NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

وضع حمل زنان، نبرد مرگ و زندگی در جمهوری آفریقای مرکزی

وضع حمل زنان، نبرد مرگ و زندگی در جمهوری آفریقای مرکزی
Copyright 
نگارش از Monica Pinna
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied

سازمان غیردولتی با کمک اداره کمکهای بشردوستانه اروپا در مناطق آسیب دیده زایشگاه ساختند

آگهی

بیش از شش هزار نفر از زمان آغاز درگیریها در جمهوری آفریقای مرکزی کشته شدند. نیمی از جمعیت کشور به کمکهای بشردوستانه نیازمندند. شمار آوارگان در اثر گسترش درگیریها به ۶۹۰هزار نفر رسیده است. طبق گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان بیش از نیم میلیون نفر به کشورهای همسایه پناه برده اند.

روستای بودا در غرب شهر بانگی پایتخت جمهوری آفریقای مرکزی در منطقه ای واقع شده است که پس از درگیریها هنوز از عواقب آن رنج می برد. بین وضعیت این منطقه با کل کشور تفاوت زیادی دیده می شود. تمامی استانهای مرکزی و جنوبی کشور تحت کنترل گروه های مسلح است.

بی ثباتی سیاسی، درگیریهای میان قومی و مذهبی طی یکسال گذشته بیشتر شده است. در روستای بودا مسیحیان و مسلمانان کم کم می آموزند که در کنار یکدیگر زندگی کنند. بیمارستان محلی پذیرای همه بیماران است فارغ از اعتقادات مذهبی آنها.

AID ZONE | Central African Republic, here we are. CAR is among the poorest countries in the world. Violence has touched the levels of 2013-2014, and hotspots have multiplicated, with massive increase of displacement. We are going to travel in the region. Stay tuned pic.twitter.com/tgcM0qXwz6

— Monica Pinna (@_MonicaPinna) 7 febbraio 2018

وضع حمل گاهی به معنای مرگ است

از آغاز سال جاری میلادی ۱۰۲ نوزاد در بیمارستان بودا متولد شده اند. به دنیا آوردن نوزادان در کشوری که بیش از نیمی از مراکز بهداشتی اش در اثر درگیریها آسیب دیده یا بکل نابود شده ، کار ساده ای نیست.

جمهوری آفریقای مرکزی دومین کشور دنیاست که آمار مرگ ومیر نوزادان در آن بالاست. سازمان غیردولتی موسوم به «آلیما» در یک بیمارستان زنان و زایمان و شبکه ای از مراکز بهداشتی را در «بودا» به راه انداخته است. بودجه این سازمان غیر دولتی را اداره کمکهای بشردوستانه اتحادیه اروپا تامین می کند.

کریم آسانی، متخصص اطفال در زایشگاه بودا می گوید: «یکی از مشکلات ما این است که به اندازه کافی پزشک متخصص دراینجا نداریم. برای کل ۱۱۶ هزار ساکن “بودا” تنها یک پزشک از طرف وزارت بهداشت کشور در بیمارستان مستقر شده است. سازمان غیردولتی “آلیما” هم دو پزشک برای کمک به تنها دکتر بیمارستان محلی فرستاده است.»

سال گذشته با کمک و حمایت سازمان غیر دولتی «آلیما» یکهزار نوزاد بدنیا آمدند. یکصد مورد عمل سزارین هم برای زایمان انجام شد. عمل زایمان در منطقه ای که زنان باردار آن از هیچ نوع کمکی برخوردار نیستند، گاهی به معنای مرگ است.

کریم آسانی می گوید درباره یکی از زنانی که بتازگی وضع حمل کرده می گوید: «این زن از راه دور به اینجا آمده است، بین محل زندگیش و نزدیکترین مرکز بهداشتی پنج کیلومتر فاصله وجود دارد. او را با موتور به بودا آورده اند. یکساعت بعد با عمل سزارین زایمان کرد. اصلا ساده نبود اما خوشبختانه موفق شدیم زندگی نوزاد و مادرش را نجات بدهیم و حال هر دوی آنها خوب است.»

Today I have witnessed the birth of a beautiful girl #CAR. Here 34% of health structures have been destroyed by the ongoing conflict and the maternal mortality rate is among the highest worldwide. So, what I saw is a double gift. Well done alima</a> and eu_humanitarian aid pic.twitter.com/QquMfkQcKq

— Monica Pinna (@_MonicaPinna) 7 febbraio 2018

مسیحی و مسلمان در کنار هم زندگی می کنند

«ایرن» مسیحی است و با نوزاد خود در همسایگی یک مسلمان به نام «بینتو» زندگی می کند. چند سال پیش چنین چیزی ممکن نبود.

ایرن می گوید: «از من به خوبی مراقبت شد. قبل از زایمان چندین بار توسط دکتر ویزیت شدم و دستورات لازم را برای معالجه گرفتم.»

عمه ایرن می گوید که قبل از کمکهای سازمان غیردولتی آلیما عمل زایمان خیلی سخت بود و می افزاید: «قبلا اینجا تخت نبود، صابون و پشه بند نبود الان همه اینها هست و درمان هم رایگان است.»

مادران پس از زایمان مدت زیادی در بیمارستان نگه داشته نمی شوند. بینتو مسلمان در محله ای زندگی می کند که قبلا محدوده بسته و تحت محاصره مسلمانان بود. اما امروز مسیحیان و مسلمانان آزدانه بطور مسالمت آمیز در کنار هم زندگی می کنند. او می گوید: «قبلا مسیحی مسلمان می کشت، مسلمان مسیحی می کشت. غذا هم نداشتیم. امروز مسیحی و مسلمان در کنار هم زندگی می کنند اما هنوز فقر وجود دارد.»

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

AID ZONE IN CENTRAL AFRICAN REPUBLIC ### مسئول کمکهای بشردوستانه اروپا: باید دائما در حال مذاکره با گروههای مسلح باشیم

مشکلات هنوز در روستای بودا و مناطقی که تحیت تاثیر جنگ از خدمات و مراقبتهای بهداشتی محروم بودند یا به این خدمات دسترسی محدود داشتند، برجاست. هدف اداره کمکهای بشردوستانه اتحادیه اروپا برطرف کردن این مشکلات است.

آگهی

پاتریک ویلاند، از اداره کمکهای بشردوستانه اتحادیه اروپا می گوید: «برای کمک رسانان رساندن خود به مناطق مناسب مشکلی عظیم است. دو مشکل اصلی وجود دارد: یکی مشکلات لوجیستیکی چون جاده ها قابل استفاده نیستند و بیشتر جاها را باید با هواپیما رفت؛ مشکل دوم مشکل امنیت است، باید دائما در حال مذاکره با گروه های مسلح باشیم تا اجازه بدهند خودمان را به ساکنان اردوگاهها و بی خانمان ها برسانیم. این افراد نیاز عاجل به مراقبت های بهداشتی و غذا و آب و سرپناه و حفاظت دارند.»

درگیریها هنوز ادامه دارد و کمک رساندن به زنانی مثل ایرن کار ساده ای نیست. برای امدادگران، جمهوری آفریقای مرکزی پس از سوریه خطرناکترین کشور است.

AID ZONE | back to #Bangui, end of mission! Intense 3 days in the “bush” following AlimaOng</a> staff at <a href="https://twitter.com/hashtag/Boda?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#Boda</a>’s hospital. End of long talks on <a href="https://twitter.com/hashtag/health?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#health</a> in a war torn country, ethics, humanitarian action, passionate work/ers and western views. Thanks for the exchange & your great job <a href="https://t.co/w1Ydvks2Sp">pic.twitter.com/w1Ydvks2Sp</a></p>— Monica Pinna (_MonicaPinna) 10 febbraio 2018

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

جزایر قناری، اروپا را به حذف مالیات بر ارزش افزوده «نوار بهداشتی» فراخواند

قتل عام مزدوران «واگنر» در مالی؛ رویترز: هویت سربازان مفقود را شناسایی کردیم

«به موهای فرفری خود می‌بالیم»؛ نمایش مدل‌های بافت مو و هنر آرایشگری کوبایی و آفریقایی در هاوانا