NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

روایت زن مهاجر افغان در یونان؛ «با قایق آمدم، از قایق کیف می‌دوزم»

روایت زن مهاجر افغان در یونان؛ «با قایق آمدم، از قایق کیف می‌دوزم»
Copyright تصویر از ویدیوی رویترز
Copyright تصویر از ویدیوی رویترز
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

فریبا امینی زن مهاجر افغان سال ۲۰۱۶ به عنوان پناهجو به سواحل یونان رسید. او از بازمانده قایق‌های بلااستفاده و جلیقه نجات‌ها کیف می‌دوزد و در بازار محلی به فروش می‌رساند. در کلاس‌های بازاریابی اردوگاه شرکت کرده و بنا دارد تجارتش را توسعه دهد.

آگهی

قایق فریبا امینی، پناهجوی افغان به همراه گروهی از مهاجران دیگر سال ۲۰۱۶ به سواحل یونان رسید. ‌آنها با استفاده از قایق‌های سبک از طریق دریا ترکیه را به مقصد یونان ترک کردند. آنها هنگام رسیدن به سواحل یونان جلیقه نجات‌های نارنجی رنگ به تن داشتند.

فریبا حالا ۳۱ سال دارد و با استفاده از بازیافت همان قایق‌ها و جلیقه نجات‌ها برای خودش کسب و کار کوچکی به راه‌انداخته است. او از قایق و جلیقه نجات‌هایی که حالا مانند کوهی روی هم تلنبار شده کیف می‌دوزد و می‌گوید: «جنس این‌ها خیلی خوب است. دیگران هم می‌فهمند مهاجران می‌توانند به خوبی با انجام بازیافت از آنچه با آن تا به اینجا آمده‌اند هم استفاده بهینه کنند.»

او به هنگام دوخت کیف‌ها یاد خاطرات سفر و مهاجرت می‌افتد. پدر و مادر و خواهران او به آلمان مهاجرت کرده‌اند اما فریبا کماکان در یونان مستقر است و مشغول کار و زندگی. او می‌گوید: «جداسازی خانواده‌ها از هم برای پناهجویان بسیار دشوار است.»

وقتی او به عنوان پناهجو از ایران به سمت یونان گریخت نه مدرک شناسایی با خود به همراه نداشت و نه آینده مشخصی در پیش رو. حالا او با کسب‌وکار کوچکی که به راه انداخته به آینده امیدوارتر است.

در سال ۲۰۱۶ زندگی او پس از عبور از دریا به یک اردوگاه موقت در فرودگاه سابق آتن ختم شد، جایی که غذا کمیاب بود و خشونت مکرر.

او با تماشای ویدیوها از طریق اینترنت توانست فرآیند دوخت کیف‌ را بیاموزد. این روزها او کیف‌های دست دوزش را در بازار و بین دوستانش به فروش می‌رساند.

با وجود موفقیت در کار اما دست ساخته‌های او گاهی نیز دشواری سفر و مراحل سخت مهاجرت را به یاد او می‌اندازد.

فریبا همسرش سبحان را حمایت کرده است. سبحان هم سال ۲۰۱۶ به یونان رسید. او در افغانستان طراح مد بود. این دو نفر در کلاس‌های زبان در یونان با یکدیگر آشنا شدند و به تازگی ازدواج کرده‌اند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

زنان در اردوگاه‌های پناهجویان در یونان؛ آب نمی‌خوریم تا شب‌ها توالت نرویم

ویزای طلایی یونان؛ آتن با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ هزار یورویی اقامت پنج‌ساله می‌دهد

تصاویری از مرگ انبوه ماهی‌ها در بندر توریستی «ولس» یونان