NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

زنگنه: عامل بی‌ثباتی بازار نفت دخالت‌های ترامپ در خاورمیانه است نه اوپک

زنگنه: عامل بی‌ثباتی بازار نفت دخالت‌های ترامپ در خاورمیانه است نه اوپک
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران از ماه آوریل تا سپتامبر ۲۰۱۸ میلادی ۸۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته و از ۲.۸ میلیون بشکه به حدود ۲ میلیون بشکه رسیده است.

آگهی

بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت ایران روز چهارشنبه در حاشیۀ جلسه هیات دولت اعلام کرد: «رئیس جمهور آمریکا باعث بالارفتن قیمت نفت و بی‌ثباتی در بازار است اما اوپک را متهم به این کار می‌کند؛ در حالی که اوپک تمام ظرفیت خود را به کار گرفته است.»

این سخنان در واکنش به اعتراضات دونالد ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل، به افزایش بهای نفت بیان شد.

آقای زنگنه در این زمینه به سخنان رئیس جمهوری فرانسه که سیاستهای دونالد ترامپ را عامل بی‌ثباتی بازار نفت اعلام کرده نیز اشاره کرد و افزود: «نمی‌شود هم خدا را خواست و هم خرما؛ ترامپ تلاش می‌کند تا صادرات نفت ایران را بطور جدی کاهش دهد و از طرفی می‌خواهد قیمت نفت بالا نرود، این دو با هم نمی‌شود... اگر ترامپ می‌خواهد قیمت نفت بالا نرود و بازار بی ثبات نشود، دست از دخالت‌های بی‌جا و تنش‌زا در منطقۀ مهم خاورمیانه بردارد و مانع از تولید و صادرات نفت ایران نشود.»

مخالفت تولیدکنندگان بزرگ نفت اوپک و غیراوپک با پیشنهاد دونالد ترامپ برای افزایش تولید، منجر به آن شد که بهای نفت در روز سه‌شنبه به ۸۲.۵۵ دلار در هر بشکه برسد که بالاترین قیمت در چهار سال گذشته محسوب می‌شد. با این وجود روز چهارشنبه بهای نفت در بازارهای مالی بار دیگر کاهش یافت و با وجود انتظار ادامۀ روند صعودی آن، به زیر ۸۲ دلار در هر بشکه رسید.

صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران از ماه آوریل تا سپتامبر ۲۰۱۸ میلادی ۸۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته و از ۲.۸ میلیون بشکه به حدود ۲ میلیون بشکه رسیده است.

بنا بر گزارش موسسۀ مالی بین‌المللی (IFC) این کاهش صادرات در حالی روی داده که ایران برای فروش نفت خود تخفیف‌های قابل توجهی در نظر گرفته است و از جمله برای فروش محصولاتش به هند و چین از تانکرهای خود آن هم بدون دریافت هرگونه هزینۀ اضافه استفاده می‌کند.

ایران برای ادامه دادن به معاملات نفتی خود، حتی یورو و یوان چین را نیز به جای دلار آمریکا می‌پذیرد؛ بویژه آنکه در حال حاضر و با توجه به تحریم‌های مالی آمریکا، دریافت پول نقد یا معاملۀ پایاپای برای تهران از اهمیت بالایی برخوردار است.

تلاش ایران برای حفظ بازارهای نفتی در حالی انجام می‌شود که روز دوشنبه در آستانۀ سخنرانی رهبران دو کشور ایران و آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل، طرف‌های باقی مانده در توافق هسته‌ای بر ادامۀ همکاری‌های تجاری خود با ایران با وجود اعمال تحریم‌های واشنگتن تاکید کردند؛ اقدامی که اعتراض دونالد ترامپ را به همراه داشت.

رئیس گروه اقدام ایران: قبل از آغاز تحریم‌های نفتی از تامین نفت بازار مطمئن می‌شویم

تنها ساعاتی پس از آنکه رئیس جمهوری آمریکا در جریان سخنرانی خود در سازمان ملل به تصمیم اوپک اعتراض کرد و به ملتها برای قطع واردات نفت از ایران و کمک به منزوی کردن تهران هشدار داد، رئیس گروه اقدام ایران اعلام کرد که آمریکا قبل از اعمال تحریم‌های نفتی در ۴ نوامبر، اطمینان خواهد یافت که جایگزینی برای نفت ایران در بازارها وجود دارد.

بریان هوک در حاشیۀ نشست سازمان ملل گفت: «ما قبل از اعمال دوبارۀ تحریم‌ها اطمینان خواهیم یافت که نفت مورد نیاز در بازارها بخوبی تامین می‌شود.»

بیشتر بخوانید:

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

برگزاری جلسه ویژه مهار نزول قیمت نفت؛ بروز اختلاف نظر میان روسیه و عربستان

اولین و شاید آخرین مناظره هریس و ترامپ؛ «رفیق کامالا» و «نابودگر دموکراسی» چه در تیردان دارند؟

چرا شبکه‌های اجتماعی پر از تصویر ترامپ با گربه و اردک شده است؟