واکنش‌های جهانی نسبت به تمدید نشدن معافیت‌های نفتی ایران توسط آمریکا

واکنش‌های جهانی نسبت به تمدید نشدن معافیت‌های نفتی ایران توسط آمریکا
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

در میان خریداران بزرگ نفت ایران، ترکیه بیش از دیگران از تصمیم جدید آمریکا انتقاد کرده است.

آگهی

واکنش‌های جهانی نسبت به عدم تمدید معافیت نفتی از تحریم‌های آمریکا متفاوت بوده است.

وزیر خارجه ایران که به نیویورک سفر کرده است، در حساب توییتری خود این اقدام آمریکا را محکوم کرد.

آقای ظریف روز سه‌شنبه ۲۳ آوریل در حساب توییتر خود نوشت: «تشدید تروریسم اقتصادی علیه ایرانی‌ها نشان دهنده استیصال و ترس رژیم آمریکا و به‌علاوه شکست‌های سخت توطئه‌های مشترک دست‌نشانده‌هایش است.»

ظریف در ادامه با ذکر نام رئیس جمهور آمریکا نوشت: «وارثان تمدن کهن پارس استراتژی خود را بر اساس توصیه خارجی‌ها بنا نمی‌کنند، چه برسد به آمریکایی‌ها.»

اشاره آقای ظریف به توییت روز گذشته رئيس جمهوری آمریکا است که جان کری را متهم کرده بود به ایران توصیه کرده تا پایان دوره نخست ریاست جمهوری دونالد ترامپ، در برجام بماند. چرا که به زعم وزیر خارجه پیشین آمریکا، ترامپ یک دوره‌ای خواهد بود و با پیروزی یک دموکرات، آمریکا مجددا به برجام باز خواهد گشت.

چین: تصمیم آمریکا باعث تشدید تنش‌ها در خاورمیانه می‌شود

چین بزرگترین خریدار نفت خام ایران یکی از کشورهایی بود که واکنشی محتاطانه نسبت به این تصمیم کاخ سفید اتخاذ کرد. گنگ شوانگ سخنگوی وزارت خارجه چین روز سه شنبه ۲۳ آوریل تصمیم آمریکا را باعث تشدید تنش‌ها در خاورمیانه خواند. آقای شوانگ همچنین تاکید کرد که پکن مخالف اجرای تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران است.

بیشتر بخوانید:

سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین اظهار داشت: «آمریکا با تحریم‌ها و اقدامات یکجانبه آمریکا درباره نفت ایران، خارج از حوزه صلاحیت قانونی خود عمل می‌کند.»

به گفته این مقام چینی، تعاملات عادی بین ایران و دیگر کشورها قانونی و منطقی است و باید به این مراودات احترام گذاشته شود.

هند: مشکلی در تامین منابع نفتی نداریم

هند یکی دیگر ازخریداران بزرگ نفت خام ایران اما واکنش متفاوتی داشت. دارمند پراداهان وزیر نفت این کشور روز سه شنبه اعلام کرد که کشورش مشکلی در تامین منابع نفتی نخواهد داشت و پالایشگاه‌های نفت هند می‌توانند تقاضای نفت و گاز و سایر محصولات پتروشیمی را تامین کنند.

ترکیه: آمریکا تصمیمی یکجانبه گرفته است

ترکیه دیگر مشتری بزرگ نفت خام ایران اما به این تصمیم آمریکا تاخت. مولود چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه روز سه‌شنبه به شدت از تصمیم کاخ سفید مبنی بر عدم تمدید معافیت از خرید نفت ایران انتقاد کرد.

وزیر خارجه ترکیه این اقدام آمریکا را اتفاقی خطرناک برای ثبات و امنیت منطقه دانست و افزود ایجاد تنوع برای خرید نفت برای ترکیه به سادگی امکانپذیر نیست.

وی افزود: «خطوط لوله عراق پس از داعش آسیب زیادی دیده و تعمیر آن به زمان نیاز دارد. ظرفیت انتقال نفت خط لوله از اقلیم کردستان  عراق به ترکیه نیز محدود است. آمریکا تصمیمی یکجانبه گرفته و به دیگر کشورها نیز می‌گوید که باید تبعیت کنید و هزینه بپردازید.»

آقای چاوش اوغلو همچنین آمریکا را به بازاریابی کردن برای دیگر کشورهای صادر کننده نفت متهم کرد و افزود: «پیشنهاد خرید نفت از کشور دیگری به جای ایران، گنده‌گویی است. آیا شما برای آن کشورها بازاریابی می‌کنید؟ بازاریابی وزیر خارجه یک کشور برای کشورهای دیگر بسیار اشتباه است. مردم در این باره چه فکر می‌کنند.»

وزیر خارجه ترکیه همچنین آمریکا را متهم کرد که به دلیل روابط تنش آمیزش با تهران، دیگر کشورها را مجبور می‌کند تا از ایران نفت نخرند.

پیشنهاد خرید نفت از کشور دیگری به جای ایران، گنده‌گویی است.آیا شما برای آن کشورها بازاریابی می‌کنید؟ بازاریابی وزیر خارجه یک کشور برای کشورهای دیگر بسیار اشتباه است. مردم در این باره چه فکر می‌کنند.
مولود چاوش اوغلو

«چیزی که به ذهن خطور می‌کند این است که چون ایران با آن کشورها دارای تنش است، پس از ایران نفت نخرید و از آن کشورها بخرید چون آنها با آمریکا همکاری نزدیکی دارند. این از لحاظ اخلاقی و سیاسی درست نیست. از بعد تجاری اصلا درست نیست و با قوانین سازمان تجارت جهانی در تضاد و یک ریسک برای ثبات منطقه است. آمریکا و اسرائیل با ایران دشمنی می‌کنند و از سوی دیگر نیز در فکر افزایش فروش نفت کشورهایی است که با آنها همکاری نزدیکی دارد. جهان شاهد چنین رویکردی نبوده است.»

ژاپن: عدم تمدید معافیت مشتریان نفتی ایران تاثیر محدودی به همراه دارد

وزیر صنعت و تجارت ژاپن امروز سه‌شنبه ۲۳ آوریل اعلام کرد که این کشور انتظار دارد تصمیم آمریکا در عدم تمدید معافیت‌ مشتریان نفتی ایران تأثیر محدودی به‌همراه داشته باشد.

هیروشیگه سکو، وزیر اقتصاد و تجارت ژاپن در کنفرانس خبری خود به خبرنگاران گفت که دولت ژاپن پس از تصمیم آمریکا نیازی به استفاده از ذخایر داخلی نفت خود نمی‌بیند.

آگهی

سکو بدون توضیح بیشتر دراین‌مورد گفت: «ما به‌دقت بازارهای بین‌المللی نفت را تحت نظر داشته و به تبادل نظر با شرکتهای ژاپنی فعال در زمینه واردات نفت ادامه می‌دهیم و در صورت لزوم اقدامات لازم را اتخاذ خواهیم کرد.»

هیاتی از مقام‌های کره جنوبی به واشنگتن می‌روند

سئول هنوز واکنش رسمی نسبت به تصمیم جدید آمریکا ابراز نکرده است. اما خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی گزارش داده که یک هیات از مقامات این کشور هفته جاری برای رایزنی درباره تصمیم جدید آمریکا در زمینه عدم تمدید معافیتهای نفتی ایران عازم واشنگتن خواهد شد.

براساس این گزارش، این هیات به ریاست «یون کانگ هیون» معاون وزیر خارجه خواهد بود و قرار است با مقامات وزارت خارجه آمریکا درباره جزئیات مربوط به پایان دادن به معافیتهای کره جنوبی برای خرید نفت از ایران گفت‌وگو کند.

یک مقام وزارت خارجه کره جنوبی در این زمینه گفت: «هدف ما مشورت است و این کاری است که ما میخواهیم در این سفر انجام دهیم.»

این خبرگزاری کره‌ای جزئيات بیشتری در این رابطه منتشر نکرده است.

آگهی

عربستان از اقدام آمریکا استقبال کرد

وزیر خارجه عربستان اما از اقدام جدید آمریکا شدیدا استقبال کرد و آن‌را گامی ضروری برای مقابله با آنچه «سیاست‌های بی ثبات‌کننده ایران در منطقه» نامید، دانست. ابراهیم العساف، وزیر خارجه عربستان در بیانیه‌ای ضمن اعلام حمایت کامل این کشور از تصمیم جدید آمریکا آن‌را اقدام مهم و کلیدی برای قرار دادن مسئولیت سیاست‌های بی ثبات کننده منطقه برعهده ایران خواند.

وزیر خارجه عربستان همچنین بر اظهارات وزیر انرژی این کشور مبنی بر ایجاد ثبات در بازار جهانی نفت و همکاری با دیگر تولید کنندگان به منظور تأمین نفت برای مصرف‌کنندگان تاکید کرد.

گفتنی است بعد از اعمال تحریم نفتی ایران از سوی آمریکا، این کشور هشت کشور را مشمول معافیت از خرید نفت ایران قرار داد. اما در این سه کشور ایتالیا، یونان و تایوان از این معافیت استفاده نکرده و خرید نفت خود از ایران را تعطیل کردند.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

پمپئو: فروش نفت ایران باید به صفر برسد؛ فرمانده جدید سپاه فرقی با بقیه‌شان ندارد

کمپین بایدن با حضور اوباما و کلینتون رکورد جمع آوری بیشترین کمک مالی انتخاباتی آمریکا را شکست

دونالد ترامپ برنده جدال حقوقی بر سر توقف حکم ۴۵۴ میلیون دلاری شد؛ دادگاه هم تخفیف داد و هم مهلت