NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

دیوان عالی کشور حکم اعدام یک جوان را به اتهام توهین به پیامبر تائید کرد

دیوان عالی کشور حکم اعدام یک جوان را به اتهام توهین به پیامبر تائید کرد
Copyright 
نگارش از Soroush Jafari
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

دیوان عالی کشور که عالی‌ترین مرجع قضائی در ایران است حکم اعدام یک جوان ۲۱ ساله را به اتهام «سب‌النبی» یا توهین به پیامبر تائید کرد. سینا دهقان، که اکنون ۲۱ سال سن دارد، ۲۹ مهر ماه ۱۳۹۴ دستگیر و در دادگاه کیفری شهر اراک به اعدام محکوم شد. وی به دلیل «نوشتن مطالب انتقادی در شبکه اجتماعی لاین» دستگیر شده بود.

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، روز سوم فروردین ماه این خبر را به نقل از«یک منبع مطلع» منتشر کرده و نوشته است که دیوان عالی کشور اوایل بهمن ماه سال جاری حکم اعدام سینا دهقان را «عینا» تائید کرده است.

بر اساس این گزارش، سینا دهقان «در هیچ یک از مراحل قضائی «دسترسی به وکیل انتخابی» نداشته است و برای وی از طرف دادگاه، «وکیل تسخیری» انتخاب شده است. یک «منبع مطلع» که در این رابطه با کمپین بین‌المللی حقوق بشر مصاحبه کرده گفته است که نیروهای امنیتی و قضایی «نسبت به عواقب منفی اطلاع‌رسانی به خانواده سینا دهقانی هشدار داده‌اند و با قول آزادی آنها را به سکوت وادار کرده‌اند.»

طبق ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی، اگر فردی به پیامبر اسلام توهین کند، به اتهام «سب‌النبی» محاکمه خواهد شد و با مجازات اعدام روبرو خواهد بود.

کمپین بین‌المللی حقوق بشر درباره نحوه دستگیری سینا دهقان نوشته است: «سینا سرباز و دژبان پادگان بود، چهار روز مانده بود دوران سربازش تمام شود که ماموران حفاظت امنیت اراک به پادگان رفته و او را همانجا دستگیر کردند. بعد او را به خانه اش بردند و خانه را تفتیش کردند. سینا همانجا مرتب گفته که اشتباه کرده و توبه می کند. ماموران به خانواده اش گفتند که فقط او را برای چند سوال و جواب می برند و چند روز بعد آزاد می شود.»

صدور حکم اعدام به اتهام «سب‌النبی» قبلا، و دست‌کم در دو مورد در ایران سابقه داشته است. سهیل عربی که در سال ۱۳۹۲ بازداشت و به اتهام توهین به پیامبر به اعدام محکوم شده بود، شهریور ۱۳۹۴ به هفت سال و نیم زندان محکوم شد. همچنین روح‌الله توانا فرد دیگری که به اتهام «سب‌النبی» به اعدام محکوم شد و قوه قضائیه ایران درباره جزئیات پرونده او اطلاع‌رسانی نکرد. صدور این احکام، اعتراض سازمان عفو بین‌الملل را در پی داشته است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

همه‌پرسی در ایرلند؛ اکثریت به حذف جرم بودن توهین به مقدسات رای دادند

واکنش کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد به اعدام‌های پی در پی اخیر در ایران

برخورد شدید با زنان معترض اوین به اعدام رضا رسایی؛ سازمان زندان‌ها: نرگس محمدی زندانیان را تحریک کرد