NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

ژاپن و کرۀ جنوبی واردات نفت ایران را از سر گرفتند

ژاپن و کرۀ جنوبی واردات نفت ایران را از سر گرفتند
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

واشنگتن معافیتهایی برای هشت کشور ژاپن، چین، هند، کرۀ جنوبی، تایوان، ایتالیا، یونان و ترکیه که بزرگترین مشتریان نفتی ایران محسوب می‌شوند، در نظر گرفته است.

آگهی

ژاپن واردات نفت از ایران را از سر گرفت. این خبر روز یکشنبه از سوی رئیس بانک مرکزی ایران اعلام شد.

عبدالناصر همتی در صفحۀ اینستاگرام خود نوشت که پس از چین، کرۀ جنوبی، هند و ترکیه، ژاپن نیز پروسۀ واردات نفت از ایران را آغاز کرد.

ایران چهارمین تولید کنندۀ بزرگ در میان اعضای اوپک، سازمان کشورهای صادرکننده نفت است. صادرات نفت این کشور از مه ۲۰۱۸ یعنی زمانی که دونالد ترامپ خروج آمریکا از برجام و تحمیل دوبارۀ تحریم‌ها علیه ایران را اعلام کرد، بطور قابل توجهی کاهش یافته است.

نفت ایران ۵.۳ درصد از کل واردات نفت خام ژاپن را در سال ۲۰۱۸ میلادی تشکیل می‌داد و از سر گیری واردات نفت ایران به ژاپن پس از آن ممکن شد که توکیو توانست معافیت‌های لازم در این زمینه را از واشنگتن دریافت کند.

واشنگتن علاوه بر ژاپن، معافیتهایی برای هفت کشور چین، هند، کرۀ جنوبی، تایوان، ایتالیا، یونان و ترکیه که بزرگترین مشتریان نفتی ایران محسوب می‌شوند، در نظر گرفته است و به آنها اجازه داده تا برای مدت محدود ۱۸۰ روز (شش ماه) به واردات نفت از ایران ادامه دهند.

با این وجود این احتمال وجود دارد که در ماه مه شمار کشورهایی که از این معافیت بهره‌مند می‌شوند، کاهش یابد. بر اساس ارزیابی کارشناسان، احتمالا این معافیت برای کشورهای چین، هند، ژاپن، کرۀ جنوبی و ترکیه تمدید و برای سه کشور ایتالیا، یونان و تایوان لغو خواهد شد.

با وجود آغاز تحریم‌های آمریکا در ماه نوامبر، دو کشور چین و هند همچنان به واردات نفت از ایران ادامه دادند و ترکیه نیز واردات نفت خود را در ماه دسامبر از سر گرفت.

اولین تانکر نفتی ایران پس از چهار ماه به کرۀ جنوبی رسید

کرۀ جنوبی نیز واردات نفت از ایران را از سر گرفت. این کشور روز شنبه اولین محمولۀ نفتی ایران را پس از چهار ماه توقف واردات دریافت کرد.

نفتکش سیلویا حامل نزدیک به ۱ میلیون بشکه میعانات سبک روز شنبه به بندر اینچئون در شمال‌غرب این کشور رسید. قرار است تانکر دیگری نیز متعلق به شرکت ملی نفت‌کش ایران محموله‌ای مشابه را در ۳۱ ژانویه به کرۀ جنوبی تحویل دهد.

بر اساس معافیت اعطا شده به کرۀ جنوبی، خریداران این کشور می‌توانند روزانه تا ۲۰۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد کنند.
پیش از این خبرگزاری‌های رسمی کرۀ جنوبی اعلام کرده بودند که شرکت پتروشیمی SK Energy تا پایان ماه جاری میلادی حدود ۲ میلیون بشکه نفت خام و شرکت رقیب آن یعنی Hanwha Total نیز در ماه فوریه بین ۳ تا ۵ میلیون بشکه نفت خام از ایران وارد خواهند کرد.

ایران در سال ۲۰۱۷ میلادی سومین تامین کنندۀ نفت خام کرۀ جنوبی بود و در این سال سئول ۱۸.۰۷ میلیون تن نفت از ایران وارد کرد. خروج آمریکا از برجام باعث شد که واردات نفتی این کشور از ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی به ۷.۱۵ میلیون تن کاهش یابد.

بیشتر بخوانید:

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

افزایش۳۹ درصدی ورود کالاهای اساسی به ایران؛ تخلیه بندری کدام کالاها کاهش یافت؟

زنگنه: «تا تحریم‌ها هست در هیچ توافق نفتی شرکت نمی‌کنیم»

افزایش بهای نفت و تلاش آمریکا برای جایگزین کردن نفت ایران در بازار هند