NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

گزارش‌ پزشکان سازمان ملل متحد از تجاوز جنسی گسترده به زنان روهینگیا

گزارش‌ پزشکان سازمان ملل متحد از تجاوز جنسی گسترده به زنان روهینگیا
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

پزشکانی اعزامی به بنگلادش از سوی سازمان ملل متحد برای مداوای آورگان میانماری، خبر از تجاوز گسترده از سوی نظامیان کشور میانمار و راهبان بودایی به زنان روهینگیایی می‌دهند.

این پزشکان معتقدند که برخی از زنان این اقلیت مسلمان دچار آسیب‌های جسمانی شدیدی شده‌اند که نشانه آثار تجاوز وحشیانه همراه با ضرب و شتم است. نوع تعرض به زنان این ناحیه متفاوت بوده و طیفی از دستمالی تا تجاوز گروهی را در برمی‌گیرد.

با اینحال مقامات میانماری این ادعاها را رد کرده و آنها را ناشی از تبلیغات سیاسی (پروپاگاندا) منفی علیه ارتش این کشور توصیف کرده اند.

زو هاتای، سخنگوی آنگ سان سوچی رهبر مینمار در پاسخ به این ادعاها گفت: «زنان آسیب‌دیده از این تجاوزها می‌توانند به ما مراجعه کنند. ما امنیت آنان را تامین کرده و برای روشن شدن ماجرا تحقیق خواهیم کرد.»

با وجود انتشار این گزارش‌ها از سوی پزشکان و خبرنگاران فعال در مرز بنگلادش و میانمار، آنگ سان سوچی شخصا هیچ عکس‌العملی به این اتهامات از خود نشان نداده است.

پزشکانی که مشغول درمان بیماران روهینگیایی در یک کلینیک سازمان بین‌المللی مهاجرت سازمان ملل متحد در منطقه لدا بنگلادش هستند، به خبرگزاری رویترز گفتند که با صدها زنی مواجه شده‌اند که در ماه‌های اخیر مورد تجاوز و یا آزار جنسی قرار گرفته‌اند.

علائمی که پزشکان در این زنان دیده‌اند شامل گاز گرفتگی بر روی کمر و بازوان، پارگی واژن به همراه آسیب و خونریزی در سایر نواحی تناسلی بوده است. برای درمان این زنان قربانی تجاوز جنسی، گروه‌های امدادی از قرص‌های ضد بارداری و همچنین داروهایی برای پیشگیری از ابتلا به هپاتیت و ایدز استفاده می‌کنند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در گزارشی که در ماه آوریل منتشر شده، آورده است: «آزار جنسی به صورت سیستماتیک برای تحقیر و ایجاد ارعاب در میان اعضای این جامعه (اقلیت مسلمان روهینگیا) استفاده شده است.»

آنگ سان سوچی در سال گذشته و پیشش از افزایش قدرتش از تجاوز جنسی به عنوان سلاحی در درگیری‌های بی‌شمار قومی در میانمار یاد کرده بود.

وی همچنین در سال ۲۰۱۱ در یک پیام ویدیویی خطاب به یک کنفرانس با موضوع “خشونت جنسی در جنگ” گفته بود: «فشارهای زیادی در جنگ علیه زنان وجود دارد که انواع مختلف خشونت‌ها از جمله فیزیکی، روانی، عاطفی و اجتماعی را شامل می‌شود. از تجاوز و خشونت جنسی به عنوان سلاحی در دست نیروهای مسلح به منظور ارعاب اقلیت‌های قومی و تقسیم اراضی در کشور ما استفاده می‌شود. بنابراین ما باید هرچه در توان داریم برای توقف آن انجام دهیم.»

زو هاتای، سخنگوی خانم سوچی در پاسخ به این پرسش که آیا دیدگاه وی در این زمینه تغییر کرده است، گفت: «چیزی برای گفتن وجود ندارد.»

وی همچین افزود: «همه چیز باید براساس حاکمیت قانون باشد. رهبران نظامی نیز گفته‌اند در مورد این مسئله اقدام خواهند کرد.»

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

محکومیت ۱۶ تن به اعدام در بنگلادش در پرونده آزار جنسی و قتل دختر جوان

عفو بین الملل: اراده ای قوی پشت پاکسازی نژادی در میانمار است

توزیع آب و غذا در بنگلادش میان تازه واردان روهینگیا