دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز گذشته ۲۱ ژانویه در یک مصاحبه تلویزیونی بار دیگر از شرکت اپل خواست رمز گوشیهای تلفن همراه آیفون مورد درخواست پلیس آمریکا را در اختیار این نهاد قرار دهد. اما راز عدم توانایی مقامات انتظامی آمریکا برای نفوذ به آیفون چیست؟
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز گذشته ۲۱ ژانویه در یک مصاحبه تلویزیونی در حاشیه اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس بار دیگر از شرکت اپل خواست رمز گوشیهای تلفن همراه آیفون مورد درخواست پلیس آمریکا را در اختیار این نهاد قرار دهد.
مدتهاست که مقامات سیاسی آمریکا از اپل و مدیرعامل آن تیم کوک میخواهند در پروسه شکستن رمز موبایلهای آیفون با این نهادها همکاری کند. امری که این شرکت از آن سر باز می زند.
رئیس جمهور آمریکا پیشتر در هفته گذشته با انتشار توییتی در این خصوص گفته بود: «ما همیشه به اپل در زمینه تجارت کمک کردهایم با این حال آن ها از باز کردن رمز موبایلهای مورد استفاده قاتلها، قاچاقچیها و مجرمان خشن خودداری میکنند.»
اپل در مقابل میگوید متعهد به حفاظت از دادههای مشتریان خود است.
اما راز عدم توانایی مقامات امنیتی آمریکا در نفوذ به آیفون چیست؟
جواب این سوال در تنظیمات سادهای در گوشی است که هر کاربر آیفون میتواند در کمتر از ده ثانیه آن را فعال یا غیرفعال کند.
در بخش تنظیمات اصلی، گزینهای به نام Passcode وجود دارد. کاربر در اینجا می تواند گزینهای را فعال کند که به اپل اجازه می دهد در صورت وارد کردن اشتباه رمز برای ۱۰ بار، کلیه محتویات گوشی را پاک کند.
این تکنیک راه را بر تکنیک رایج هکرها، که مبتنی بر به دست آوردن رمز با استفاده از حدسهای متعدد است، میبندد.
به عبارت دیگر اگر شخصی از طریق کامپیوتر یا نرم افزار بخواهد با این روش رمز تلفن همراه را به دست آورد به محض رسیدن به ده تلاش اشتباه، آیفون تمامی اطلاعات گوشی را پاک خواهد کرد.
این درحالی است که اطلاعات و دادههای سریهای آیفون نسخه ۵ به بعد از یک سامانه حفاظتی مجزا استفاده میکنند که کار نفوذ را عملا غیرممکن کرده است.
این سامانه که اصطلاحا Secure Enclave یا جزیره محصور امن نام دارد، به مثابه کامپیوتری در دل کامپیوتر بزرگتر یا همان گوشی موبایل تعبیه شده است.
چیپ حاوی این سامانه در آزمایشگاه های فوق محرمانه اپل در دماهای منفی ۴۰ تا ۱۱۰ درجه قرار داده میشود تا از میزان مقاومت آن اطمینان حاصل شود.
تیم کوک، مدیر عامل اپل، پیشتر گفته بود این شرکت در اکثر موارد حتی در صورت تمایل خود نیز نمی تواند به داده های مشتریان دسترسی پیدا کند.