NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

واکنش نخست‌وزیر پاکستان به ادعای ترامپ در مورد بن‌لادن: وراجی است

اسامه بن‌لادن، رهبر حزب القاعده که در سال ۲۰۱۱ کشته شد
اسامه بن‌لادن، رهبر حزب القاعده که در سال ۲۰۱۱ کشته شد
Copyright 
نگارش از مسعود سالاری
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

دونالد ترامپ می‌گوید اسامه بن‌لادن می‌توانست خیلی زودتر از آن که کشته شود، زنده به چنگ نیروهای آمریکایی بیفتد.

آگهی

دونالد ترامپ می‌گوید اسامه بن‌لادن می‌توانست خیلی زودتر از آن که کشته شود، زنده به چنگ نیروهای آمریکایی بیفتد.

رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه ۲۸ آبان با انتقاد از دولت‌های پیش از خود و نیز دولت پاکستان، در توئیتر نوشت: «البته که ما می‌توانستیم اسامه بن‌لادن را بسیار پیشتر دستگیر کنیم.»

اسامه بن لادن رهبر گروه القاعده و آمر اصلی حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در آمریکا، در ماه اوت ۲۰۱۱ در حمله نیروهای ویژه آمریکایی در پاکستان کشته شد.

دونالد ترامپ هم‌چنین با انتقاد از دولت بیل کلینتون، رئیس جمهوری اسبق آمریکا از حزب دموکرات نوشت: «من درست پیش از حمله به دو برج تجارت جهانی از او [بن‌لادن] در کتابم نام برده بودم.»

آقای ترامپ در ادامه می‌افزاید: «ما میلیاردها دلار به پاکستان دادیم، اما آنها هرگز به ما نگفتند که او [بن‌لادن] آنجا زندگی می‌کند.»

رئیس جمهوری آمریکا روز گذشته نیز در مصاحبه‌ای با شبکه فاکس‌نیوز در سخنان مشابهی گفته بود «در پاکستان همه می‌دانستند» که رهبر القاعده در خاک پاکستان حضور دارد. دولت اسلام‌آباد همواره چنین ادعایی را رد کرده است.

دونالد ترامپ در مصاحبه خود هم‌چنین از تصمیم دولت خود برای حذف کمک به پاکستان دفاع کرده و توضیح داده بود که این کشور «مطلقا هیچ کاری» برای آمریکا نکرده است.

پاکستان از سال ۲۰۰۱ ضمن همراهی با سیاست وقت آمریکا به مبارزه این کشور علیه تروریسم پیوسته بود. اما رئیس جمهوری ایالات متحده در اوایل ماه ژانویه سال جاری میلادی پاکستان را به «دروغگویی» و «دورویی» در همراهی با کشورش متهم کرد.

**بیشتر بخوانید:
**

واکنش پاکستان

عمران خان، نخست وزیر پاکستان روز دوشنبه در واکنش به اتهام‌های ترامپ، سخنان او را «وراجی» خواند.

وی با اندک خواندن مبلغ ۲۰ میلیارد دلار برای همکاری با آمریکا در یک رشته‌توئیت نوشت: «آن جنگ [علیه تروریسم] ۷۵ هزار کشته در پاکستان بر جای گذاشت و ۱۲۳ میلیارد دلار به اقتصاد ما ضرر زد و اثر رقت‌باری بر زندگی عادی شهروندان پاکستانی نهاد.»

واکنش سرباز مدعی کشتن بن‌لادن

از سوی دیگر رابرت اونیل، یکی از اعضا پیشین یگان ویژه نیروی دریایی آمریکا که مدعی است در عملیات منطقه ابوت‌آباد پاکستان شرکت داشته و شخصا بن‌لادن را کشته است، به اظهارات دونالد ترامپ واکنش نشان داد. وی در صفحه توییتر خود نوشت: «هر دو حزب (دموکرات و جمهوری‌خواه) برای مأموریت دستگیری بن‌لادن تلاش کردند. همه ما قصد داشتیم که این نقشه هر چه زودتر عملی شود.»

رابرت اونیل اکنون به عنوان یکی از مشاوران امنیتی به طور مرتب در شبکه فاکس نیوز ظاهر می‌شود.

در بهار سال ۲۰۱۱، پس از چندین ماه تحقیق و پایش مخفی‌گاه بن‌لادن، باراک اوباما، رئیس جمهوری وقت آمریکا دستور آغاز عملیات معروف به «جرونیمو» را صادر کرد و بدین گونه دشمن شماره یک وقت آمریکا به دست نیروهای رزمی این کشور در منطقه ابوت‌آباد پاکستان غافلگیر و کشته شد.

اسامه بن لادن از سال ۲۰۰۱ در کوه‌های تورابورا در شرق افغانستان ناپدید شده بود.

آگهی
نقشه هوای مخفیگاه بن‌لادن در ابوت‌آباد پاکستان

مطالب یورونیوز را در واتس‌اپ دریافت کنید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

دونالد ترامپ: پاکستان درباره افغانستان به ما بسیار کمک کرده است

سیا ۴۷۰ هزار فایل از زندگی بن لادن و خانواده اش را منتشر کرد

عکس های دیده نشده از اسامه بن لادن