سازمان ملل متحد: استقلال دیوان بین‌المللی کیفری باید حفظ شود

Supporters of former Ivory Coast President Laurent Gbagbo walk towards the International Criminal Court in The Hague, Netherlands, Wednesday, Jan. 16, 2019
Supporters of former Ivory Coast President Laurent Gbagbo walk towards the International Criminal Court in The Hague, Netherlands, Wednesday, Jan. 16, 2019 Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

روپرت کویل، سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در یک نشست خبری در ژنو گفت: «قربانیان نقض فاحش حقوق بشر و نقض جدی قوانین بشردوستانه بین‌المللی و خانواده‌هایشان حق دارند که حقیقت را بدانند و غرامت دریافت کنند.»

آگهی

دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه با اظهار تاسف از فرمان دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحدده مبنی بر تحریم قضات دیوان بین‌المللی کیفری گفت که این تحریم‌ها می تواند بر این دادگاه و تحقیقاتی که در جریان است تاثیر بگذارد.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل همچنین تاکید کرده است که استقلال دیوان بین‌المللی کیفری، امری است که باید محترم شمرده شود.

رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه طی حکمی تحریم‌هایی را علیه مقامات دادگاه بین‌المللی کیفری اعمال و تهدید کرد که اگر این دیوان بدون رضایت واشنگتن درباره عملکرد سربازان آمریکایی در طی ماموریتشان در افغانستان تحقیق کند، آمریکا علیه آنها مجازات‌های اقتصادی وضع خواهد کرد.

بر اساس حکم کاخ سفید، دارایی های مقامات دیوان بین‌المللی کیفری در آمریکا مسدود می شود و محدودیت صدرو ویزا برای قضاوت و خانواده آنها اعمال خواهد شد.

دیوان بین‌المللی کیفرد در حال تحقیق درباره احتمال ارتکاب جنایت جنگی توسط سربازان آمریکایی و متحدانشان در افغانستان است و از صدور فرمان دونالد ترامپ علیه این دیوان اظهار تاسف کرده است.

روپرت کویل، سخنگوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در یک نشست خبری در ژنو گفت: «استقلال دیوان بین‌المللی کیفری و اینکه این دیوان بتواند بدون دخالت کارش را انجام دهد باید تضمین شود. بر مبنای این استقلال است که دیوان می تواند درباره پرونده ها بدون هر گونه دخالت، القاء، فشار یا تهدید مستقیم یا غیر مستقیم از هر طرف و به هر دلیلی، تصمیم گیری کند.»

وی همچنین افزوده است که «قربانیان نقض فاحش حقوق بشر و نقض جدی قوانین بشردوستانه بین‌المللی و خانواده‌هایشان حق دارند که حقیقت را بدانند و غرامت دریافت کنند.»

صدرو فرمان دونالد ترامپ، روز گذشته بلافاصله با واکنش تند جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مواجه شد که اعلام کرد اتحادیه اروپا بطور تمام و کمال از این نهاد قضایی بین‌المللی حمایت می کند.

همچنین تصمیم دونالد ترامپ، واکنش محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران را در پی داشت که روز پنجشنبه نوشت دیوان بین المللی کیفری «هدف باج‌گیری دار و دسته قانونی شکنی قرار گرفته است که قیافه دیپلمات به خودشان گرفته‌اند.»

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل از معدود کسانی بود که روز گذشته از فرمان دونالد ترامپ در وضع تحریم علیه دیوان کیفری بین‌المللی استقبال کرد.

تنش میان ایالات متحده آمریکا و دیوان بین‌المللی کیفری از ماه مارس سال جاری و پس از تصمیم دیوان برای آغاز تحقیقات علیه سربازان آمریکایی در افغانستان به اتهام ارتکاب جنایات جنگی، آغاز شد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اشک‌ها و لبخندها در تاریخ مهم‌ترین نهاد بین‌المللی؛ سازمان ملل ۷۵ ساله شد

دیوان کیفری بین المللی درباره ارتکاب جنایت جنگی در افغانستان تحقیق می‌کند

دیوان کیفری بین المللی با تحقیق درباره جنایت جنگی در افغانستان مخالفت کرد