وضعیت معیشتی دستکم ۳۵۰ هزار نفر از ساکنان منطقه غوطه شرقی واقع در حومه دمشق وخیم و بحرانی گزارش شده است.
کمیساریای عالی حقوق بشر در سازمان ملل متحد در گزارشی که روز جمعه منتشر کرده ضمن اشاره به این مطلب خواهان ارسال کمکهای اولیه، دارو و مواد غذایی به منطقه شده است.
زید رعد الحسین، کمیسر سازمان ملل در امور حقوق بشر می گوید: «تصاویر شوک آور کودکان دچار سوء تغذیه حاد بیانگر وضعیت وخیم انسانی ساکنان غوطه شرقی است.» وی در بخشی دیگر از سخنان خود تصریح کرد: «به همه طرفهای درگیر این نکته را یادآوری می کنم که نگه داشتن غیرنظامیان در قحطی بعنوان یک روش مبارزه و جنگ نقض آشکار حقوق انسانی است و می تواند معادل جنایت علیه بشریت و یا جنایت جنگی تلقی شود.»
غوطه شرقی چند ماه پس از آغاز ناآرامیهای سوریه در سال ۲۰۱۱، تحت کنترل شورشیان درآمد. گروه «جیش الإسلام» از جمله سازمانهای شبه نظامی در این منطقه محاصره شده است. غوطه شرقی مدتی زیر بمبارانهای شدید نیروی هوایی رژیم بشار اسد قرار داشت. این منطقه در پی توافق نظامیان روسیه و مخالفان مسلح در تابستان سال ۲۰۱۷ بعنوان یکی از چهار منطقه «عاری از تنش» تعیین شد. در حال حاضر حجم ارسال کمکهای بشردوستانه به منطقه بسیار ناچیز گزارش شده است.
ارزیابیهای یونیسف نشان میدهد از ۹ هزار کودک بستری شده در مراکز درمانی ۱ هزار و ۲۰۰ نفر از سوء تغذیه شدید رنج می برند.
ارسال آخرین محموله کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد به منطقه به اواخر ماه سپتامبر سال جاری برمیگردد.
نیروهای ارتش سوریه در ماه مه سال جاری موفق شدند چندین محله غوطه شرقی را تحت کنترل خود درآورند. براساس گزارشها از آن زمان قیمت مواد غذایی بشدت افزایش یافته است.
Syrie: dans la Ghouta assiégée, “il ne reste plus rien” #AFPpic.twitter.com/BJzai916wq
— Agence France-Presse (@afpfr) 26 octobre 2017