بنا بر آمار عفو بینالملل، از زمان آغاز درگیریها در سوریه در سال ۲۰۱۱ تاکنون بیش از ۸۰ هزار نفر به دست عوامل دولت سوریه به صورت قهری ناپدید شدهاند.
دولت سوریه یکی از بالاترین مقامهای امنیتی این کشور را برکنار و معاون او را به جایش منصوب کرد.
خبرگزاری رویترز به نقل از چند رسانه داخلی نزدیک به دولت دمشق از جمله طرطوسنیوز و حمصنیوز گزارش داد جمیل حسن، رئیس اطلاعات نیروی هوایی ارتش سوریه از سمت خود برکنار و معاون او غسان اسماعیل به این سمت منصوب شده است.
وزارت خزانهداری آمریکا از سال ۲۰۱۱ میلادی تاکنون نام جمیل حسن را در سیاهه افراد تحت تحریم خود قرار داده است. سازمان اطلاعات نیروهای هوایی ارتش سوریه یکی از چهار سازمان امنیتی مهم این کشور است.
سازمانها و مأموران امنیتی حاضر در خاک سوریه همواره نقش بسیار مهمی را در بقای حکومت بشار اسد بازی کردهاند. آنها از همان زمان آغاز جنگ در سوریه در سال ۲۰۱۱، به دولت اسد در شناسایی، بازداشت و حذف مخالفان و کسانی که مظنون به پیوند با آنها هستند، کمک کردهاند.
بنا بر آمار عفو بینالملل، از زمان آغاز درگیریها در سوریه در سال ۲۰۱۱ تاکنون بیش از ۸۰ هزار نفر به دست عوامل دولت سوریه به صورت قهری ناپدید شدهاند.
بیشتر بخوانید:
- بمباران ادلب؛ کودک سوری از زیر آوار زنده بیرون کشیده شد
- درگیرهای خونین در شمال غرب سوریه نزدیک به ۵۰ کشته برجای گذاشت
- درخواست ترامپ از سوریه و روسیه برای پایان دادن به «حملات جهنمی» در ادلب
دستگاه قضایی آلمان نیز در سال گذشته میلادی حکم بازداشت بینالمللی حسن جمیل را به دلیل «جنایت جنگی» و «جنایت علیه بشریت» از طریق ایفای نقش در جنگ سوریه و سرکوب عمومی صادر کرد. قضات آلمانی او را به شکنجه، تجاوز و قتل «دست کم صدها نفر در فاصله سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳» متهم کردهاند.
دولت سوریه هر گونه «سوء استفاده عمومی» از قدرت به دست نیروهای امنیتی خود را انکار میکند.
حسن جمیل در سال ۲۰۱۶ در گفتگو با روزنامه بریتانیایی ایندیپندنت گفته بود که دولت سوریه در آغاز جنگ به حد کافی با مخالفان برخورد نکرده است. وی با مقایسه برخورد حکومت در آن زمان با سرکوب خیزش اخوانالمسلمین در حماه در سال ۱۹۸۲ گفته بود: «اگر در آغاز بحران مانند سرکوب حماه برخورد کرده بودیم خون بسیاری از سوریها ریخته نمیشد.»
در فوریه ۱۹۸۲ حافظ اسد، رئیس جمهوری پیشین سوریه برای سرکوب بیرحمانه خیزش مخالفان به رهبری گروه اخوانالمسلمین در حماه، نیروهای مسلح ارتش را به این شهر گسیل کرد. بنا بر تخمین عفو بینالملل در آن سرکوب خونبار بین ۱۷ تا ۴۰ هزار نفر که اغلب از شهروندان غیرنظامی بودند، جان خود را از دست دادند.