درخواست پناهندگی زن ۱۰۶ سالۀ افغان رد شد

دولت سوئد درخواست پناهندگی یک بانوی ۱۰۶ ساله افغان را که پس از طی سفری سخت سرانجام به این کشور رسیده بود، رد کرد.
این زن سالمند که برای رسیدن به اروپا، به کمک پسر و نوهاش، مسیری سخت را از طریق کوهها، بیابانها و جنگلها طی کرده بود اکنون در معرض خطر اخراج از سوئد قرار دارد.
بیبی حال ازبکی، بشدت از کار افتاده است و بسختی می تواند صحبت کند. خانواده او درخواست کرده اند که در پرونده پناهندگی او تجدیدنظر شود. بیبی حال اجازه دارد تا پایان روند رسیدگی به درخواست تجدید نظر در سوئد باقی بماند. درخواست پناهندگی دیگر اعضای خانواده او نیز در مراحل مختلف بررسی است.
خانواده این زن سالمند، سفر خود به اروپا را در سال ۲۰۱۵ میلادی آغاز کردند. آنها در کنار خیل عظیم مهاجران سوری و افغان و ایرانی، با پای پیاده و گاه با قطار از مسیر بالکان خود را به سوئد رساندهاند.
بیبی حال ازبکی پس از طی سفری بیست روزه سرانجام در اکتبر سال ۲۰۱۵ میلادی وارد یکی از اردوگاههای پناهندگان در کرواسی شد. پسر ۶۷ ساله و نوه ۱۹ ساله او در طی این سفر، این زن سالمند را به کول می گرفتند.
آژانس مهاجرتی سوئد رد درخواست پناهندگی او را تایید کرده و گفته است که سن به خودی خود زمینه پناهندگی را فراهم نمی کند. بسیاری از کشورهای اروپایی بخشهایی از افغانستان را امن میدانند و به همین دلیل درخواست پناهندگی افغانهای ساکن این مناطق را رد می کنند.
سنا وستین، رئیس شبکه سوئدی گروههای پشتیبان مهاجران می گوید: «استدلال آژانس مهاجرت این است که افغانستان به اندازه کافی ناامن نیست.» این درحالیست که بسیاری از شهرهایی که پیشتر به عنوان شهرهای امن تعریف شده اند، در حال حاضر ناامن هستند.
Sweden has decided to deport this 106-year-old Afghan refugee. pic.twitter.com/FYzUXFc7vA
— AJ+ (@ajplus) September 4, 2017
خبر رد درخواست پناهندگی بیبی حال در ماه رمضان به اطلاع خانوادهاش رسید اما آنها ترجیح داده بودند که او را مطلع نکنند. در نهایت نیز پس از آن که پیرزن در جریان تصمیم دولت سوئد قرار گرفت، شرایط جسمانی او بدتر شده و دچار سکته مغزی شد.
خانواده بیبی حال ازبکی قبل از سفر به اروپا، برای هشت سال بطور غیرقانونی در ایران زندگی می کردند. آنها افغانستان را به دلیل جنگ و ناامنی ترک کردهاند و اکنون با وجود افزایش حملات طالبان و داعش در افعانستان و همچنین بمبگذاریهای انتحاری، از بازگشت به کشورشان دارند.