این حملات شباهت زیادی به شیوه فعالیت گروه APT28 یا Fancy Bearدارد که گفته میشود توسط تشکیلات اطلاعاتی ارتش روسیه اداره میشود.
شرکت مایکروسافت اعلام کرد که هکرهای روس تلاش کردهاند تا اطلاعات کاربری سایتهای مرتبط با سنای آمریکا، نهادهای سیاسی و اندیشکدههای محافظهکار این کشور را سرقت کنند.
به گفته مایکروسافت این شرکت موفق شده حملات را خنثی کند. بر اساس بیانیه مایکروسافت هکرها با استفاده از سازوکار سادهای قصد داشتند نام کاربری و رمز ورود کابران را سرقت کنند.
گفته میشود که هکرها، سایتهای جعلی شبیه سایتهای هدف و با آدرس تقریبا مشابه ایجاد کردهاند تا کاربران با ورود به سایت جعلی، رمز خود را وارد کنند. شرکت مایکروسافت همچنین گفت که تا کنون با دستور قضایی کنترل ۶ سایت متعلق به هکرها را در اختیار گرفته است.
این حملات شباهت زیادی به شیوه فعالیت گروه APT28 یا Fancy Bear یدارد که گفته میشود توسط تشکیلات اطلاعاتی ارتش روسیه اداره میشود. از دو سال گذشته تا کنون ۸۴ وبسایت متعلق به این گروه بسته شدهاند.
در وقابل سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه این اتهام را «توهم» و «بی اساس» دانست. آقای لاوروف گفت: «طرح این اتهامات از سوی یک شرکت بزرگ بین المللی که مدت مدیدی است در بازار روسیه فعالیت دارد تاسف آور است.»
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز در دیدار با خبرنگاران ضمن رد ادعای مایکروسافت گفت: «نمیدانیم راجع به چه صحبت میکنند، مشخص نیست با چه مدرکی به این نتیجه رسیدهاند و چطور چنین اتهام سنگینی را به ارتش روسیه زدهاند.»
همزمان با طرح این اتهامات، آمریکا چند شخص حقیقی و حقوقی روسیه را در ارتباط با حملات سایبری تحریم کرد.
پیش از این نیز واشنگتن، روسیه را متهم کرده بود که از طریق حملات سایبری قصد داشتهاند در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ ایالات متحده دخالت کند.
بیشتر بخوانید: