ربات های نرم افزاری به کمک نیروهای کارگزینی شرکت ها آمده اند و رزومه های ارسالی متقاضیان را پیش از همه بررسی می کنند.
در دنیای امروز و با توجه به وقتگیر بودن فرآیند کارها، از شرکتهای تجاری گرفته تا هتلها بیش از پیش به نرمافزارها و سیستمهای دیجیتال وابسته شدهاند.
برای موقعیتهای کاری جدید همهروزه فراخوانهایی از سوی شرکتها منتشر میشود و برای هر جای خالی کار ممکن است صدها یا هزاران رزومه توسط متقاضیان ارسال شود. بررسی تک تک این رزومهها نیاز به نیروی انسانی و وقت زیاد دارد که غالبا از توان شرکتها خارج است.
برای مثال و مطابق آمار، شرکت گوگل سالانه ۲ میلیون رزومه از سوی متقاضیان کار دریافت میکند در حالی که در نهایت از هر ۱۳۰ ارسال کننده رزومه تنها ۱ نفر واجد شرایط شغل تشخیص داده میشود.
برای تسهیل فرآیند بررسی کاندیداها، رباتهای نرمافزاری موسوم به Applicant Tracking Systems (ATS) به کمک شرکتها آمدهاند. دو نرمافزار Greenhouse و Bullhorn در حال حاضر از محبوبترین این سیستمها هستند.
این رباتها، رزومههای ارسال شده را میخوانند و تواناییهای متقاضی را در هر بخش با نیازمندیهای موقعیت شغلی ارائه شده مقایسه میکنند. اگر رزومه را نامتناسب با شرایط درخواستی شرکت دیدند آن را رد میکنند، قبل از اینکه حتی انسانی آن را دیده باشد.
بدین ترتیب بخش عمدهای از رزومهها هرگز به مراحل بررسی بعد نمیرسد.
مطابق آمار سایت تاپرزومه، حدود ۹۵ درصد از ۵۰۰ شرکت بزرگ جهان امروزه برای استخدام از این سیستم نرمافزاری استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید:
- ربات های پرنده و نقش آن ها در زندگی انسان
- بزودی دکتر ربات شما را درمان میکند
- «کودیاک» و «ربات یار» دو فناوری جدید از دنیای روباتها
اوماسانکر کانداسوامی، مدیر اجرایی شرکت بروهت میگوید: «ما به طور متوسط برای هر شغل ۲۵۰ رزومه دریافت میکنیم. غیرممکن است که یک نفر از کارگزینی را برای بررسی همه آنها به کار بگیریم در حالی که تقریبا ۷۵ تا ۸۸ درصد رزومههایی که دریافت میکنیم مناسب شغل نیستند. با استفاده از نرمافزارها مداخله انسانی را قطع میکنیم و هزینهها را هم کاهش میدهیم.»
رایج شدن هرچه بیشتر این نرمافزارها، متقاضیان را به فکر راه چاره انداخته است و امروزه بسیاری از آنان پیش از فرستادن رزومه خود آن را برای عبور از سد این نرمافزارها آماده بازبینی میکنند و متناسب با الگوریتم آنها ارتقا میدهند.
این بازبینیها شامل انطباق هرچه بیشتر از نظر گرامری، فرمت، کلیدواژههای مناسب و غیره است.
دومولین، متخصص نرم افزارهای کنترلی، میگوید: «رزومه باید ساده و واضح نوشته شده باشد. استفاده از زبان سخت و کلمات پیچیده باعث میشود ماشین بررسیکننده گیج شود و رزومه را رد کند.»
او میافزاید برای عبور از سد ماشینها، اطلاعات در رزومهها باید به طور موجز و خلاصه و با کلیدواژههای اصلی آورده شوند و از پرگویی و تکرار پرهیز شود.
انتظار میرود تا سال ۲۰۲۰ رباتهای صنعتی بالغ بر ۴۱ میلیارد دلار از گردش اقتصاد جهان را تشکیل دهند و در این میان سهم رباتهای رزومهخوان روز به روز افزایش مییابد.