هشدار سازمان ملل به احتمال هجوم ۲ میلیون پناهنده سوری به مرزهای ترکیه

هشدار سازمان ملل به احتمال هجوم ۲ میلیون پناهنده سوری به مرزهای ترکیه
نگارش از Euronews

هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در سوریه می‌گوید استمرار تنش و بحران در شمال غربی این کشور می‌تواند تا ۲ میلیون پناهنده سوری را راهی مرزهای ترکیه کند.

سازمان ملل می‌گوید در صورت شدت گرفتن تنش‌ها در شمال غربی سوریه، احتمال دارد تا ۲ میلیون پناهنده سوری به سمت ترکیه فرار کنند.

پانوس مومتزيس، هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در بحران سوریه، روز دوشنبه، ۱۰ ژوئن با بیان این مطلب افزود: «نگرانی ما این است که با شدت گرفتن تنش‌ها، شاهد گسترش تعداد پناهجویانی باشیم که برای خروج از وضعیت بحرانی این کشور به سمت مرز ترکیه فرار کنند.»

از ماه آوریل درگیری‌ها در بخش‌های جنوبی استان ادلب و همچنین قسمت‌هایی از حما و لاذقیه میان ارتش سوریه و ستیزه‌جویان شدت گرفته است. ترکیه بارها از احتمال تصاعد بحران و همچنین گسیل پناهجویان به سمت مرزهایش ابراز نگرانی کرده است.

آقای مومتزيس با اشاره به وخیم‌تر شدن اوضاع در سوریه می‌گوید: «توافقی که بین روسیه و ترکیه برای کنترل تنش‌ها در منطقه ایجاد شد، دیگر کارایی ندارد و نمی‌تواند بحران را کنترل کند. متاسفانه ما شاهد شرایطی هستیم که در آن اهداف غیر نظامی همچون بیمارستان‌ها و مدارس مورد هدف قرار می‌گیرند و این یک اتفاق وحشتناک است و بر طبق قوانین بین‌المللی بشردوستانه نباید رخ دهد.»

بیشتر بخوانید:

هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل در بحران سوریه همچنین آنچه در این کشور رخ می‌دهد را یک فاجعه خواند و از جامعه بین‌الملل خواست با مداخله خود، این اقدام علیه بشریت را متوقف کند.

«ما چند ماه پیش این کابوس را پیش‌بینی کرده بودیم و متاسفانه تمام آن اتفاقات وحشتناک مقابل چشمانان در حال رخ دادن است.»

استان ادلب در حال حاضر نزدیک به سه میلیون نفر جمعیت دارد. طبق توافق سپتامبر سال گذشته بین روسیه و ترکیه، بخش‌هایی از این استان به‌عنوان مناطق امن شناخته شد. طبق این توافق مبارزه علیه گروه تحریرالشام به ترکیه واگذار شد. با این حال طی هفته‌های اخیر آتش جنگ در مناطقی که «حائل غیرنظامی» اعلام شده، شعله‌ور شده است.

اکثر مناطق استان ادلب تحت کنترل گروه تحریرالشام قرار دارد. هیات تحریرالشام از ادغام چند گروه از جمله جبهه النصره سابق به وجود آمده است. جبهه النصره تا سال ۲۰۱۶ بخشی از گروه القاعده بود.

گروه تحریرالشام از ابتدای سال جاری سلطه خود بر استان ادلب را تقویت کرده است. با این حال «ارتش آزاد سوریه» که تحت حمایت ترکیه است همچنان در این استان سوریه حضور دارد.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

مطالب مرتبط

موضوع داغ

مطالب بیشتر درباره

ادلب