در حالی که نخست وزیر بریتانیا خبر تعئیق رای گیری برکسیت را دوشنبه داد همزمان یکی از سخنگویان ژان کلود یونکر اعلام کرد که کمیسیون اروپا حاضر نخواهد بود دوباره به میز مذاکرات برکسیت بازگردد.
نخست وزیر بریتانیا تعویق رأیگیری پارلمانی برای توافق برکسیت را تأیید کرد. این رأیگیری قرار بود روز سهشنبه ۲۰ آذر در پارلمان بریتانیا انجام شود.
ترزا می که عصر دوشنبه ۱۹ آذر در پارلمان بریتانیا در لندن سخن میگفت، ضمن تأیید وجود اختلاف میان نمایندگان بر سر ایجاد «مرز سخت» میان ایرلند شمالی و جنوبی اعلام کرد: «ما رأیگیری درباره توافق بر سر خروج از اتحادیه اروپا را که برای روز سهشنبه پیشبینی شده بود، به تعویق انداختیم.»
واکنش اتحادیه اروپا
در حالی که نخست وزیر بریتانیا خبر تعلیق رایگیری توافق برکسیت را داد، همزمان یکی از سخنگویان ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد که این کمیسیون حاضر نخواهد بود دوباره به میز مذاکرات برکسیت بازگردد.
آقای یونکر صبح دوشنبه گفته بود که مذاکرات برکسیت بازگشتناپذیر است. وی یادآور شده بود که شورای اروپا پیشتر با رای ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا موفق شده رضایت تمام این کشورها را جلب کند تا با مفاد توافق برکسیت موافقت کنند.
به گفته یونکر امکان قانع کردن دوباره این کشورها بار دیگر و با مفاد جدید امکانپذیر نخواهدبود.
پیشتر در جلسه شورای اروپایی در ۲۵ نوامبر کشورهای عضو اتحادیه اروپا توافق جدید برکسیت بین کمیسیون اروپا و دولت محافظه کار بریتانیا را تصویب و تایید کردند.
گی ورهوفشتات، نماینده پارلمان اروپا و نخست وزیر پیشین بلژیک و یکی از میانجی های مذاکرات برکسیت بین اتحادیه اروپا و دولت بریتانیا اعلام کرده که تعلیق رای گیری در پارلمان بریتانیا از سوی دولت محافظه کار مایه تاسف است. وی اعلام کرد افسوس میخورد از این که نخست وزیر ترزا می هنوز نتوانسته است به تعهداتش نسبت به اروپا درباره برکسیت عمل کند.
گی ورهوفشتات در صفحه توییتر خود نوشت: «دیگر نمیتوانم سخنان کسی را دنبال کنم. آن هم پس از دو سال مذاکره، بار دیگر دولت محافظهکار بریتانیا میخواهد رایگیری را عقب بیندازد. دولت بریتانیا باید بداند که ما هیچ وقت پشت ایرلند را خالی نخواهیم کرد.»
یکی از مهمترین موانع پیشرفت مذاکرات در ماههای پیش از توافق بر سر برکسیت، مرز بین جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی به عنوان بخشی از خاک بریتانیا بود.
هواداران «برکسیت سخت» میگویند مفاد توافق جدید باعث میشود جمهوری ایرلند کاملا از بریتانیای کبیر جدا شود و این موضوع کابوسی است برای تمام آنهایی که همچنان رویای بریتانیای کبیر را در سر دارند.