افزایش دور از انتظار بیکاران آمریکا و تایید رسمی رکود ۵درصدی؛ بورس نیویورک قرمزپوش شد

همزمان با افزایش دور از انتظار بیکاران در هفته سوم ژوئن و تایید رسمی افت ۵ درصدی رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه نخست سال جاری میلادی، شاخص معاملات بورس نیویورک سیر نزولی به خود گرفت.
رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه نخست سال جاری میلادی ۵ درصد کاهش یافت؛ رخدادی که با توجه به فراگیری تعطیلات ناشی از قرنطینه عمومی در نیمه دوم ماه مارس، زنگ خطری برای تعمیق بیشتر رکود اقتصادی ایالات متحده در سه ماه دوم سال ۲۰۲۰ است.
افت ۵ درصدی رشد اقتصادی که توسط دولت آمریکا اعلام شده، شدیدترین نرخ سقوط تولید ناخالص داخلی این کشور از سه ماهه چهارم سال ۲۰۰۸ محسوب میشود که در پی وقوع بحران مالی این نرخ ۸.۴ رسیده کاهش یافته بود.
با این حال، وزارت بازرگانی آمریکا تاکید کرده که این کاهش تولید کاملا بر برآوردهای پیشین این وزارتخانه منطبق بوده و نشان دهنده روند طبیعی حرکت اقتصاد آمریکا برای غلبه بر رکود ناشی از شیوع ویروس کروناست.
البته اقتصاددانان بر این باورند که تولید ناخالص داخلی آمریکا با توجه به گسترش ابعاد اجرای سیاست قرنطینه در این کشور در فاصله آوریل تا پایان ماه جاری حدود ۳۰ درصد کاهش خواهد یافت. در این صورت، عمیقترین رکود تاریخی اقتصادی آمریکا به وقوع خواهد پیوست که عمق آن ۳ برابر رکود سه ماهه نخست سال ۱۹۵۸ خواهد شد که اقتصاد این کشور در پی پایان جنگ جهانی دوم ۱۰ درصد کوچکتر شده بود.
البته دفتر بودجه کنگره آمریکا پیشبینی کرده که اقتصاد این کشور در نیمه دوم سال جاری رشد خود را از سر خواهد گرفت و تولید ناخالص داخلی ایالات متحده در سه ماهه سوم سال ۲۱.۵ درصد و در سه ماهه پایانی سال نیز ۱۰.۴ درصد افزایش خواهد یافت.
اما ادامه شیوع شتابان ویروس کرونا در برخی ایالتهای جنوبی آمریکا همچنان بر نگرانیها نسبت به مدیریت همهگیری بیماری کووید-۱۹ در کوتاه مدت و ممانعت از آغاز موج دوم شیوع آن افزوده است.
وزارت کار آمریکا نیز روز پنجشنبه اعلام کرد که طی هفته منتهی به ۲۰ ژوئن، ۱.۴۸ میلیون نفر دیگر درخواست دریافت بیمه بیکاری خود را ارائه کردهاند. با وجود این که این رقم ۶۰ هزار نفر کمتر از تعداد بیکاران جدید اعلام شده در هفته دوم ژوئن بود ولی فراتر از پیشبینی ۱.۳۵ میلیون نفری کارشناسان بود.
بنابراین کارشناسان اعلام کردند که روند بازگشایی فعالیتهای اقتصادی در آمریکا کندتر از برآوردهای اولیه صورت میگیرد.
انتشار این ارزیابی از آمار جدید بیکاری در آمریکا موجب شد تا شاخص سهام در بازارهای مالی آمریکا طی روز پنجشنبه کاهش یابد؛ به طوری که میانگین صنعتی داوجونز ۱۰۱ واحد معادل ۰.۴ درصد و شاخص۵۰۰ شرکت بزرگتر آمریکا (S&P 500) نیز ۰.۱۹ درصد افت کرد.