کشف غار «خدای پلنگ» در مکزیک

باستانشناسان مکزیکی در کاوش غار «بالاماکو» واقع در منطقه باستانی «چیچن ایتزا» در شبه جزیره یوکاتان مکزیک، صدها شیء باستانی مایا را کشف کردند.
اکثر اشیاء کشفشده در این غار نشان از برگزاری آیینهای مذهبی دوران پیشاکلمبیایی یا دوران پیش از ورود اسپانیاییها دارد. این غار در شرق هرم باستانی «الکاستیلو» یا «کوکولکان» واقع شده است.
اهالی روستایی در نزدیکی این غار ۵۰ سال پیش وجود این اشیاء را گزارش داده بودند و باستانشناس به محل اعزام شده بود. اما به دلایلی نامعلوم، این شخص تصمیم گرفت ورودی غار را مسدود کند. به گفته باستانشناسان، این کشف مهمترین کشف باستانی در مکزیک از دهه ۵۰ میلادی تا کنون است.
بیشتر بخوانید:
صدها شیء یافتشده در گذر زمان آسیب زیادی ندیدهاند و اطلاعات زیادی درباره شهرمایا به باستانشناسان میدهند. آتشدانها و ظرفهای سفالی یافت شده حاوی غذا، یشم، استخوان و دانههایی است که مایاها به خدایان خود هدیه میکردند. فعلاً تنها اکتشاف مقدماتی مکان صورت گرفته و هنوز بقایای انسانی در این مکان دیده نشده است.
به زبان مایا، «بالاماکو» به معنای «خدا جگوار» است و اشاره به قداست پلنگ خالدار یا همان جگوار در فرهنگ مایا دارد.
تمدن مایا از تمدنهای دوران پیشاکلمبی قاره آمریکاست که در منطقهای که امروز شامل جنوب مکزیک، گواتمالا، بلیز، هندوراس و سالوادور است، به مرکزیت منطقه یوکاتان، وجود داشته است.