رییس بزرگ قبیله کایاپو از رهبران جهان کمک خواست

راونی متوکتیره، رییس بزرگ قبیله کایاپو در آمازون از سران گروه هفت خواست تا جنگلهای در آتش آمازون را نجات دهند.
آقای متوکتیره که فعال محیط زیستی نیز هست با ارسال پیامی به سران گروه هفت با متهم کردن ژائیر بولسونارو، رییس جمهوری برزیل، خواستار در پیش گرفتن اقداماتی برای خاموش کردن جنگلهای آمازون شد. در این پیام آمده است: «ما معتقدیم که موضعگیری رییس جمهور بولسونارو، برخی را به آتش کشیدن اینگونه جنگلها تشویق کرده است. آتش سوزی هر ساله در آمازون اتفاق میافتد اما تا به حال و تا قبل از به قدرت رسیدن بولسونارو شاهد چنین آتشسوزی نبودهایم. ما معتقدیم که بسیاری از شرکتهای معدن و کارخانههای چوب احساس میکنند که بولسونارو برای انجام چنین اعمالی از آنها حمایت میکند.»
سران گروه هفت چند روز پیش اعلام کردند که کمکی ۲۰ میلیون دلاری را برای اطفای آتشسوزیهای گسترده در جنگلهای آمازون اختصاص خواهند داد. با وجود این، دفتر ریاست جمهوری برزیل اعلام کرد که این کمک را نخواهد پذیرفت و به سران گروه هفت توصیه کرد که این امکانات را برای احیای جنگلهای اروپا به کار گیرند.
پیش از این آقای فرانسه به همراه جمعی دیگر از کشورهای اروپایی برزیل را تهدید کردند اگر برای مقابله با آتشسوزیهای آمازون اقدام جدی صورت ندهد، قراردادهای تجاری این کشور با اتحادیه اروپا را متوقف خواهند کرد.
امانوئل ماکرون، رییس جمهوری فرانسه در نشست سران گروه هفت گفته بود که نیروهای نظامی فرانسه هم آماده کمک برای خاموش کردن آتش هستند.
از زمان شروع آتشسوزی، تجمعات اعتراضی با شعار «بولسونارو آینده ما را می سوزاند» برای تحت فشار قرار دادن دولت به منظور انجام اقدامات بیشتر در جهت خاموش کردن آتشسوزی در رویودوژانیرو برگزار شده است.
آقای متوکتیره به همراهی خواننده معروف بریتانیایی استینگ از سال ۱۹۸۹ برای نجات جنگلهای آمازون فعالیت میکند.
دیگر قبایل آمازون از جمله قبیله مورا اعلام کردهاند که در برابر تهدیدات کشاورزی، آتشسوزی و قطع درختان مبارزه خواهند کرد.
انستیتو ملی تحقیقات فضای برزیل اعلام کرده است که در سال جاری بیش از ۷۲ هزار مورد آتش سوزی در جنگلهای آمازون رخ داده است در حالی که سال گذشته این آمار ۴۰ هزار مورد آتش سوزی بوده است. در حال حاضر محققان میگویند که آتش سوزی در بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نقطه در جنگلهای آمازون فعال است.
جنگلهای آمازون از آن نظر اهمیت دارد که یکی از مهمترین ابزار دفاعی زمین در برابر تغییرات اقلیمی است و بهعنوان ریههای کره زمین از آنها نام برده می شود که ۲۰ درصد اکسیژن زمین را تولید می کند.
بیشتر بخوانید:آمازون، «قلب تپنده کره زمین»، هفده روز است که درآتش می سوزد