جهان ورزش در سال ۲۰۱۶ تحت تاثیر قهرمانانی قرار گرفت که هر یک به سهم خود در خلق پیروزی های ماندگار پر فروغ ظاهر شدند.
جهان ورزش در سال ۲۰۱۶ تحت تاثیر قهرمانانی قرار گرفت که هر یک به سهم خود در خلق پیروزی های ماندگار پر فروغ ظاهر شدند.
فرمول یک
معرفی چهره های ورزشی سال را با نیکو رزبرگ آغاز می کنیم که نفر اول جهان در مسابقات قهرمانی فرمول یک شد. راننده آلمانی تیم مرسدس راه پدرش کِکه رُزبرگ را دنبال می کرد که در سال ۱۹۸۲ طعم قهرمانی جهان را چشیده بود. نیکو پس از پیروزی در ۹ گرند پری از ۲۱ مسابقه فصل، با اختلاف پنج امتیاز نسبت به هم تیمی بریتانیایی اش جام قهرمانی ۲۰۱۶ را به خانه برد اما پنج روز بعد در کمال شگفتی همگان اعلام کرد برای همیشه از مسابقات حرفه ای اتوموبیلرانی کنار می رود.
تنیس
اندی ماری تاج پادشاهی ورزش تنیس را بر سر گذاشت. این ورزشکار بریتانیایی که نیمه دوم فصل را رویایی آغاز کرده بود برای نخستین بار عنوان مرد شماره یک تنیس جهان را از آن خود کرد. پیروزی در تورنمنت کوئینز و ویمبلدون در خانه، کسب دومین قهرمانی المپیک در مسابقات انفرادی و رکورد ۲۴ مسابقه متوالی بدون شکست که رقابت های مسترز از جمله آنهاست، نقش مهمی در ربودن عنوان شماره یکی از دستان نواک جکویچ صرب داشت.
دوچرخه سواری
کریس فروم یک بار دیگر نشان داد که از استعداد و نبوغی فوق العاده در ورزش دوچرخه سواری برخوردار است. این رکابزن بریتانیایی که متولد نایروبی است برای سومین بار در دوران حرفه ایش، یکی از معتبرترین رقابت های ورزشی جهان، یعنی تور دو فرانس را با پیراهن زرد صدرنشین به پایان برد و در شانزه لیزه از سکوی قهرمانی بالا رفت. در کنار او، رومن برده فرانسوی و نایرو کینتانای کلمبیایی جایگاه دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.
موتو جی پی
در مسابقات موتو جی پی هیچ سورپرایزی در کار نبود. در حالی که هنوز سه مسابقه تا پایان فصل باقی مانده بود، مارک مارکز در ژاپن عنوان قهرمانی جهان را برای خود تثبیت کرد. این موتورسوار اسپانیایی تیم هوندا در سن ۲۳ سالگی از رقابتی سخت و فشرده با والینتینو روسی و خورخه لورنسو، رانندگان تیم یاماها سربلند بیرون آمد و سومین قهرمانی جهان در این رشته ورزشی را از آن خود کرد.
گلف
گلف بازان آمریکایی در سال ۲۰۱۶ ناکامی خود را در سه دوره پیشین رایدر کاپ جبران کردند و پس از هشت سال عنوان قهرمانی در این رقابت ها را از اروپایی ها ربودند. جردن اسپیث، پاتریک رِید و فیل میکلسون در برتری ۱۷ بر ۱۱ آمریکا مقابل اروپا نقش مهمی ایفا کردند. آنها باید سال ۲۰۱۸ در فرانسه از عنوان قهرمانی خود دفاع کنند.
فوتبال
سقوط هواپیمای حامل اعضای تیم چَپه کوئنسه برزیل که هفتاد و یک کشته برجای گذاشت، یکی از تلخ ترین وقایع جهان ورزش در سال ۲۰۱۶ بود. این تیم در حالی که برای انجام دیدار نهایی جام کوپا سودآمریکانا مقابل اتلتیکو ناسیونال، عازم کلمبیا بود، دچار سانحه شد. این حادثه کل دنیای فوتبال را متاثر کرد. تیم اتلتیکو ناسیونال به نشانه احترام جام قهرمانی را به باشگاه چپه کوئنسه اهدا کرد.
بسکتبال
او را پیش از این در کلیولند و در کل ایالت اوهایو پادشاه می خواندند اما پس از نوزده ژوئن ۲۰۱۶ به او لقب خدا دادند. لیبِران جیمز ۳۱ ساله همانطور که سال ۲۰۱۴ پس از بازگشت به زادگاهش وعده داده بود، نخستین عنوان قهرمانی در ان بی ای را نصیب تیم اش کرد. کاوالیرز در هفتمین مسابقه فینال، ۹۳ بر ۸۹ گلدن استیت مدافع عنوان قهرمانی را شکست داد و پس از ۵۲ سال بر سکوی نخست قرار گرفت.
بیسبال
شیکاگو کوبس برای نخستین بار پس از سال ۱۹۰۸ عنوان قهرمانی لیگ برتر بیسبال آمریکا را از آن خود کرد. شیکاگو با چهار پیروزی در مقابل سه، فینال را از کلیولند ایندینز برد.
درگذشتگان
دنیای ورزش در سال ۲۰۱۶ چند اسطوره خود را از دست داد. نام هایی که بی شک برای همیشه در تاریخ ورزش جهان ماندگار خواهند بود.
- یوهان کرایف، یکی از بزرگان تاریخ فوتبال جهان در سن ۶۸ سالگی بر اثر بیماری سرطان درگذشت. اسطوره فوتبال هلند و باشگاه بارسلون که سه توپ طلا در کارنامه خود ثبت کرد، پایه گذار سبکی نو در پست هافبک بازی ساز بود. کرایف به همراه هلند به فینال جام جهانی ۱۹۷۴ راه یافت و برای نخستین بار به همراه تیم اش “فوتبال کامل” هلندی را به معرض نمایش گذاشت. دید عالی، سرعت بالا و تکنیک مثال زدنی به همراه استعداد گلزنی باعث شد او به عنوان یک بازیکن مدرن به فوتبال جهان معرفی شود. کرایف در قامت مربی سبک فوتبال آژاکس را متحول کرد و با بارسلون چهار جام قهرمانی متوالی در لیگ را به باشگاه هدیه داد.
- آرنولد پالمر، یکی از مشهورترین چهره های تاریخ ورزش گلف در سن ۸۷ سالگی از دنیا رفت. او طی سالهای ۱۹۵۸ تا ۱۹۶۴ هفت بار در مسابقات گرند اسلم به قهرمانی رسید. پالمر در مجموع ۹۵ عنوان قهرمانی را در کارنامه اش ثبت کرد و پنجمین گلف باز مسابقات پی جی ای بود که بیشترین عنوان قهرمانی را بدست آورد.
- محمد علی، اسطوره ورزش بوکس جهان پس از ۳۲ سال مبارزه با بیماری پارکینسون در سن هفتاد و چهار سالگی رخت از دنیا بر بست. قهرمان المپیک ۱۹۶۰، چهار سال بعد با شکست سانی لیستون قهرمان جهان در دسته سنگین وزن شد و تا سال ۱۹۷۸ بارها این عنوان را تکرار کرد. او پس از گرویدن به اسلام توجه بسیاری از رسانه ها را به خود جلب کرد. امتناع محمد علی از انجام خدمت سربازی در ویتنام موجب شد عناوین قهرمانی از او پس گرفته و تا مدتی از فعالیت ورزشی ممنوع شود. پیروزی های درخشان او مقابل جرج فورمن و جو فریز برای همیشه در اذهان علاقمندان این رشته باقی خواهد ماند. محمد علی که بر روی رینگ مانند یک سبک وزن، پر تحرک و چابُک بود، سبک مبارزه خود را در این جمله خلاصه می کرد: «مانند پروانه پرواز کن و مثل زنبور نیش بزن».