NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

مصر؛ حسنی مبارک علیه محمد مرسی شهادت داد

مصر؛ حسنی مبارک علیه محمد مرسی شهادت داد
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

دو رهبر مصر روز چهارشنبه ۲۶ دسامبر در یک دادگاه حضور یافتند. حسنی مبارک، رهبر برکنار شده پیشین مصر در این دادگاه علیه محمد مرسی و متحدان اسلامگرایش شهادت داد.

آگهی

دو رهبر مصر روز چهارشنبه ۲۶ دسامبر در یک دادگاه حضور یافتند. حسنی مبارک، رهبر برکنار شده پیشین مصر در این دادگاه علیه محمد مرسی و متحدان اسلامگرایش شهادت داد.

محمد مرسی، رییس جمهوری سابق مصر همچنان در بازداشت به سر می‌برد. شهادت مبارک ۹۰ ساله در این دادگاه یک ساعت و نیم به طول انجامید. دو پسر حسنی مبارک او را به سوی دادگاه همراهی کردند. او برای راه رفتن از عصا استفاده می‌کرد و لباس تیره‌ای بر تن داشت.

مرسی، عضو ارشد جنبش اخوان‌المسلمین و حزب آزادی و عدالت مصر در کنار دیگر چهره‌های شناخته شده این جنبش در محوطه ویژه‌ای پشت شیشه تیره نشسته است. در این دادگاه علیه آنها نیز طرح شکایت شده است. نزدیک به ۳۰ نفر از بستگان مرسی که عمدتا زنان هستند در جریان روند رسیدگی در دادگاه سرپا ایستاده بودند و گاهی هم با ایما و اشاره پیام‌هایی به متهمان حاضر در این دادگاه منتقل می‌کردند. متهمانی که پشت آن محوطه شیشه‌ای تیره برای آنها دست تکان می‌دادند.

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید

مرسی و دیگر متهمان به جرم سازماندهی فرار از زندان و نقض مرز شرقی مصر در خلال ناآرامی‌های فوریه ۲۰۱۱علیه حسنی مبارک در این دادگاه حضور یافته اند. آن نا آرامی‌ها در نهایت به خروج حسنی مبارک از قدرت منتهی شد.

محمد مرسی در یک فرآیند دموکراتیک بعد از انقلاب ۲۰۱۱ در مصر به ریاست جمهوری این کشور انتخاب شد. او در میانه سال ۲۰۱۳ با دخالت ارتش بر کنار شد و پس از او ژنرال عبدالفتاح سیسی رییس جمهور مصر شد.

مرسی بلافاصله دستگیر شد و در حال حاضر به گذران ۲۰ سال زندان برای دست داشتن در کشتار تظاهرات کنندگان سال ۲۰۱۲ و ۲۵ سال به جرم جاسوسی برای کشور قطر محکوم شده است.

قطع همکاری برخی کشورها با قطر

پس از برکناری مرسی، ارتش مصر جنبش اخوان المسلمین و شاخه سیاسی آن، حزب آزدی و عدالت را بار دیگر  سرکوب کرد و صدها تن از طرفداران این جنبش را در طول درگیری‌های خشونت آمیز کشت و هزاران نفر از طرفداران آن را به زندان افکند. دولت مصراخوان المسلمین و گروه‌های وابسته به آن را یک گروه تروریستی می‌داند.

دادگاه‌های متعددی برای هزاران نفر از اعضای جنبش اخوان‌المسلمین برگزار شده است، صدها نفر از آنها به مرگ و برخی دیگر به زندان‌های طولانی مدت محکوم شده اند.

دولت مصر همراه با عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین روابط اقتصادی و دیپلماتیک خود را با قطر به اتهام حمایت این کشور از گروه‌های افراطی از جمله اخوان المسلمین قطع کرده است.

بیشتر بخوانید:

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ظهور، سقوط و مرگ حسنی مبارک؛ ۳۰ سال زمامداری در مصر

تنش در روابط ترکیه و مصر؛ جدال لفظی بین اردوغان و قاهره ادامه دارد

اردوغان پس از اقامه نماز میت غیابی: مُرسی به مرگ طبیعی نمرده است