کیم جونگ اون رهبر کره شمالی طی سخنانی که تلویزیون دولتی این کشور پخش کرده گفته است که برنامه هستهای کشورش تا دست یابی به توازن نظامی با آمریکا ادامه خواهد یافت.
موشک بالستیک پرتاب شده در بامداد جمعه با ۷۷۰ کیلومتر ارتفاع پرواز و طی مسافت ۳۷۰۰ کیلومتر، گام بلندتری برای عملی کردن تهدید حمله به پایگاه نظامی آمریکا در جزیره گوآم در فاصله ۳۴۰۰ کیلومتری پیونگ یانگ بود.
واکنش بین المللی به این پرتاب اگرچه سریع اما بدون تصمیم برای اقدام مشخص بود. شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه در نشستی اضطراری به اتفاق آرا آزمایش موشکی جدید کره شمالی را محکوم کرد و دولت دونالد ترامپ از چین و روسیه خواست تا فشار بر کره شمالی را افزایش دهند.
بیشتر بخوانید: پرتاب موشک جدید کره شمالی؛ ژاپنیها به پناهگاه رفتند
کیم جونگ اون در سخنان خود همچنین گفت می خواهد به چنان قدرتی دست یابد که حاکمان آمریکا جرات نکنند درباره گزینه نظامی علیه کشورش صحبت کنند.
در حالی که نشست روز جمعه شورای امنیت تصمیمی برای تشدید تحریمها یا هر اقدام دیگری نگرفت، موضعگیری آمریکا، چین و روسیه نیز برای هرگام عملی دیگر متفاوت بود.
دونالد ترامپ اظهار اطمینان کرده که گزینههای در دسترس علیه تهدیدهای کره شمالی می تواند موثر و غافلگیر کننده باشد.
آمریکا از چین و روسیه که اولی تامین کننده منابع نفت و انرژی برای کره شمالی و دومی فراهم سازنده نیروی کار برای این کشور است انتظار دارد تا حداکثر اهرمهای فشار خود علیه کیم جونگ اون را به کار گیرند.
اما چین میگوید که کلید کنترل کره شمالی در دست این کشور نیست و بهتر است به جای واکنشهای تند سیاست مذاکره را دنبال کنیم. روسیه نیز با برخوردی محتاطانه، رفتار آمریکا علیه پیونگ یانگ را خصمانه می داند و واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل، توصیه می کند که شورای امنیت باید از چرخه معیوب برخورد تحریک آمیز و صدور قطعنامه بیرون آید و سیاست مشخصی را دنبال کند.