برگزار کنندگان تظاهرات می گویند ۱۱۵ هزار نفر در تظاهرات روز یکشنبه شرکت داشتند اما پلیس این رقم را ۲۸ هزار نفر برآورد کرده است.
دهها هزار نفر از معترضان به لایحه استرداد متهمان به چین روز یکشنبه، ۱۴ ژوئیه، در حومه هنگکنگ دست به تظاهرات زدند. این اعتراضان در «شاتین» شهری بین هنگکنگ و مرز چین برگزار شد.
برگزار کنندگان تظاهرات می گویند ۱۱۵ هزار نفر در تظاهرات روز یکشنبه شرکت داشتند اما پلیس این رقم را ۲۸ هزار نفر برآورد کرده است.
هفتههاست که اعتراضات خیابانی در هنگکنگ ادامه دارد. معترضان از آن هراس دارند که تسلط چین بر این مستعمره سابق بریتانیا، آزادیهای موجود در هنگکنگ را محدود کند.
میلیونها نفر در یک ماه گذشته بزرگترین و گاه خشونتبارترین اعتراضات را در هنگکنگ برپا کردند، هدف آنها ممانعت از تصویب لایحه استرداد متهمان از هنگکنگ به چین است که اجازه می دهد متهمان در دادگاههای تحت کنترل حزب کمونیست چین محاکمه شوند.
پلیس در جریان این اعتراضات با باتوم و دیگر ابزارهای در اختیار خود با معترضان برخورد کرد، معترضانی که از موانع فلزی و دیگر اشیاء برای مسدود کردن خیابانها استفاده می کردند.
جنی کوان ۷۳ ساله که در این اعتراضات شرکت کرده است، می گوید: «این روزها واقعا هیچ اعتمادی به چین وجود ندارد و برای همین معترضان به خیابان می آیند.»
کری لم مدیر اجرایی هنگکنگ گفته است که لایحه استرداد «مرده» است اما مخالفان می گویند که آنها جز به بازپسگیری رسمی آن رضایت نخواهند داد. معترضان در اعتراضات روز یکشنبه خطاب به کری لم شعار می دادند: «کری لم برو به جهنم.»
برخی از معترضان نیز پرچمهای آمریکا و بریتانیا را حمل می کردند و روی برخی بنرها شعارهایی در حمایت از استقلال هنگکنگ نوشته شده بود.
بر روی پلاکادر دیگری که عکس «شیجینپینگ» رهبر چین را بر خود داشت نوشته شده بود: «استرداد به چین، ناپدید شدن برای ابد.»
برخی از معترضان نیز بنرهایی را به دست داشتند که از دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا می خواست: «لطفا هنگکنگ را آزاد کنید»، «از قانون اساسیمان دفاع کنید»؛ صحنههایی که پکن را خشمگین می کند که در هفتههای گذشته با انتقادهای واشنگتن و لندن درباره این لایحه بحثبرانگیز مواجه شده است.