پس از واکنش وزارت دفاع روسیه درباره عملیات نیروهای آمریکایی در سوریه و تردید نسبت به کشته شدن ابوبکر بغدادی، این بار سخنگوی کرملین هم موضع روز گذشته وزارت دفاع را تکرار و نسبت به مرگ بغدادی ابراز تردید کرد.
پس از واکنش وزارت دفاع روسیه درباره عملیات نیروهای آمریکایی در سوریه و تردید نسبت به کشته شدن ابوبکر بغدادی رهبر داعش، اینبار سخنگوی کرملین هم موضع روز گذشته وزارت دفاع را تکرار و نسبت به مرگ بغدادی ابراز تردید کرد.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین روسیه گفت: «اگر این اطلاعات [درباره مرگ بغدادی] به تایید برسد، سپس میتوانیم درباره نقش جدی رئیسجمهور ایالات متحده در جنگ علیه تروریسم سخن بگوییم.»
سخنگوی کرملین در عین حال از اظهارنظر درباره اینکه آیا ایالات متحده آمریکا این عملیات را به روسیه اطلاع داده بود، خودداری کرد اما گفت: «ارتش روسیه هواپیماها و پهپادهای آمریکایی را در منطقهای که واشنگتن میگوید حمله خود را انجام داده، شناسایی کرده بود.»
روز گذشته ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه دقایقی پس از سخنرانی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفته بود که این وزارتخانه هیچ مدرک قابل اثباتی که نشان دهد ابوبکر بغدادی، رهبر داعش در عملیات نیروهای آمریکایی کشته شده است ندارد و تردید دارد که چنین حملهای انجام شده باشد.
وی تاکید کرده بود: «واقعیت این است که جزئیات متناقض و نیز شمار آنهایی که از مشارکت خود در نابودی بغدادی سخن میگویند، باعث شک و تردید میشود.»
در ادامه واکنشها به مرگ ابوبکر بغدادی، یک مقام وزارت خارجه عربستان سعودی نیز از دولت آمریکا بهخاطر عملیاتی که منجر به کشته شدن رهبر داعش شد، ستایش کرد.
بیشتر بخوانید:ابوبکر البغدادی رهبر خودخوانده داعش در سوریه کشته شد
افغانستان: کشته شدن بغدادی بزرگترین ضربه به تروریسم است
افغانستان نیز کشته شدن ابوبکر بغدادی، رهبر داعش را بزرگترین ضربه به تروریسم عنوان کرد.
صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در توئیتی نوشت: «دولت افغانستان از عملیات نیروهای آمریکایی که منجر به مرگ بغدادی شد، به شدت استقبال میکند.»
وی افزود که مرگ بغدادی بزرگترین ضربه به این گروه و تروریسم است.
بغدادی از سال ۲۰۱۰میلادی رهبری این گروه جهادی را بر عهده داشت و درنهایت شنبه شب در حمله نیروهای آمریکایی به مخفیگاهش در شمال غربی سوریه کشته شد. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز گذشته خبر کشته شدن بغدادی را تایید کرد.
پیش از این، رهبر شاخه داعش در خراسان (ولایت خراسان) با بغدادی بیعت کرده بود اما مشخص نبود که چه پیوندهای عملیاتی مستقیمی بین این دو گروه وجود داشته است.
این گروه [داعش شاخه خراسان] برای نخستین بار در سال ۲۰۱۴ در ولایت شرقی ننگرهار افغانستان دیده شد و سپس در ژانویه ۲۰۱۵ تشکیلات خود را بهطور رسمی اعلام کرد. این گروه از آن زمان تاکنون در مناطق مختلف افغانستان به ویژه شمال این کشور حملاتی را تدارک دید و گاهی اوقات با طالبان نیز درگیریهایی داشت.
آنها حملات مرگباری را علیه غیرنظامیان در کابل و سایر شهرها انجام دادهاند اما بسیاری از مقامهای افغان در پایتخت نسبت به برخی از ادعای این گروه شک دارد.
عطا الله خوگیانی، سخنگوی ولایت ننگرهار معتقد است که این گروه اخیرا ضعیفتر شده بود و مرگ بغدادی برای آنها ضربه بزرگی است.
خوگیانی افزود: «بدون شک، مرگ بغدادی تاثیر عمیقی بر فعالیتهای داعش در افغانستان خواهد گذاشت.»
ارتش آمریکا شمار نیروهای داعش ولایت خراسان را ۲ هزار نفر تخمین میزند اما برخی از مقامهای افغانستان تعداد این نیروها را بیشتر از ۲ هزار نفر عنوان میکنند. خوگیانی همچنین میگوید که تعداد زیادی از این نیروها در درگیریها کشته شده یا در ماههای اخیر تسلیم شدهاند.
سخنگوی ولایت ننگرهار پیشبینی کرد که تعداد افرادی که خود را تسلیم خواهند کرد افزایش یابد.
بیشتر بخوانید:واکنشهای منطقهای و فرامنطقهای به کشتهشدن رهبر داعش