قیمت سبد نفتی اوپک با ثبت نرخ ۱۴.۵ دلاری به پایینترین حد از سال ۱۹۹۸ تاکنون رسید.
قیمت سبد نفتی اوپک با ثبت نرخ ۱۴.۵ دلاری به پایینترین حد از سال ۱۹۹۸ تاکنون رسید.
با وجود توافق کشورهای حاضر در نشست اوپک پلاس برای کاهش روزانه ۹.۷ میلیون بشکه نفت در ماه مه و ژوئن، صندوق بینالمللی پول از بروز عمیقترین رکود اقتصادی در جهان پس از دهه ۱۹۳۰ خبر میدهد و برآورد آژانس بینالمللی انرژی نیز نشان میدهد که روند صعودی ۱۰ ساله تقاضای نفت به پایان رسیده و به زودی بازار نفت با اتمام ظرفیت ذخیرهسازی کشورها با مازاد مواجه خواهد شد.
در همین حال فاتح بیرول، رئیس آژانس بینالمللی انرژی در تازه ترین اظهار نظر خود در مورد تحولات بازار نفت، تصریح کرد که «آوریل سیاه» تنها توصیف گویا برای بدترین ماه در تاریخ صنعت نفت است و سال ۲۰۲۰ نیز در پایان خود به بدترین سال کاری این صنعت بدل خواهد شد.
تازهترین ارزیابی آژانس بینالمللی انرژی نشان میدهد که تقاضای جهانی نفت در ماه جاری میلادی روزانه ۲۹ میلیون بشکه در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته کاهش یافته و در طول سال ۲۰۲۰ نیز بطور متوسط روزانه حدود ۹.۳ ميليون بشكه از تقاضای جهانی نفت کاسته خواهد شد.
دبیرخانه اوپک نیز برآورد کرده است که تقاضای روزانه نفت در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ حدود ۱۱.۹ میلیون بشکه کاهش خواهد یافت. با ادامه نزول تقاضای جهانی نفت، برخی کشورهای تولید کننده با تن دادن به جنگ قیمت، هدف اصلی خود را بر حفظ سهم بازار خود متمرکز کردهاند. در این میان عربستان اعلام کرده که هر بشکه نفت سبک خود را برای فروش در ماه مه با تخفیف ۷.۳ دلاری عرضه خواهد کرد.
همچنین وزارت انرژي مكزيك نیز اعلام کرده که كاهش روزانه ١٠٠ هزار بشكهاي توليد نفت این کشور، تنها در ماههاي مه و ژوئن اعمال ميشود و توليد نفت مكزيك از ماه ژوئیه به ميزان پیشین يعني ١ميليون و ٧٥٠ هزار بشكه در روز باز خواهد گشت.
در چنین شرایطی بهای سبد نفتی اوپک در پایان معاملات روز چهارشنبه بازارهای جهانی با ۵ دلار و ۲۰ سنت معادل ۲۶.۴ درصد کاهش به ۱۴ دلار و ۵۰ سنت رسید.
قیمت سبد نفتی اوپک پس از تجربه نرخ متوسط ۱۲ دلاری در سال ۱۹۹۸ صعود مستمر خود را آغاز کرد و در ژوئیه سال ۲۰۰۸ با رسیدن به نرخ ۱۳۱ دلار به رکوردی تاریخی دست یافت ولی این نرخ در دسامبر همان سال به ۳۸ دلار سقوط کرد. متوسط قیمت این سبد در طول سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ بالای ۱۰۰ دلار باقی ماند. این نرخ از سال ۲۰۱۴ بار دیگر سیر نزولی به خود گرفت تا ژانویه سال ۲۰۱۶ به ۲۶ دلار رسید ولی سپس بار دیگر رو به افزایش گذاشت.
سبد نفتی اوپک نشان دهنده میانگین وزنی قیمت ۱۳ نوع نفت تولیدی اعضاء از نفت سنگین ایران گرفته تا نفت سبک عربستان و عراق است.