قرار است که طبق این توافق، مکزیک از روز دوشنبه گارد ملی شامل شش هزار نیرو را به مرزهای جنوبی خود با گوآتمالا بفرستد. مکزیک همچنین متعهد شده است که اقدامی قاطع برای مقابله با شبکههای قاچاق انسان انجام دهد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا پس از توافق با مکزیک در موضوع مهاجران، اعمال تعرفههای گمرکی بر کالاهای این کشور را تا مدت نامعلومی بهحالت تعلیق درآورد. تعرفهها قرار بود از روز دوشنبه ۱۰ ژوئن (۲۰ خرداد) اعمال شود.
ترامپ در توئیتی که جمعه شب، هفت ژوئن (۱۷ خرداد) منتشر کرد، نوشت: «خوشحالم که به اطلاع شما برسانم ایالات متحده آمریکا با مکزیک توافقنامهای را امضا کرده است. تعرفههایی که قرار بود آمریکا از روز دوشنبه علیه مکزیک اعمال کند به مدت نامعلومی معلق میشوند.»
وی به تعهد مکزیک هم در توئیت خود اشاره کرد و افزود: «مکزیک در مقابل قبول کرده است که تدابیر شدیدتری را برای مقابله با گسترش مهاجرت از این کشور به سوی مرزهای جنوبی ایالات متحده آمریکا اتخاذ کند.»
ترامپ تاکید کرد که این اقدام بهطور چشمگیری مهاجرت غیرقانونی از مکزیک به سمت آمریکا را کاهش میدهد و از میان میبرد.
رئیس جمهوری آمریکا اعلام جزییات این توافق را به وزارت خارجه این کشور واگذار کرد.
قرار بود از روز دوشنبه ابتدا تعرفه پنج درصدی بر کالاهای وارداتی مکزیک وضع شود و اگر اقدامهای مهاجرتی مکزیک رضایت واشنگتن را جلب نکرد، این تعرفه ماهانه بهصورت پلکانی تا سقف ۲۵ درصد بالا رود. بسیاری از بازرگانان و خرده فروشان در آمریکا از تاثیر منفی افزایش تعرفهها بر قیمت کالاهای مصرفی از جمله خودرو ابراز نگرانی کرده بودند.
بیشتر بخوانید:
تعرفه ضدمهاجرتی ترامپ؛ مکزیک بر دفاع از منافع خود تاکید کرد
از سوی دیگر پس از توئیت ترامپ، در یک اعلامیه مشترک اشاره شده است که مکزیک گامهای بیسابقهای را برای جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی و قاچاق انسان بر خواهد داشت.
قرار است که طبق این توافق، مکزیک از روز دوشنبه شش هزار نیرو از گارد ملی شامل این کشور را به مرزهای جنوبی خود با گوآتمالا بفرستد. مکزیک همچنین متعهد شده است که اقدامی قاطع برای مقابله با شبکههای قاچاق انسان انجام دهد.
آمریکا هم در مقابل قرار است که پناهجویان را به مکزیک برگرداند و در آنجا به درخواست پناهندگی این افراد رسیدگی شود. این کشور متعهد شده است که رسیدگی به پروندههای این افراد را سریعتر انجام دهد.
این بیانیه مشترک همچنین با تاکید بر ادامه مذاکرات بر نهایی شدن و اجرای توافقنامه در ۹۰ روز آینده تاکید میکند.
مقامات مرزی آمریکا اخیرا اعلام کردهاند که در ماه گذشته میلادی بیش از ۱۳۲ هزار مهاجر غیرقانونی از طریق خاک مکزیک به آمریکا وارد شدند که این رقم بالاترین میزان از سال ۲۰۰۶ تا کنون است.