دختر روس که به جرم جاسوسی در آمریکا زندانی بود، آزاد شد

ماریا بوتینا، زن جوان روس که به دلیل تلاش برای نفوذ در تشکیلات محافظهکاران و انجمن دفاع از قانون حمل اسلحه در آمریکا محکوم شده بود، پس از گذراندن ۱۸ ماه حبس، روز جمعه ۲۵ اکتبر از زندان آزاد شد.
به گفته وکیل خانم بوتینا، وی قرار بود در اوایل ماه نوامبر آینده از زندان تالاهاس در ایالت فلوریدا آزاد شود، اما در نتیجه تغییر قانون فدرال که باعث جلو افتادن موعد آزادی بر مبنای «رفتار خوب در زندان» میشود، زودتر از زندان آزاد شد.
به گفته مقامات زندان تالاهاس، این زن ۳۱ ساله روس روز جمعه بعد از آزادی بلافاصله در اختیار اداره مهاجرت ایالات متحده قرار گرفت تا به کشورش بازگردانده شود.
پیش از این ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه از حکم حبس خانم بوتینا ابراز خشم کرده و گفته بود که وی در استخدام سرویسهای امنیتی روسیه نبوده و هیچ دستوری از سوی این نهادها دریافت نکرده است.
ماریا بوتینا، فارغالتحصیل «دانشگاه آمریکا» در واشنگتن است که به صورت علنی و عمومی از حق حمل سلاح در آمریکا دفاع میکرد. وی در ماه دسامبر سال گذشته اتهام توطئه برای نفوذ در سیاست آمریکا بهعنوان یک مامور خارجی (جاسوسی) را قبول کرد و پذیرفت تا با دادستان پرونده همکاری کند. او در اعترافات خود گفت که به همراه یک مقام روسیه و دو آمریکایی برای نفوذ در انجمن ملی سلاح برنامهریزی کرده است.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
انجمن ملی سلاح یا انآرای لابی نزدیک به جمهوریخواهان و سیاستمداران محافظهکار ایالات متحده از جمله دونالد ترامپ است که از قانون حق حمل سلاح در آمریکا حمایت میکند. خانم بوتینا اعتراف کرد که با برنامهریزی برای نفوذ در این انجمن قصد داشت تا سیاستهای واشنگتن را به نفع روسیه شکل دهد.
آیا «عامل نفوذی روسیه» با تحقیقات دخالت مسکو در انتخابات ۲۰۱۶ ارتباط داشت؟
اگرچه فعالیتهای ماریا بوتینا همزمان با تحقیقات بازرس مولر درباره رابطهای کمپین آقای ترامپ با روسیه روی داده بود اما پرونده این زن جوان روس از تحقیقات بازرس ویژه درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ ایالات متحده و ارتباط کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ با مسکو مجزا بود.
مقام روس مرتبط با پرونده خانم بوتینا، الکساندر تورشین، معاون بانک مرکزی روسیه بود که اگرچه در این پرونده متهم نشد اما از سوی خزانهداری آمریکا با تحریم مواجه شد.
دادستانهای پرونده این زن روس گفته بودند که او یک «جاسوس» در معنای سنتی آن نبوده بلکه در پشت صحنه تلاش میکرده تا در محافل سیاسی محافظهکاران نفوذ کند تا روابط دوستانهای میان مسکو و واشنگتن برقرار شود.
به طور سنتی ارتباط دوستانه با روسیه در فرهنگ سیاسی آمریکا الزاما امر مثبتی نیست و به تلاش برای برقرای آن با دیده تردید به آن نگاه میشود.
ماریا بوتینا در سال ۲۰۱۵ در یک رویداد انتخاباتی کارزار دونالد ترامپ از وی پرسیده بود که آیا میخواهد با روسیه ارتباط بهتری داشته باشد یا خیر؟ آقای ترامپ در پاسخ به او گفته بود: «من خیلی خوب با پوتین کنار میآیم.»
بیشتر بخوانید: