دانشمندان علوم زیستشناسی و پزشکی و همچنین محققان اخلاق زیستی نگرانند که این مساله به شکل یک ابزار در دست قدرتها قرار گیرد و از آن برای تولید ابرانسانهایی با قدرت ماوراءبشری استفاده شود.
یک گروه تحقیقاتی شامل دانشمندان و وکلاء ادعای دانشمند چینی در مورد تولد دوقلوهای مقاوم به ویروس اچآیوی را مورد بررسی قرار میدهند.
جینکوی هی، مدیر این یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه علم و صنعت جنوبی چین مدعی شده است که تیم تحقیقاتی وی با استفاده از یک قیچی مولکولی بسیار قوی و پیشرفته به نام CRISPR/Cas9 و با قرار دادن ژن CCR5 در توالی ژنوم انسانی توانسته نوزادانی را خلق کند که نسبت به ویروس اچایوی و بیماری ایدز مقاوم هستند.
صدها دانشمند در چین و دیگر نقاط جهان به این تحقیقات اعتراض کردهاند. یک گروه ۴۰ نفره از وکلاء نیز با دستور مقامات چینی در پی بررسی این مساله هستند.
بیشتر بخوانید:نخستین نوزادان مقاوم به آچآیوی حاصل از مهندسی ژنتیک در چین به دنیا آمدند
دانشگاه رایس در ایالات متحده نیز اعلام کرد که تحقیقات خود را بر روی مشارکت دکتر مایکل دیم، استاد مهندسی بیوشیمیایی و ژنتیک این دانشگاه که با تیم تحقیقاتی چینی همکاری داشته، آغاز کرده است.
این دانشگاه در بیانیهای گفت: «صرفنظر از جایی که این کار انجام شده، این اقدام در گزارشهای مطبوعاتی آمده، و این مساله دستورالعملهای علمی را نقض میکند و با هنجارهای اخلاقی جامعه علمی و دانشگاه رایس متناقض است. ما تحقیقات خودمان را در رابطه با حضور دکتر دیم در این تحقیق آغاز کردهایم.»
آقای دیم در این مورد به خبرگزاری آسوشیتد پرس گفته است که در زمان انجام این پروژه در چین بوده و با گروه چینی همکاری کرده است. وی در ادامه افزود که این مساله را مغایر اخلاقیات نمیداند و آن را با واکسن مقایسه کرده است.
دانشگاه علم و صنعت جنوبی چین نیز اعلام کرده است که از این پروژه اطلاعی نداشته و از آن حمایت نمیکند.
این دانشگاه در بیانیهای آورده است: «این کار تحقیقاتی توسط جینکوی هی، دانشیار این مرکز و در خارج از چارچوب دانشگاه صورت گرفته است. وی در مورد این پروژه به بخش زیستشناسی گزارشی ارائه نکرده و در نتیجه دانشگاه از وجود چنین آزمایشی بیاطلاع بوده است.»
دانشمندان علوم زیستشناسی و پزشکی و همچنین محققان اخلاق زیستی این پژوهش را خطرناک و غیرمسئولانه خواندهاند. آنها نگرانند که این مساله به شکل یک ابزار در دست قدرتها قرار گیرد و از آن برای تولید ابرانسانهایی با قدرت ماوراءبشری استفاده شود.