ساخت پنج جزیره جدید در هلند برای حفظ تنوع زیستی

 ساخت پنج جزیره جدید در هلند برای حفظ تنوع زیستی
ساخت پنج جزیره جدید در هلند برای حفظ تنوع زیستی
Copyright 
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

پنج جزیره جدید کشور هلند طی دو سال و نیم ساخته شده است. این مجموعه جزایر هر سال به محل پناه و استراحت بیش سی هزار چلچله تبدیل شده است.

آگهی

ساخت پنج جزیره جدید طرحی ابتکاری از سوی کشور هلند است که برای تقویت تنوع زیستی و حفظ گونه های دریایی در بخشی از آب های این کشور به اجرا درآمده است. بیش از ۱۲۷ گونه گیاهی نیز با توجه به شرایط محیطی بر روی این مجموعه جزایر کاشته شده است.

آندره دونکر، جنگل‌بان هلندی با نگاه به امواج خاکستری آب های مارکرمایر، یکی از بزرگترین دریاچه های آب شیرین اروپا، آهی می کشد و می گوید: «زمانی اینجا ماهی‌ها مدام در تلاطم بودند.»

این دریاچه پهناور در شمال هلند که هفتصد کیلومتر مربع وسعت دارد از دیرباز به‌عنوان یک بستر مناسب زیست محیطی مطرح بوده و در تنظیم سطح امواج در دیگر نقاط این کشور نقشی مهم را ایفا کرده است.

مقامات کشور هلند طی سال‌های اخیر متوجه شدند که این قلمرو مهم زیست محیطی دیگر نقشی جز یک توده بزرگ آبی ایفا نمی کند و بستری مناسب برای حیات آبزیان نیست. بنابراین تصمیم گرفتند که با ساخت مجموعه جزایر آبی در آن نوعی تنوع زیست محیطی ایجاد کنند.

بر این اساس پنج جزیره کوچک به تازگی با استفاده از طرحی فنی و خلاقانه در این دریاچه ساخته شده است که به گفته آقای دونکر نتیجه اجرای یکی از بزرگترین عملیات ترمیم و بازسازی طبیعت در اروپا به حساب می آید.

این درحالیست که اکوسیستم منطقه طی دهه‌های گذشته به شدت تحت تاثیر ساخت سدی قرار گرفته بود که این دریاچه را از بستر آب‌های مجاور جدا می‌کرد. رسوب‌هایی منتقل شده توسط جریان آب، در عمق دریاچه بر روی هم انباشته شده و ضمن سنگین و آشفته کردن آب، کاهش جمعیت ماهی ها و نیز پرندگانی را سبب شده بود که بر روی گیاهان و جلبک های بزرگ لانه می کردند.

برای دسترسی به این مجمع الجزایر که «مارکر وادن» نام گرفته بایست دست کم هشت کیلومتر از بندر «لیلی‌استاد» به سمت عمق دریاچه حرکت کرد.

پنج جزیره جدید کشور هلند طی دو سال و نیم ساخته شده است. این مجموعه جزایر هر سال به محل پناه و استراحت بیش سی هزار چلچله تبدیل شده است.

هلند کشوری است که نسبت به تبعات تغییرات آب و هوایی بسیار آسیب پذیر نشان داده است. گفته می شود بخش نسبتا بزرگی از این کشور اکنون زیر سطح آب دریا قرار دارد.

شهر بندری روتردام از ماه اکتبر مقر یک کمیسیون بین المللی در باره آب و هوا را در خود جای داده که هدایت آنرا بان کی مون، دبیر کل سابق سازمان ملل متحد و بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت برعهده دارند.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ویدئو؛ اولین گاوداری شناور جهان در هلند

سقوط صدها کانتینر کشتی باری؛ هلند هزینه پاکسازی دریا را می‌خواهد

کنفرانس بین المللی لیون و بررسی اثرات شهرنشینی بر اب و هوا