در حالی قطعی شبکه جهانی اینترنت در ایران در چهارمین روز متوالی ادامه دارد که، فارغ از محدود شدن ارتباطات عمومی، اداره بسیاری از کسب و کارهای مالی و تجاری خرد و کلان با مشکل مواجه شده است. قطعی اینترنت چقدر برای اقتصاد کشور هزینه دارد؟
در حالی قطعی شبکه جهانی اینترنت در ایران در چهارمین روز متوالی ادامه دارد که، فارغ از محدود شدن ارتباطات عمومی، اداره بسیاری از کسب و کارهای مالی و تجاری خرد و کلان با مشکل مواجه شده است.
علی کلاهی، عضو اتاق بازرگانی تهران به خبرگزاری ایلنا گفته است: «در صادرات دچار مشکل شدیم و الان خبر نداریم که محمولههای ما کجاست؟ وضعیت کشتیها چگونه است؟ اگر امروز و فردا اینترنت وصل شود شاید بتوان تا حدودی خسارتی که به وجهه بینالمللی وارد شده را جبران کرد اما اگر این وضعیت طولانی شود به طور حتم دیر خواهد شد.»
در همین حال، موسسه نت بلاکز که آزادی بهره مندی از شبکه اینترنت در سراسر جهان را رصد میکند، برآورده کرده که هزینه قطع ۴ روزه اینترنت در ایران معادل ۲۴۴.۷ میلیون دلار بوده است.
این بررسی بر پایه سهم اینترنت در تولید ناخالص داخلی ایران از جمله مبادلات مالی، تجاری و خدمات بخش خصوصی و دولتی انجام شده است.
البته این موسسه در محاسبه معادل ریالی این رقم نرخ مرجع ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی دلار را مبنا قرار داده که بر این اساس هزینه قطع اینترنت به ۱۰۳۰ میلیارد تومان بالغ شده است.
این در شرایطی است که با مبنا قرار دادن نرخ دلار آزاد(حدود ۱۲ هزار تومان)، هزینه برآورد شده به ۳ هزار میلیارد تومان میرسد.
در حالی که فقدان آمار رسمی محاسبه دقیق هزینه قطع اینترنت بر فعالیتهای مالی، تجاری و خدماتی را دشوار کرده، معاملات بورس تهران به عنوان تنها داده مستند موجود و قابل دسترسی تا حدودی سطح تاثیر قطع اینترنت بر اقتصاد ایران را نشان میدهد.
مطابق آمار رسمی سایت رسمی شرکت بورس تهران متوسط ارزش معاملات روزانه بورس تهران در هفته کاری گذشته ۱۳۰۹ میلیارد تومان بوده است.
اما این رقم در جریان معاملات روز سهشنبه (۲۸ آبان۹) به ۸۲۷ میلیارد تومان کاهش یافته که نشان از افت ۴۸۲ میلیارد تومانی دارد.
با این وجود حکومت ایران هنوز زمان دقیقی برای اتصال دوباره شبکه اینترنت اعلام نکرده و در تازه ترین اظهار نظر در این خصوص محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری ایران گفته که اگر آرامش به همین صورت باشد اینترنت وصل میشود.
بیشتر بخوانید: