شرکت هزاران آلمانی در کنسرت علیه راست افراطی

روز دوشنبه هزاران آلمانی در کنسرتی که در اعتراض به جریانهای راست افراطی و ضدمهاجر این کشور در شهر کمنیتس برگزار شده بود شرکت کردند.
تصاویر منتشر شده از این کنسرت، جمعیت انبوهی را نشان میدهد که در میان آنها پلاکاردهایی با نوشتههای «صلح»، «عشق» و پیامهایی نظیر «جایی برای نازیها نیست» و «نازیها، شما اجازه ورود ندارید» دیده می شود. همچنین پرچمهای رنگینکماننشان (نشان دفاع از حقوق دگرباشان جنسی) در میان حاضران به چشم میخورد.
این کنسرت یک روز بعد از آن برگزار شد که هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان گفت جامعه این کشور «خیلی راحت» با قضیه ظهور راست افراطی برخورد میکند و از «اکثریت خاموش جامعه» خواست صدایشان را علیه صداهای ضدمهاجرتی در سراسر کشور بلندتر کنند. او در توییتی نوشت: «وقتی سلام هیتلری در خیابانهای ما پدیدار میشود این مایه ننگی برای کشور ماست. ما باید در مقابل نئونازیها و ضدیهودیان بایستیم. اکثریت خاموش باید بلندتر حرف بزند.»
شهر کمنیتس در روزهای اخیر کانون درگیری میان گروههای راست افراطی و گروههای چپگرا بوده است. این سلسله ناآرامیها در پی انتشار خبری شروع شد مبنی براینکه دو مظنون عراقی و سوری، مردی آلمانی-کوبایی را در شهر کمنیتس با کارد از پا درآوردهاند.
در پی این حادثه حدود ۸ هزار نفر هواداران راست افراطی طی روزهای یکشنبه و دوشنبه گذشته در شهر کمنیتس علیه آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و سیاست مهاجرتی او تظاهرات کردند. تعدادی از آنها دستهایشان را به علامت سلام هیتلری بلند کردند و به افرادی با «ظاهر پناهجو» و خارجی در شهر حمله کردند.
در واکنش گروههای چپگرا اعلام کردند در نظر دارند روز دوشنبه کنسرتی را در اعلام بیزاری از بیگانههراسی و نفرتپراکنی ضدخارجیها برگزار کنند.
بیشتر بخوانید:
- آلمان؛ رویارویی تازه راست افراطی و مدافعان حقوق پناهجویان در کمنیتس
- هایکو ماس: آلمانیها باید با نژادپرستی بجنگند
- دو مامور پلیس آلمان به دلیل «دادن سلام نازی» تعلیق شدند
سیاستمداران آلمانی در روزهای اخیر و در پی شدت یافتن خشونت نئونازیها خواهان اقدام عملی برای مبارزه با مخاصمت علیه خارجیها شدهاند.
کاترینا بیرلی، وزیر دادگستری آلمان، روز یکشنبه به روزنامه بیلد گفت: «اجازه نخواهیم داد گروههای راست افراطی به درون جامعهمان نفوذ کنند.»
سیاستهای مهاجرتی لیبرال آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، که با پذیرش ۱.۶ میلیون پناهجو ظرف ۴ سال گذشته همراه بوده، سبب نارضایتی در میان گروههای راست افراطی شده است.