روز یکشنبه ۷ آبانماه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی پس از بررسی صلاحیت دو وزیر پیشنهادی حسن روحانی در دو نوبت صبح و بعد از ظهر، به هر دو نفر رای اعتماد داد.
در این جلسه پس از سخنان وزیران موافق و مخالف، منصور غلامی با ۱۸۰ رای موافق، ۸۲ رای مخالف و ۱۴ رای ممتنع به عنوان وزیر علوم و رضا اردکانیان با ۲۲۵ رای موافق، ۳۸ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع به عنوان وزیر نیرو رای اعتماد گرفتند.
پیش از برگزاری جلسه رای اعتماد، گروههایی از دانشجویان دانشگاههای مختلف در تهران و شهرستانها با برگزاری تجمعهای اعتراضی و نیز ۵۵ نفر از استادان دانشگاه دانشگاه صنعتی شریف در نامه ای به رئیس جمهور از بی توجهی به نظرات و پیشنهاداتشان در معرفی وزیر علوم انتقاد کرده بودند.
منصور غلامی که از سوی شماری از دانشجویان به داشتن نگاه امنیتی به دانشگاه و فعالیت های دانشجویی متهم شده بود نتوانست نزدیک به یک سوم آرای مجلس را به دست آورد. با این حال وی در دفاع از خود و تشریح رئوس برنامههای خود از «اجتناب از برخوردهای سیاسی با رویکرد امنیتی» یاد کرد و گفت «هیچ تشکلی به شرط رعایت قانون نباید با محدودیت فعالیت روبرو باشد.»
حسن روحانی نیز در دفاع از آقای غلامی به عنوان وزیر پیشنهادی خود برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت که بی تردید او فضای دانشگاه را در همان مسیر سال ۹۳ و ۹۴ قرار می دهد. او اضافه کرد که دانشگاه ۹۶ با ۹۳ متفاوت نخواهد بود و من این وعده را به دانشجویان و اساتید میدهم و شخصا روند دانشگاه را پایش میکنم.
بیشتر بخوانید:
حسن روحانی و فشار جامعه دانشگاهی در مخالفت با وزیر علوم پیشنهادی به مجلس
در این جلسه عباس گودرزی نماینده بروجرد و نبی هزارجریبی نماینده گرگان به عنوان موافق وزیر پیشنهادی علوم و سیده حمیده زرآبادی نماینده مردم قزوین و جهانبخش محبی نیا نماینده مردم میاندوآب به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی علوم سخنرانی کردند.
#اردکانیان و #غلامی وزرای پیشنهادی نیرو و علوم از نمایندگان #مجلس رای اعتماد گرفتند.#روزنامه#فرهیختگانpic.twitter.com/BWZHm2xKdD
— روزنامه فرهيختگان (@news_fdn) October 29, 2017
اردکانیان و غلامی وزرای پیشنهادی نیرو و علوم از نمایندگان مجلس رای اعتماد گرفتند
— خبرگزاری صدا وسیما (@iribnews_ir) October 29, 2017
از بین نمایندگان، عبدالکریم حسین زاده در مخالفت با برنامههای وزیر پیشنهادی علوم گفت: «انتخاب فردی که کمترین سابقه مدیریتی را داشته آنهم برای وزارتخانهای که با بزرگترین چالشها روبروست چه تاثیری می تواند داشته باشد.» او اضافه کرد: «نظر دانشجویان، اساتید و تشکلهای دانشجویی را ببینید. با انتخاب وضع موجود مخالف هستند. عدم مشروعیت مدیریتی برای وزیری که بخواهد در این وزارتخانه کار کند چه مسائلی را پیش می آورد. شخصی که از او نمی توانند حرف شنوی داشته باشند.»
عباس گودرزی دبیر فراکسیون نمایندگان ولایی نیز در دفاع از منصور غلامی به جلسات مشترک نمایندگان با او اشاره کرد و از جمله گفت: «جلسات مشترک با ایشان، غلامی نشان دادند ادبیات انقلاب را دارند و رفتار میکنند. اسلامی شدن دانشگاهها از آرزوی انقلاب اسلامی است. برای مجلس گرایش یک وزیر به سمت توسعه غربی و یا گرایش به فرهنگ اسلامی مهم است. اولویت اول کشور اقتصاد مقاومتی است. تفکر انقلاب در هر جا ورود کرده مشکلات کشور را رفع و کشور را از وابستگی خارج کرده است.»
در مورد رضا اردکانیان به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو، سید رضی نوری نماینده شوش و همایون یوسفی نماینده اهواز به عنوان مخالفان وزیر پیشنهادی نیرو و عبدالله رضیان نماینده قائمشهر و عبدالرضا هاشم زایی نماینده تهران به عنوان موافق در جلسه بررسی صلاحیت وی سخنرانی کردند.
همایون یوسفی نماینده اهواز در مخالفت با رضا ارکانیان به عنوان وزیر نیرو گفت: «مخالفتم با وزیر پیشنهادی نیرو مخالفت با یک تفکر و مدیریت ناصحیح در حوزه آب است. برنامههای آقای اردکانیان بیشتر شعاری بوده و برنامههای اجرایی نداشته. یک سری سمینارها و همایشها نیز ایشان برگزار کرده که درباره آب بین حوزهای بوده و ایشان راهکار مدیریتی منابع و مصارف را ندارند و به نظر ما گزینه مناسبی محسوب نمی شوند.»
عبدالرضا هاشم زایی نماینده تهران نیز در موافقت با آقای اردکانیان وی را شخصیتی ملی توصیف کرد که محدود در جغرافیا نیست. او اضافه کرد: «بیشترین نیروی متخصص در وزارت نیرو وجود دارد اما گزینه های این وزارتخانه از درون انتخاب نمی شد در حالی که آقای اردکانیان ۳۵ سال سابقه دارد. در حال حاضر اصلاح راندمان نیروگاهها در برنامه آقای اردکانیان وجود دارد و ما امیدواریم ایشان برنامه خود را در خصوص استفاده از انرژی های تجدیدپذیر توسعه دهد.»
دو وزارتخانه نیرو و علوم و تحقیقات و فناوری، در دولت جدید حسن روحانی تاکنون بدون وزیر مانده بود و او هفته قبل و پس از ماهها مشورت و کنار نهادن بسیاری از گزینههای اولیه خویش بویژه برای وزارت علوم، سرانجام این دو نفر را به مجلس معرفی کرد. او قبلا گفته بود که در مورد همه وزیران کابینه، صلاحدید رهبر جمهوری اسلامی را در نظر گرفته است.