NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

فشار مضاعف بر رسانه‌های افغانستان برای عدم پوشش حملات شبه نظامیان

 فشار مضاعف بر رسانه‌های افغانستان برای عدم پوشش حملات شبه نظامیان
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

لطف‌الله نجف زاده مدیر شبکه طلوع: «پوشش رسانه ای حملات در افغانستان پیش از این و بویژه بعد از حمله ماه آوریل به شکل قابل توجه‌ای محدود شده بود و بعد از حمله هفته گذشته انتظار می رود که محدودیت های گزارشگران بیشتر شود.»

آگهی

رسانه‌های افغانستان با فشارهای مضاعفی مواجه هستند تا حملات شبه نظامیان در این کشور را کمتر پوشش دهند. این فشارها در پی کشته شدن دو گزارشگر تلویزیون طلوع در هفته گذشته افزایش یافته است.

در جریان حمله هفته گذشته به یک باشگاه ورزشی در کابل ۲۰ نفر از جمله ۲ گزارشگر تلویزیون طلوع کشته و چهار خبرنگار شبکه‌های دیگر افغانستان نیز زخمی شدند.

حدود ۵ ماه پیش نیز در حمله‌‌ای مشابه ۹ خبرنگار از شبکه‌های مختلف افغانستان که در حال پوشش یک حمله بودند در دام انفجار دوم افتادند و جان خود را از دست دادند. افغانستان در سال جاری میلادی مرگبارترین کشور برای روزنامه نگاران بوده است.

صمیم فرامرز، خبرنگار و رامز احمدی، تصویربردار شبکه طلوع افغانستان روز چهارشنبه گذشته و هنگامی که برای پوشش حمله انتحاری به ورزشگاه میوند در برچی رفته بودند در انفجاری که بعد از حمله اول رخ داد جان خود را از دست دادند.

مرگ این دو خبرنگار دو سال و نیم بعد از آن رخ می دهد که ۷ نفر از کارکنان شبکه طلوع توسط یک مهاجم انتحاری طالبان کشته شدند.

لطف‌الله نجف زاده مدیر شبکه طلوع می گوید: «پوشش رسانه‌ای حملات در افغانستان پیش از این و بویژه بعد از حمله ماه آوریل به میزان قابل توجه‌ای محدود شده بود و بعد از حمله هفته گذشته انتظار می‌رود که محدودیت‌های گزارشگران بیشتر شود.»

نجف زاده با اشاره به اینکه فضا برای کار رسانه‌ای محدودتر شده است می گوید: «ما کارکنان زیادی را در چهار حمله جداگانه در دو سال اخیر از دست داده‌ایم. این نشان می دهد که رسانه‌ها زیر فشار سنگینی هستند.»

بعد از خروج نیروهای بین المللی در سال ۲۰۱۴ از افغانستان فعالیت رسانه‌های بین‌المللی در این کشور به شدت کاهش یافته است و با اینکه رسانه‌های افغان جای آنها را گرفته‌اند اما شرایط فعالیت آنها روز به روز دشوارتر می شود.

نجف زاده می گوید که برای رسانه‌ها، مناطق ممنوعه زیادی وجود دارد و فهرست طویلی از کارهایی که رسانه‌ها نباید انجام دهند.

در حال حاضر بخش بزرگی از شهرستان‌ها بویژه مناطقی که تحت کنترل طالبانند برای روزنامه نگاران ممنوع اعلام شده‌اند. با این حال شهرهای بزرگی که توسط دولت کنترل می شوند نیز روز به روز برای خبرنگاران خطرناک می شوند و محدودیت های دولتی برای پوشش وقایع افزایش یافته است. این در حالی است که پشتیبانی کمتری از روزنامه نگاران به عمل می آید.

نجف زاده معتقد است که این وضعیت محدودیت های بیشتری بر آزادی رسانه ها اعمال می کند که موضوع نگران کننده‌ای است.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

حمله انتحاری خونین در دشت برچی کابل؛ داعش مسئولیت را پذیرفت

«موزه انتحاری» طالبان در افغانستان؛ مین مغناطیسی و بمب کنار جاده‌ای به جای اشیاء باستانی

چرا مهم است که خبرنگاران تصورات غلط را اصلاح کنند؟