سلطان سکه ایران در حالی اعدام شد که در فاصله روز دستگیری تا اعدام او قیمت هر قطعه تمام سکه طلای موسوم به طرح امامی از حدود ۲.۹ میلیون تومان به ۴.۲ میلیون تومان افزایش یافته است.
سلطان سکه ایران در حالی اعدام شد که در فاصله روز دستگیری تا اعدام او قیمت هر قطعه تمام سکه طلای موسوم به طرح امامی از حدود ۲.۹ میلیون تومان به ۴.۲ میلیون تومان افزایش یافته است.
دادسرای عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد که با تایید حکم از سوی دیوان عالی کشور، وحید مظلومین معروف به «سلطان سکه» و محمداسماعیل قاسمی،همکار او، بامداد روز چهارشنبه اعدام شدند.
این دو نفر حدود یک ماه و نیم پیش از سوی دادگاه به جرم افساد فیالارض از طریق تشکیل شبکه فساد اخلال در نظام اقتصادی و ارزی و پولی کشور با انجام معاملات غیرقانونی و غیرمجاز و قاچاق عمده و کلان ارز و سکه به اعدام محکوم شده بودند.
البته پیشتر غلامحسین محسنیاژهای، سخنگوی قوه قضائیه ایران از صدور حکم اعدام برای سه تن از جمله فردی به نام باقری درمنی و صدور حکم زندان برای ۳۰ مجرم دیگر در این خصوص خبر داده بود.
- پلیس تهران از دستگیری مردی با ۲ تن سکه طلا خبر داد
- صدور حکم اعدام «سلطان سکه»؛ ۳۰ اخلالگر به ۳ تا ۲۰ سال حبس محکوم شدند
اولین بار، حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران، روز ۱۳ تیرماه گذشته از بازداشت فردی معروف به «سلطان سکه» خبر داد. آقای اژهای نیز تیرماه گذشته اعلام کرده بود که آقای مظلومین به همراه پسرش در خرید و فروش ۲ تُن سکه طلا و خرید عمده ارز مشارکت داشته است.
او قبلا هم در جریان رشد قیمت ارز در سال ۱۳۹۱ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود ولی با وساطت و حمایت بانک مرکزی ایران آزاد شده بود.
آقای مظلومین روزی بازداشت شد که قیمت سکه طلا به ۲.۹ میلیون تومان رسیده و قیمت دلار از مرز ۸ هزار تومان عبور کرده بود.
طی خردادماه گذشته، روند صعودی نرخها به ویژه در بازار ارز موجب شکلگیری اعتصابهای گسترده در بازار چند شهر ایران شد. در واکنش به این رخداد کیهان، روزنامه تحت نظر رهبر ایران نیز در عنوان اول شماره ۴ تیرماه خود خواستار اعدام و مصادره اموال «تروریستهای اقتصادی» شد.
سپس علی خامنهای، رهبر ایران از قوه قضائیه این کشور خواست تا با آنچه که او «مختلکنندگان امنیت اقتصادی» عنوان کرد، برخورد کند. پیش از صدور این دستور، صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران اعلام کرده بود که حکم اعدام و ۲۰ سال حبس در انتظار «اخلاگران اقتصادی» است.
آقای لاریجانی اخلاگران اقتصادی را کسانی معرفی کرده بود که به زعم او با ریختن پول در بازار و جمع کردن دلار و سکه قصد ملتهب کردن بازار را دارند.
بیشتر بخوانید:تهدید بازار با اعدام و مصادره؛ جوان ۳۱ ساله سمبل مخل اقتصادی شد
با وجود این که خروج یکجانبه آمریکا از برجام و آغاز تحریمهای اقتصادی این کشور علیه ایران از ۱۸ اردیبهشت ماه گذشته، موجب شده تا دستیابی دولت ایران به درآمدهای ارزی و معامله دلار دشوار شود ولی بانک مرکزی همواره دلیل رشد نرخ ارز را توطئه روانی دشمن عنوان میکرد و بر همین تاکنون دهها تن از فعالان بازار آزاد ارز ایران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدهاند.
در این میان حتی معاون ارزی سابق بانک مرکزی نیز بازداشت شد و برای رئیس کل سابق بانک مرکزی نیز حکم ممنوعالخروجی صادر شد.
اما روند صعودی مستمر نرخ ارز و سکه تا یک ماه و نیم پیش ادامه داشته و قیمت دلار با ثبت رقمی تاریخی تا ۱۹ هزارتومان افزایش یافته و قیمت هر قطعه سکه طلا نیز رکورد ۵.۳ میلیون تومانی را برجای گذاشته است.
طی یک ماه گذشته و با آغاز مدیریت بازار توسط بانک مرکزی از طریق عرضه محدود ارز، نرخ دلار در مجموع سیر نزولی به خود گرفته و تا ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان پائین آمده و بهای هر قطعه تمام سکه طلا نیز به ۴.۲ میلیون تومان رسیده است.
لذا در حالی که سلطان سکه و همدستش اعدام شدند و ۳۰ فرد دیگر در رابطه با اتهام اخلال در بازار ارز و سکه در زندان هستند و دهها تن دیگر از فعالان بازار در بازداشت موقت به سر میبرند ولی هنوز نرخ ارز و سکه به نرخهای اوایل تابستان گذشته بازنگشته است.