NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

یاشار سلطانی: دادگاه انقلاب صلاحیت رسیدگی به پرونده مرا ندارد

یاشار سلطانی: دادگاه انقلاب صلاحیت رسیدگی به پرونده مرا ندارد
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

یاشار سلطانی: دادگاه انقلاب صلاحیت رسیدگی به پرونده مرا ندارد

آگهی

گزارش از فرشته قاضی

یاشار سلطانی، روزنامه نگار و مدیر وب سایت خبری معماری نیوز در مصاحبه با یورونیوز می گوید که حکم صادره از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب سیاسی است، آن را قبول ندارد و این دادگاه صلاحیت رسیدگی به پرونده او را ندارد.

یاشار سلطانی، مدیر سایت معماری نیوز از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ۵ سال زندان و۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب، گروه‌ها، دسته جات سیاسی، فعالیت در فضای مجازی و رسانه‌ها و مطبوعات و همچنین ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است.

آقای سلطانی که با استناد به گزارشی از سازمان بازرسی کل کشور در مورد واگذاری های مشکوک املاک به برخی افراد حقیقی و حقوقی از سوی شهرداری تهران، اطلاعاتی را در مورد افراد درگیر در این پرونده با ذکر نام آنها افشا کرده بود، ۲۷ شهریور ماه ۱۳۹۵ در پی شکایت محمد باقر قالیباف، شهردار وقت تهران و مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی وقت این شهر بازداشت و ۲۲ آبان ۱۳۹۵ با قرار وثیقه آزاد شد.

بیشتر بخوانید: یاشار سلطانی کیست؟

به گفته صادق کاشانی، وکیل یاشار سلطانی "اتهامات موکلش شامل جمع‌آوری و انتشار اطلاعات طبقه‌بندی شده مربوط به سازمان بازرسی کشور، نشر مطالب خلاف واقع به قصد تشویش اذهان عمومی، افترا نسبت به شرکت عمران تکلار و تهدید نسبت به شرکت عمران تکلار است و در مورد اتهام جمع‌آوری و انتشار اطلاعات طبقه‌بندی شده مربوط به سازمان بازرسی کشور همچنان مفتوح است و رایی در مورد آن صادر نشده است."

یاشار سلطانی در مصاحبه با یورونیوز می گوید: "این حکم از نظر من کاملا سیاسی است و من این حکم را قبول ندارم برای همین متن کامل حکم را منتشر کردم که مردم ببینند ۴۰ سالگی انقلاب چه خبر است."

او توضیح می دهد: "من متهم هستم به انتشار اخبار خلاف واقع که همان گزارش سازمان بازرسی است. این گزارش را که من تولید نکردم عین گزارش سازمان بازرسی را در سایت منتشر کردم. همچنین در دوره ای که در سلول انفرادی بودم با فشار وکلای من، دادستان تهران از سازمان بازرسی کل کشور به عنوان مرجع صادرکننده همان گزارش ها استعلام کرد مبنی بر اینکه گزارش ها محرمانه بوده یا نه. سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرد که در سطح یک نامه اداری بوده، متن اش قابلیت محرمانه نداشته و جزو مکاتبات عادی و روزانه سازمان بازرسی با شهرداری بوده. این همان زمانی بود که من در سلول انفرادی، تحت بازجویی و تحت فشار بودم. اما باز در حکم آورده اند اسناد طبقه بندی شده."

به گفته آقای سلطانی، علیرغم پس گرفتن شکایت از سوی موسسه همشهری، در حکم صادره از سوی دادگاه انقلاب این شکایت هم لحاظ شده است. او می گوید: "باشگاه خبرنگاران جوان خبری منتشر کرد مبنی بر اینکه یکی از کارمندان همشهری خود را از پله ها انداخته و فوت کرده. بعد خبر زدند که فوت نکرده و زنده مانده. ما خبر را به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان منتشر کرده بودیم. همشهری شکایت کرد اما بعد لایحه داد و شکایت اش را پس گرفت ولی دادگاه با اینکه شاکی، شکایت اش را پس گرفته، مساله را مختومه نکرده."

بیشتر بخوانید: همشهری شکایت خود را پس گرفت

یاشار سلطانی درباره شکایت شرکت عمران تکلار که منجر به صدور حکم محکومیت برای او شده می گوید: "بخش عمده ای از سهام این شرکت متعلق به وزرات راه و شهرسازی است و شکایت مربوط به انتشار خبر یک پروژه ۲۷ طبقه در شهرک غرب است که از سوی این شرکت بدون مجوز قانونی ساخته شده. من نامه های وزیر راه و شهرسازی وقت یعنی آقای آخوندی را منتشر کرده بودم که گفته بود این پروژه باید متوقف شود و مجوز ندارد و همچنین نامه های دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری وقت، آقای حناچی را منتشر کرده بودم که الان شهردار تهران است."

شکایت شرکت عمران تکلار از یاشار سلطانی به سال ۱۳۸۴ برمی گردد. او توضیح می دهد: "سال ۸۴ از من شکایت کرده بودند و پرونده در دادسرای فرهنگ و رسانه بود. اینکه الان همه اینها را جمع کرده اند و به جای دادگاه مطبوعات، برده اند دادگاه انقلاب و داده اند دست آقای صلواتی، خود همین نشانه سیاسی بودن قضیه است. مثلا شرکت نمایندگی سامسونگ در ایران که آقایان حمیدرضا هاشمیان و محمد ترامشلو هستند یک خانه تاریخی را تخریب کردند و پاساژ زدند و ما در این مورد خبر کار کردیم و من نمی دانم این چه ربطی به آقای صلواتی و دادگاه انقلاب دارد؟ خبری معمولی که حتی در دادسرا هم قابل پی گیری نیست. جالب اینکه جلوی دادسرای فرهنگ و رسانه سابق این تخریب انجام می شد."

نقش مطبوعات اعلام قیمت عدس و لوبیا نیست

یاشار سلطانی می گوید: "من صاحب رسانه ای بودم که از وزارت ارشاد و هیات نظارت بر مطبوعات مجوز داشت. قبلا هم دادگاه مطبوعات رفته و تبرئه شده ام. همیشه شکایت بوده و ما هم می رفتیم دفاع می کردیم و روال عادی بود. اما اینکه همه شکایت ها، از شکایت آقای ترکان در نظام مهندسی از من تا شکایت آقای چمران که درباره رانت شغلی پسرش نوشته بودم را برده اند دادگاه انقلاب، کاملا سیاسی است. اصلا فلسفه وجودی دادگاه انقلاب چی است؟ در قانون چه اتهاماتی را قرار است این دادگاه بررسی کند؟ عروسی دختر قالیباف چه ربطی به آقای صلواتی و دادگاه انقلاب دارد؟ من و وکلا در دادگاه اعتراض می کردیم که آقای صلواتی شما صلاحیت رسیدگی به این اتهامات و پرونده را ندارید و پرونده باید برود دادگاه مطبوعات، اما قبول نمی کرد. به من گفت مبارزه با فساد چه ربطی به تو دارد؟ گفتم وقتی ما می گوییم شما صلاحیت ندارید به خاطر همین است که شما اصلا نمی دانید نقش مطبوعات چی است. نقش مطبوعات اعلام کردن قیمت عدس و لوبیا که نیست. یکی از وظایف اش همین است که با فساد مبارزه کند."

به گفته یاشار سلطانی "حداقل هیات منصفه دادگاه مطبوعات تا حدودی می داند نقش رسانه چی است و یکی از وظایف رسانه شفاف سازی و پرداختن به این موضوعات است."

سناریوی قالیباف

یاشار سلطانی درباره املاک نجومی و شکایات مربوط به این مساله توضیح می دهد: "خانم معصومه آباد، عضو سابق شورای شهر، جلوی دادستان تهران مرا نفرین می کرد که من اسیر بوده ام و شما آبروی رزمندگان اسلام را بردید. در صورتی که در شهریور ماه، درست همان زمانی که من در زندان بودم دو ملک واگذار شده به خانم آباد پس گرفته شد. یعنی دو ملک به ایشان داده شده بود و پس گرفتند و همه اینها در پرونده من وجود دارد."

آگهی

آقای سلطانی می گوید: "دادستان در کیفرخواست نوشته که اقدام من، اقدام علیه امنیت ملی بوده. آقای قالیباف به یک عده ای زمین داده، خانه داده و یک عده هم ملک گرفته و در این خانه ها نشسته اند. اقدام آنها امنیتی نیست اما اینکه ما اعلام کردیم امنیتی است؟ اصلا کجای این قضیه امنیتی است؟ سرتاپای پرونده مشکل دارد و کاملا سیاسی است. آقای قالیباف یک سناریویی نوشته بود و یک تحلیلی آورده بود که بعدها ما در پرونده خواندیم و متوجه شدیم. مدعی بود که این قضایا سیاسی و برای تاثیر در انتخابات است. تا روز آخر که من زندان بودم و بازجویی می شدم اساس بازجویی هایم همین سناریوی آقای قالیباف بود که در نامه ای محرمانه با خط نستعلیق و با سربرگ شهرداری تهران نوشته شده بود."

مدیر وب سایت خبری معماری نیوز از عدم ورود شورای شهر پنجم به پرونده املاک نجومی ابراز تعجب می کند و می گوید: "خیلی عجیب است که شورای شهر جدید هنوز یک دانه از املاک نجومی را پی گیری نکرده و اصلا وارد پرونده نشده اما قوه قضائیه پی گیری کرد و یکی از شعبه های دادسرای کارکنان دولت تک تک پلاک هایی که سازمان بازرسی اعلام و ما منتشر کرده بودیم را بررسی کرد. بخشی از املاک را گفتند که شهرداری مجوز داشته ، بخشی را گفتند که تخفیف ها زیاد بوده و بخشی را هم گفتند که نباید داده می شد و پس گرفتند. اینها در گزارش دادستان تهران است حالا ما متهم هستیم به انتشار گزارش خلاف واقع."

بیشتر بخوانید: شهردار تهران واگذاری ۱۲۰ ملک نجومی را پذیرفت

آبان ماه ۱۳۹۵ محمد جعفر منتظری, دادستان وقت کل کشور از قطعی بودن تخلف در واگذاری املاک به ۴۵ نفر سخن گفت و خواستار باطل شدن قراردادهای آنها شده بود.او تاکید کرده بود که تخفیف‌های داده شده به ۱۵۰ نفر قانونی نیست.

آگهی

آقای سلطانی می گوید: "اساس امکان واگذاری ملک غیرقانونی بوده. ما در قانون اساسی یک بند داریم که می گوید اموال شهرداری تهران، جزو اموال عمومی محسوب می شود و واگذاری آن بایستی با مناقصه باشد به بالاترین قیمت. شورای شهر مصوبه داده بود که می توانید تخفیف بدهید. در حالی که شورای شهر نمی تواند خلاف قانون که ساری و جاری است مصوبه بدهد. بایستی پیشنهاد می داد مجلس تصویب می کرد. مصوبه شورا غیرقانونی بود اما براساس این مصوبه اقدام شده بود و اسامی خیلی ها در این قضیه -املاک نجومی- بود از معاون رئیس آگاهی تهران و آقای دهقان، وزیر دفاع و خیلی های دیگر."

بازجویی توسط دادستان تهران

یاشار سلطانی می گوید که در دوران بازداشت چندین جلسه توسط جعفری دولت آبادی، دادستان تهران بازجویی شده است. او توضیح می دهد: "من یک هفته اول اوین بودم و بازپرس شعبه ۴، آقای مراد عباسی از من بازجویی می کرد. بعد منتقل شدم ۲ الف سپاه که آنجا دو سری بازجویی شدم. دادستان تهران، گزارش اطلاعات سپاه را قبول نمی کرد و سری دوم بازجویی هایم توسط او شروع شد که حدود ۶ یا ۷ جلسه از صبح تا بعد از ظهر مرا بازجویی کرد و با همه از رئیس دفتر قالیباف تا دیگران مواجه می کرد."

آقای سلطانی می گوید: "تمام مراحل بازپرسی و بازجویی های چندین ساعته که اواخر خود آقای جعفری دولت آبادی، دادستان تهران در دفتر خودش از من بازجویی می کرد، سناریویی بود که آقای قالیباف نوشته بود و خیلی تلاش کرد که موضوع را سیاسی کند. هیچ چیزی هم پیدا نمی کردند چون هیچ چیزی وجود نداشت و خلاف واقع، ادعاهایی مطرح می کردند."

عروسی دختر قالیباف

محمدباقر قالیباف، شهردار سابق تهران به دلیل انتشار اخباری درباره عروسی دخترش هم از یاشار سلطانی شکایت کرده است. آقای سلطانی می گوید: "شخص قالیباف شکایت کرده و وکیل شخصی گرفته در حالیکه ما عکس داریم که پارک لویزان را برای عروسی دختر او قرق کردند. اصل داستان هم تکذیب نشد اما حرف شان این است که چرا منتشر کردید. می گویند شما چون خبر منتشرکردی، عده ای رفته اند عکس دختری بی حجاب را به اسم دختر قالیباف منتشر کرده اند و آمدنیوز و مملکته عکس هایی را به دختر قالیباف منتسب کرده اند. گفتم به من چه ربطی دارد؟ اینکه بعد از انتشار یک خبر، دیگران چه می کنند که مسولیت اش با من نیست. سوال این است که این مساله چه ربطی به قوه قضائیه دارد؟ یا می گویند که شما تلاش کرده ای برای اینکه آقای چمران به عنوان رقیب سیاسی آقای مسجدجامعی، رئیس شورا نشود. گذشته از این که واقعیت ندارد اصلا چه ربطی به قوه قضائیه دارد؟ چه ربطی به دادگاه انقلاب دارد؟"

آگهی
هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

جزییاتی از ماجرای جان باختن فردی که در جلسه دادگاه به اتهام «تبلیغ علیه اسلام» قلبش از تپش ایستاد

پزشکیان: برخوردهای تهاجمی بین ایران و اسرائیل نقطه ضعف ماست

انتخاب دشوار پزشکیان؛ راضی کردن تحریمی‌های «۶۰ درصدی» یا چشم داشتن به آرای نقد محافظه‌کاران؟