پرواز شماره ۷۲۱ هواپیمایی ایران ایر به مقصد فرانکفورت که هفته گذشته با تاخیر هشت ساعته ایران را به مقصد آلمان ترک کرد، در شهر آنکارا در ترکیه برای سوختگیری مجبور به توقف ۴ ساعته شد.
ایران میگوید برخی فرودگاههای بینالمللی به هواپیماهای این کشور سوخت نمیدهند.
مرتضی دهقان، معاون هوانوردی و امور بینالملل سازمان هواپیمایی ایران روز شنبه ۱۱ خرداد با اعلام این خبر در گفتگویی با خبرگزاری ایرنا گفته است که موضوع عدم سوخترسانی به شرکتهای هواپیمایی ایرانی در برخی فرودگاههای بینالمللی به دبیرکل و رئیس شورای ایکائو منعکس شده و تلاشها و رایزنیهای زیادی برای تحویل سوخت به شرکتهای ایرانی صورت گرفته است.
ایکائو، سازمان بینالمللی هوانوردی غیرنظامی زیرمجموعه و نهاد تخصصی سازمان ملل متحد و مأموریت آن «هماهنگسازی استانداردهای بینالمللی پروازی و مدیریت خطوط هوایی در سطح جهان است».
در پی سنگینتر شدن تحریمهای جاری آمریکا علیه ایران، این کشور در سطوح مختلف برای تبادل و تجارت با کشورها و حتی انجام فعالیتهای روزمره غیرنظامی دچار مشکل شده است. دهقان با اشاره به اشکالاتی که در سیستم سوخترسانی به پروازهای ایرانی به وجود آمده و با انتقاد از این تحریمها گفت: «متاسفانه تحریمهای آمریکا علیه هواپیمایی کشوری بر خلاف همه مقررات بینالمللی و شعارهای بشردوستانه آمریکا و همپیمانانش است.»
وی با بیان این که «نوک حمله این تحریمها مردمی هستند که از حمل و نقل هوایی استفاده میکنند»، افزود: «هدف از این اقدامات قطع ارتباط مردم ایران با سایر کشورها و ملتهاست.»
بیشتر بخوانید:
- لبنان و ترکیه سوخترسانی به هواپیماهای ایران را متوقف کردند
- «قرارداد با ایرباس معلق، بوئینگ لغو و ایتیآر بلاتکلیف است»
به نظر میرسد اعتراض ایران به این مشکل نزد ایکائو هنوز راهگشا نبوده است. معاون هوانوردی و بینالملل هواپیمایی کشوری در این زمینه گفته است: «با وجود رایزنیها و مذاکرات ایران، متاسفانه مشکل سوخترسانی ادامه دارد، اما امیدوارم هرچه سریعتر این مشکلات برطرف شود.»
ایرنا در ادامه این گفتگو یادآور شده است که پرواز شماره ۷۲۱ هواپیمایی ایران ایر به مقصد فرانکفورت که هفته گذشته با تاخیر هشت ساعته ایران را به مقصد آلمان ترک کرد، در شهر آنکارا در ترکیه برای سوختگیری مجبور به توقف ۴ ساعته شد. به گفته یکی از مسافران این پرواز، پس از ساعتها مذاکره و درحالی که مسافران داخل هواپیما بدحال شده بودند با انتقال دو تانکر سوخت از خارج فرودگاه، سوخت هواپیما تامین شد.
سازمان هواپیمایی ایران سال گذشته نیز در بیانیهای رسمی خطاب به ایکائو خواسته بود تا علیه تحریمهای آمریکا و تأثیر آن بر صنعت هواپیمایی غیر نظامی ایران موضعی قاطع اتخاذ کند و از کشورهای عضو بخواهد تا به مفاد این پیمان و گسترش حمل و نقل هوایی بینالمللی با هدف «ارتقاء مودت و درک مشترک بین مردم جهان» پایبند باشند.