده، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از رهبران جهان خواست که در برنامه های خود برای احیای اقتصاد کشورهایشان در دوران پس از شیوع ویروس کرونا استفاده از «انرژی های پاک» را انتخاب کنند.
دبیرکل سازمان ملل همچنین خواستار ممنوعیت استفاده از زغال سنگ و کاهش سهم انرژی های فسیلی شد. آنتونیو گوترش که با استفاده از تماس ویدئویی برای وزرای شرکت کننده در نشست آژانس بین المللی انرژی سخنرانی می کرد اظهار داشت: «استفاده از زغال سنگ جایی در برنامه های احیای اقتصادی در دوران پساکرونا ندارد.»
وی همچنین از کشورهای جهان خواست که به حمایت مالی از استخراج زغال سنگ در کشورهای در حال توسعه پایان دهند. به گفته دبیر کل سازمان ملل حمایت از بخش هایی از اقتصاد کشورها مانند صنایع، حمل و نقل و هوانوردی باید منوط به رعایت اهداف تعیین شده در توافق آب و هوایی پاریس باشد.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
در توافق آب و هوایی پاریس پیش بینی شده است که انتشار گازهای گلخانه ای به حدی کاهش یابد که دمای کره زمین بیشتر از دو درجه سانتیگراد نسبت به دوران پیش از صنعتی شدن افزایش پیدا نکند. این در حالی است که سازمان جهانی هواشناسی در تازه ترین ارزیابی خود اعلام کرده که احتمال اینکه دمای کره زمین طی پنج سال آینده به ۱.۵ درجه سانتیگراد بیشتر از دوران پیش از صنعتی شدن برسد افزایش یافته است.
بنا به اعلام کارشناسان سازمان جهانی هواشناسی بخش هایی از کره زمین بیشتر از دیگر مناطق تحت تاثیر روند گرمایش کنونی قرار خواهند گرفت.
آنتونیو گوترش در سخنان خود همچنین تاکید کرد که انرژی های تجدیدپذیر سه برابر بیشتر از صنایعی مانند نفت و گاز و انرژی های فسیلی به ایجاد شغل و کاهش نرخ بیکاری کمک خواهند کرد. دبیر کل سازمان ملل متحد در همین راستا از برنامه های مثبت اتحادیه اروپا، کره جنوبی و نیجریه برای احیای اقتصاد همراه با کاهش سهم انرژی های فسیلی استقبال کرد.
او با این حال از گزارش منتشر شده درباره برنامه های احیای اقتصادی کشورهای عضو گروه ۲۰ انتقاد کرد. به گفته آنتونیو گوترش این گزارش نشان می دهد که سرمایه گذاری دولت های عضو در انرژی های فسیلی دو برابر رقمی است که به انرژی های تجدیدپذیر اختصاص یافته است.