اسرائیل با وجود تشدید خشونتها علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار در سیاست خود در زمینه فروش اسلحه به این کشور تجدیدنظر نکرده است.
به گزارش روزنامه هاآرتص دیوان عالی عدالت اسرائیل قرار است در اواخر ماه جاری میلادی به تقاضای فعالان حقوق بشر برای توقف فروش اسلحه به میانمار رسیدگی کند.
این در حالی است که وزات دفاع اسرائیل پیش از این اعلام کرده بود بررسی فروش اسلحه به میانمار امری «به وضوح دیپلماتیک» محسوب می شود و از نظر این وزارتخانه دیوان عالی عدالت صلاحیت رسیدگی به این موضوع را ندارد.
بیشتر بخوانید: مسلمانان روهینگیای میانمار کیستند؟
Israel refuses to halt weapons sales to Myanmar despite intensifying violence against the Rohingya | Opinion https://t.co/Eh0NYEN79y
— Haaretz.com (@haaretzcom) September 5, 2017
آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل نیز روز پنجم ژوئن (۱۵ خرداد) در پاسخ به یکی از اعضای کنست (پارلمان اسرائیل) در مورد فروش سلاح به میانمار از تبعیت تل آویو از کشورهای غربی و به ویژه آمریکا در زمینه فروش اسلحه به میانمار سخن گفته بود. او اظهار داشته بود: «ما خود را تابع آنها {کشورهای غربی} می دانیم و سیاست یکسانی را حفظ خواهیم کرد.»
اظهارات وزیر دفاع اسرائیل در حالی بیان شده است که آمریکا و اتحادیه اروپا ممنوعیت فروش سلاح به میانمار را به اجرا گذاشته اند.
بنا به اعلام سازمان ملل متحد ۱۲۳ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا از روز ۲۵ اوت (سوم شهریور) به بنگلادش گریخته اند. موج جدید خشونتها علیه اقلیت روهینگیا از این تاریخ با سوزاندن روستاهای آنها و خشونت بر ضد این مسلمانان آغاز شد.
بسیاری از پناهجویان روهینگیا که به بنگلادش گریخته اند بر روی بدنشان آثار جراحت بر اثر تیراندازی و سوختگی داشته اند.
As #Rohingyas pour into Bangladesh, their villages across in Burma are burning.
hrw</a> <a href="https://twitter.com/TejshreeThapa">
TejshreeThapahttps://t.co/mz9Wem5Ro6pic.twitter.com/XfTLLNJcmi— meenakshi ganguly (@mg2411) September 5, 2017
دولت میانمار شورشیان روهینگیا را مسئول سوزاندن روستاها و مرگ غیرنظامیان معرفی می کند. در مقابل گروههای مدافع حقوق بشر و اقلیت روهینگیا ارتش میانمار را به تلاش برای بیرون راندن مسلمانان متهم کرده اند.
بنا به اعلام سازمان دیده بان حقوق بشر عکسهای ماهواره ای گرفته شده از روستاهای اقلیت روهینگیا بیانگر تخریب و سوختگی ۹۹ درصدی برخی از آنها است.
This satellite image shows 99% of a Burmese burned. There may be 16 more villages like this https://t.co/OzZsXpHpJFpic.twitter.com/gHhMiCiF5E
— Jim Murphy (@jimmurphySF) September 2, 2017
بیشتر بخوانید: طی یک هفته خشونت، بیش از ۲۶۰۰ خانه در شمال غرب میانمار سوزانده شد