در واکنش به شکست مذاکرات سران اروپا، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نشست بروکسل را ترک کرد و به پاریس بازگشت. آقای ماکرون در حال ترک نشست به خبرنگاران گفت که این نمایش تصویر بدی از شورای اروپا و اتحادیه اروپا بود.
نشست دو روزه سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا که با هدف تعیین سمتهای کلیدی نهادهای اصلی این اتحادیه در بروکسل آغاز به کار کرده بود، روز دوشنبه و در دومین روز برگزاری، بدون حصول نتیجهای نیمه کاره ماند.
در حالی که آلمان، فرانسه و اسپانیا از نامزدی فرانس تیمرمن، سوسیالیست هلندی برای جانشینی ژان کلود یونکر در سمت ریاست کمیسیون اروپا حمایت میکردند، مخالفت ایتالیا و کشورهای اروپای شرقی مانع از آن شد تا مذاکره مستمر ۲۰ ساعته سران اروپا به نتیجه برسد.
فرانتس تیمرمن، رهبر چپهای میانه رو اروپایی در پارلمانی است که نمایندگانش در انتخابات روزهای پایانی ماه مه گذشته انتخاب شددند.
کمیسیون اروپا مسئول اجرای قوانینی است که پارلمان اروپا آنها را تصویب میکند و به نوعی دستگاه اجرایی و یا دولت اتحادیه اروپا است.
در واکنش به شکست مذاکرات سران اروپا، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نشست بروکسل را ترک کرد و به پاریس بازگشت. آقای ماکرون در حال ترک نشست به خبرنگاران گفت که این نمایش تصویر بدی از شورای اروپا و اتحادیه اروپا بود.
رئیس جمهوری فرانسه همچنین تاکید کرد که با این اوضاع و احوال و پیش از انجام اصلاحات ساختاری در اتحادیه، توسعه آن و پذیرش اعضاء جدید امکان پذیر نخواهد بود.
در همین حال، پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا نیز عدم کسب توافق را «بسیار ناامیدکننده» توصیف کرد.
البته آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان با تسامح بیشتری با شکست طولانیترین مذاکرات سران ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا برخورد کرد و تصریح کرد: «طبیعی است که کشورهای بزرگ اروپا نمی توانند دیدگاههای اعضاء کوچکتر را نادیده بگیرند.»
رهبران کشورهای اروپایی شرقی عضو اتحادیه اروپا از جمله مجارستان و لهستان خواهان ریاست مانفر وبر بر کمیسیون هستند و این موضوع مایه اختلاف اصلی جهت انتخاب رئیس جدید کمیسیون است.
دو ائتلاف حزب چپ میانه رو و راست گراهای موسم به حزب مردم به رهبری مانفرد وبر آلمانی بیشترین رای را در پارلمان اروپا بدست آوردهاند و مانفرد وبر هم شانس ریاست بر کمیسیون اروپا را دارد.
در پی انتخابات اخیر پارلمان اروپا، رهبران تمام نهادهای اروپایی نیز تغییرخواهند کرد.
پیشتر سران قدرت های اروپا امیدوار بودند که طی نشست بروکسل بتوانند تکلیف نامزدهای سمتهای کلیدی اتحادیه از جمله رئیس شورا، پارلمان، بانک مرکزی و مسئول سیاست خارجی اروپا را روشن کنند. اما اختلاف در نحوه مقابله با پدیدههای مهاجرت غیرقانونی به اروپا و تغییرات آب و هوایی طی سال های اخیر شکاف موجود میان اعضاء اتحادیه را عمیقتر کرده است.
خبرگزاری رویترز می گوید طبق طرحی که دونالد توسک، رئیس شورای اروپا آنرا مطرح کرده، ممکن است که مانفرد وبر رئیس پارلمان اروپا شود و فرانتس تیمرمن، در مقام رئیس کمیسیون اروپا قرار بگیرد.
برای انتخاب رئیس کمیسیون اروپا دست کم رهبران ۲۱ کشور از ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا باید بر سر یک گزینه مشترک به توافق برسند. در واقع رئیس آینده کمیسیون اروپا باید ۷۲ درصد رای رهبران اروپایی را از آن خود کند.