اروپایی ها که مدت هاست خواهان حل اختلافات تجاری با آمریکا از راه مذاکره و گفتگو هستند از سال آینده با تائید سازمان تجارت جهانی اجازه خواهند داشت برای اقدام مشابه آمریکا در دادن یارانه به شرکت بوئینگ تعرفه های گمرکی جدید بر کالای وارداتی این کشور اعمال کنند.
آمریکا می گوید از روز جمعه هجدهم اکتبر تعرفه های گمرکی مضاعف به ارزش ۷.۵ میلیارد دلار بر مجموعه ای از کالاهای وارداتی از اتحادیه اروپا وضع می کند که محصولات شرکت ایرباس، شراب فرانسوی و ویسکی اسکاتلند در راس آنها قرار دارند.
این تصمیم آمریکا با واکنش اروپایی ها مواجه شده که دولت آمریکا را به انجام اقدامات متقابل تهدید کرده اند. تعرفه های جدید گمرکی آمریکا بر کالاهای اروپایی در حالی از نیمه شب پنجشنبه به اجرا در آمده است که مسئولان و نمایندگان دو طرف این مناقشه تجاری در پایان آخرین دور گفتگوها برای برای حل اختلاف ها و رسیدن به یک مصالحه در دقایق آخر به توفیقی دست نیافته بودند.
تصمیم آمریکا برای اعمال تعرفه های تازه چهار روز پس از چراغ سبز سازمان تجارت جهانی و در پی تهدیدهای پیشین دونالد ترامپ مبنی بر نبود تعادل و موازنه سالم رقابتی در مبادلات تجاری کشورش با کشورهای عضو اتحادیه اروپا اتخاذ می شود.
واشنگتن که با اروپا بر سر رقابت دو شرکت بزرگ هواپیماسازی جهان یعنی ایرباس و بوئینگ منازعه ای دیرینه دارد پیشتر شکایت خود را نسبت به حمایت های مالی اتحادیه اروپا از ایرباس به سازمان تجارت جهانی برده و تایید این سازمان مبنی بر دریافت یارانه از سوی شرکت معتبر هواپیماسازی ایرباس از اتحادیه اروپا را دریافت کرده بود.
اقدام قابل پیش بنی دونالد ترامپ بر وضع تعرفه های سنگین گمرکی بر کالاهای اروپا در حالی صورت می گیرد که واشنگتن هم اکنون درگیر یک جنگ تجاری دیگر با چین است که تبعات آن می تواند بر رکود اقتصادی و بر هم زدن ثبات اقتصاد جهان تاثیر گذار باشد.
بیشتر بخوانید:
- جنگ تجاری چین و آمریکا؛ ۳ اختلاف اساسی باقی است
- جنگ تجاری چین و آمریکا؛ با «حسن نیت» ترامپ اعمال تعرفه بر کاهالای چینی عقب افتاد
- گزینههای چین در جنگ تجاری با آمریکا چیست؟
برونو لومر، وزیر اقتصاد فرانسه که شراب تولید شده در این کشور بر اساس تصمیم جدید واشنگتن با تعرفه گمرکی بیست و پنج درصدی وارد آمریکا می شود هشدار داده است که این تصمیم می تواند تبعات منفی و مخرب از حیث تجاری و حتی سیاسی میان آمریکا و اروپا به همراه داشته باشد. آقای لومر همچنین تهدید کرده است که اتحادیه اروپا آماده پاسخگویی و در پیش گرفتن اقدامات متقابل است.
واشنگتن برغم اعمال این تعرفه ها درهای گفتگو برای حل اختلافات را باز گذاشته است. گفته می شود که نخستین دور این مذاکرات قرار است روز جمعه میان برونو لومر، وزیر اقتصاد فرانسه و رابرت لایتایزر، مسئول دفتر نمایندگی تجاری آمریکا و مذاکره کننده ارشد این کشور در امور تجاری برگزار شود.
از سوی دیگر گفته می شود که اروپایی ها که مدت هاست خواهان حل اختلافات تجاری با آمریکا از راه مذاکره و گفتگو هستند از سال آینده با تایید سازمان تجارت جهانی اجازه خواهند داشت برای اقدام مشابه آمریکا در دادن یارانه به شرکت بوئینگ تعرفه های گمرکی جدید بر کالای وارداتی این کشور اعمال کنند.
بیشتر بخوانید: