NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

سیگنال تغییر مقصد نفتکش توقیف شده ایران؛ ماجرا چه بود؟

سیگنال تغییر مقصد نفتکش توقیف شده ایران؛ ماجرا چه بود؟
Copyright 
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

درحالیکه روز گذشته برخی وبسایت‌های رهگیری کشتی‌ها اعلام کردند ابرنفتکش توقیف شده حامل نفت ایران سیگنال تغییر مقصد داده است اما بررسی‌های بیشتر گرچه سیگنال تغییر مسیر را تایید می‌کند اما وضعیت فعلی نفتکش گریس یک را همچنان به مانند قبل نشان می‌دهد.

آگهی

برخی وبسایت‌های رهگیری کشتی‌ها روز گذشته اعلام کردند ابرنفتکش حامل نفت ایران که در جبل الطارق توسط بریتانیا توقیف شده سیگنال تغییر مقصد و مسیر داده است.

موسسه رهگیری خطوط کشتیرانی «تنکر تراکرز» روز گذشته از ارسال سیگنال تغییر مقصد نفتکش گریس-۱ از جبل الطارق به سمت مراکش خبر داد و دقایقی پس از پیام نخست خود اعلام کرد که مقصد بعدی آب‌های مدیترانه است.

وبسایت کشتی‌یاب vesselfinder نیز که با ابزارهای ردیاب وضعیت کشتی‌ها را رصد می‌کند، موقعیت نفتکش گریس یک را در اطراف سواحل جبل‌الطارق و بدون حرکت نشان می‌دهد.

موقعیت نفتکش گریس یک در سایت کشتی‌یاب که آن را در نزدیکی بندر جبل الطارق نشان می‌دهد

البته در این پایگاه مقصد این نفتکش مدیترانه و تاریخ احتمالی رسیدن نفتکش به مقصد نیز ۱۹ ماه مه (۲۹ خرداد) ذکر شده است. در حال حاضر حدود سه ماه از این تاریخ گذشته است.

از سوی دیگر طبق گزارش موسسه دریاد گلوبال (شرکت امنیت دریایی بریتانیا) نفتکش گریس-۱ روز گذشته سیگنال مقصد جدید خود را در ساعت ۱۳:۴۰ دقیقه به وقت یوتی‌سی (ساعت هماهنگ جهانی) تغییر داده بود اما دقایقی بعد در ساعت ۱۳:۵۲ به وقت یوتی‌سی آن را پاک کرد و مکان خود را در جایی که حضور دارد نشان داد.

موسسه دریاد گلوبال اعلام کرد: «تغییر اخیر در سیگنال مقصد توسط گریس یک با توجه به وضعیت فعلی کشتی که بدون پرچم است و همچنین پیچیدگی‌های موجود درمورد آینده محموله ۲.۱ میلیون بشکه نفت خام سبک ایران بسیار غیرمنتظره است.» این موسسه تغییر سیگنال را عمدی عنوان کرد.

نیروی دریایی بریتانیا چهارم ژوئیه (۱۳ تیر) با اعلام این که کشتی گریس-۱ در حال حمل نفت به پالایشگاهی در سوریه بوده است و این اقدام تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه را نقض می‌کند، این ابرنفتکش را در آب‌های جبل‌الطارق توقیف کردند. این ابرنفتکش از ایران حرکت کرده بود و حامل نفت خام این کشور بود. ایران در اعتراض به توقیف این ابرنفتکش، سفیر بریتانیا در تهران را به وزارت امور خارجه احضار و اعلام کرد که مقصد گریس-۱ سوریه نبوده است.

دادگاه عالی جبل الطارق توقیف ابرنفتکش «گریس-۱» را تا ۱۷ اوت (۲۶ مرداد) تمدید کرده است. این مهلت تا چند روز دیگر به پایان می‌رسد.

بررسی‌ها اگرچه حاکی از ارسال سیگنال تغییر مسیر از سوی گریس-۱ است اما موقعیت فعلی آن همچنان به مانند قبل است و این ابرنفتکش همچنان در جبل‌ الطارق است.

ایران: بریتانیا مایل به رفع توقیف ابرنفتکش گریس-۱ است

همزمان، جلیل اسلامی، معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی ایران، روز ۱۳ اوت (۲۲ مرداد) از علاقمندی بریتانیا برای آزاد کردن کشتی توقیف شده حامل نفت ایران خبر داد و گفت: «اسنادی بین دو کشور مبادله شده که در رفع توقیف این کشتی کمک می‌کند.»

این خبر در حالی منتشر می‌شود که دادگاه جبل الطارق تا شنبه آینده (۱۷ اوت-۲۶ مرداد) باید درباره وضعیت این نفتکش و اینکه آیا همچنان در توقیف باقی بماند یا نه تصمیم بگیرد.

آقای اسلامی اظهار امیدواری کرده است که این مشکل در آینده نزدیک حل و فصل شود و این کشتی بتواند با پرچم جمهوری اسلامی ایران به تردد خود ادامه دهد.

نفتکش گریس-۱ تا سه ماه پیش با پرچم پاناما تردد می‌کرد اما این کشور در اوایل خرداد نام این نفتکش را از شناورهای دارای پرچم آن کشور حذف کرده بود، اقدامی که با استقبال آمریکا روبرو شد.

**
سخنگوی دولت حاکم بر جبل‌الطارق: از ابتدای توقیف گریس-۱ بدنبال تنش زدایی هستیم**

آگهی

همزمان و در آخرین تحولات مرتبط با توقیف این ابرنفتکش، سخنگوی دولت حاکم بر جبل‌الطارق امروز سه‌شنبه گفت: «از زمان توقیف نفتکش گریس-۱ به‌دنبال تنش زدایی با ایران هستیم.»، گفته ای که شاید بتوان آن را به رفع توقیف قریب الوقوع این نفتکش تعبیر کرد.

جبل‌الطارق یکی از ۱۴ قلمروی است که جزو سرزمین‌های فرادریایی بریتانیا و تحت قیمومیت و حاکمیت این کشور است.

بیشتر بخوانید:

رئیس دولت جبل‌الطارق با مقام‌های ایرانی در لندن دیدار کرد

آگهی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

دادگاه جبل‌الطارق توقیف نفتکش ایرانی را ۳۰ روز دیگر تمدید کرد

بریتانیا: اگر نفتکش ایرانی به سوریه نرود رفع توقیف آن را تسهیل می‌کنیم

دردسر برای کی‌یر استارمر؛ خرید لباس گران‌قیمت از سوی تاجر ثروتمند برای همسر نخست وزیر